Moje małe królestwo - piku
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pochodziłam dzisiaj po Twoim ogrodzie, przepiękne masz iglaczki.
Szkoda, że masz nieproszonych gości, którzy niszczą Ci koreankę, ale myślę, że może sobie poradzi?
Grzybki wyglądają apetycznie, nawet te niejadalne.
Czy u Ciebie na brzoskwini są jeszcze owoce? Chyba jakaś nietypowa, ja już dawno zapomniałam o smaku brzoskwiń z własnego drzewa.

Szkoda, że masz nieproszonych gości, którzy niszczą Ci koreankę, ale myślę, że może sobie poradzi?
Grzybki wyglądają apetycznie, nawet te niejadalne.

Czy u Ciebie na brzoskwini są jeszcze owoce? Chyba jakaś nietypowa, ja już dawno zapomniałam o smaku brzoskwiń z własnego drzewa.

- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Wszystkich gości!
Bea-to prawda maślaczki rosną na moim trawniku i co dziwne regularnie koszonym. Myślę ,że grzybnia została przywieziona wraz z ziemią którą uzupełnialiśmy ubytki. Zaczęly rosnąć regularnie odkąd przestałam walczyć z pochłaniającym trawnik mchem. Gdybyś chciała mieć u siebie grzyby jadalne, to widziałam ostatnio w sklepie ogrodniczym różnego rodzaju grzybnie łącznie z grzybami leśnymi, wystarczy posadzić i stworzyć im odpowiednie warunki a na pewno będziesz miała piękne zbiory, a na Twojej działce leśnej o odpowiednie warunki dla grzybków chyba nie będzie trudno
,
Lilu-koreanka na pewno sobie poradzi, wierzę w to, gorzej z sosenką ościstą bo już wygląda dość smutno. A brzoskwinie to chyba jakaś późna odmiana, wcześniej miałam nektaryny :P ,
Anulko-z przykrością muszę Cię zawiadomić, że maślaczki zostały spałaszowane i marynowanych nie będzie
A na pocieszenie moje małe wrzosowisko
Bea-to prawda maślaczki rosną na moim trawniku i co dziwne regularnie koszonym. Myślę ,że grzybnia została przywieziona wraz z ziemią którą uzupełnialiśmy ubytki. Zaczęly rosnąć regularnie odkąd przestałam walczyć z pochłaniającym trawnik mchem. Gdybyś chciała mieć u siebie grzyby jadalne, to widziałam ostatnio w sklepie ogrodniczym różnego rodzaju grzybnie łącznie z grzybami leśnymi, wystarczy posadzić i stworzyć im odpowiednie warunki a na pewno będziesz miała piękne zbiory, a na Twojej działce leśnej o odpowiednie warunki dla grzybków chyba nie będzie trudno

Lilu-koreanka na pewno sobie poradzi, wierzę w to, gorzej z sosenką ościstą bo już wygląda dość smutno. A brzoskwinie to chyba jakaś późna odmiana, wcześniej miałam nektaryny :P ,
Anulko-z przykrością muszę Cię zawiadomić, że maślaczki zostały spałaszowane i marynowanych nie będzie

A na pocieszenie moje małe wrzosowisko
- Iwcia&Patyrek
- 500p
- Od: 5 sie 2007, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
miam mniam - tak smakowicie wyglądają te grzybki
te muchomorki też są ładne - szkoda że zjeść je można tylko raz
:P
te muchomorki też są ładne - szkoda że zjeść je można tylko raz

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
Dzięki Piku za informację. U mnie rośnie mnóstwo grzybów, ale chyba niejadalnych. Z jadalnych to tylko pieczarki (ale te łąkowe) i chyba kanie, ale nie wiem czy się nie mylę i dlatego wolę je tylko podziwiać. Jakbym sobie zaszczepiła taką grzybnię to mogłabym chodzić na grzybki pielęgnując ogród ;:2 . Teraz cierpię z tego powodu, że nie mam na to czasu. Pozdrawiam. Beata.
- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam w moim ogródku kolejnych ogrodomaniaków
KaRo-u Ciebie w ogrodzie grzybki też miały by dobre warunki, może spróbujesz
Kasiu-trzeba będzie zapytać jakiegos górala, ale mam nadzieję, że ni wróży to długiej zimy, bo mrożna to może być, przynajmniej wymarzną ślimaki
,
Bea-życzę powodzenia w uprawie, to naprawdę duża frajda :P
No i jeszcze trochę ogrodowych kolorów

KaRo-u Ciebie w ogrodzie grzybki też miały by dobre warunki, może spróbujesz

Kasiu-trzeba będzie zapytać jakiegos górala, ale mam nadzieję, że ni wróży to długiej zimy, bo mrożna to może być, przynajmniej wymarzną ślimaki

Bea-życzę powodzenia w uprawie, to naprawdę duża frajda :P
No i jeszcze trochę ogrodowych kolorów