Mój ogród wśród łąk

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk

Post »

Witaj Małgosiu, mój syn w szkole robił odświeżacze z pomarańczy i goździków ;:108
pozdrawiam
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witaj Małgosiu!

Ślicznie ozdobione pomarańczki. I ja pewnie powtykam w nie goździki, ale bliżej świąt... widziałam fajnie powycinane wzory, zobacz:

Obrazek

Źródło: zszywka.pl
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Na pewno kiedyś wybiorę ten kierunek ;:108 a nowy nabytek śliczny ;:196
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

smolka pisze:Co do pomarańczy to na Święta, nacinam dużą pomarańcze, i zamiast goździków wkładam całe ziarna kawy, zasypuję cukrem i zalewam wódką lub spirytusem ;:304 Niebo w gębie ;:224
Bardzo interesujące! ;:oj
Mocno nacinasz te pomarańcze?
Czy całe muszą być zalane, tak żeby nie wystawały?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dzień dobry wszystkim :D Jak miło, że do mnie zaglądacie ;:196 Nie spodziewałam się tylu gości. :wit
U mnie są obecnie 2 stopnie w plusie, za oknem biało, a w sercu wesoło, bo mamy środę, czyli środek tygodnia. Jeszcze dwa dni i weekend. Pocieszają mnie kwitnące, domowe kwiaty. Dobrze, że są. Mam przynajmniej w domu troszkę wiosny.

Iza - Smolka: my po prostu mamy takie specjalne magnesy :wink: Podejrzewam, że niedługo mój M będzie robił zakupy, bo nawet jemu, ślepemu na kolory facetowi, wydaje się podejrzany ten tłok na parepatach.
Izuniu, a czy mogłabyś bliżej coś skrobnąć na temat tej pomarańczowo - kawowej naleweczki? Ja dziwny człowiek jestem, ponieważ nalewek nie pijam ( wolę czerwone wytrawne), namiętnie za to wykonuję różne nalewki. W tym roku zrobiłam malinową, truskawkową, z czarnej porzeczki, wiśniową. Chętnych do smakowania zawsze mam :wink: Ale ta pomarańczowo - kawowa mnie zaciekawiła.

Bogusiu - :wit Ja mam po drodze do domu duży sklep ogrodniczy i jedną szkółkę, więc wiem o czym piszesz ;:136

Dorotko - muszę się wspomóc kwitnącymi kwiatuszkami przez okres zimy, myślę, że jeszcze tylko kilka gwiazd betlejemskich powinno mi wpaść do koszyka i chyba odwyk muszę sobie zafundować ;:174

Agnieszko - Agness: :wit ja posadziłam ciemiernika w zeszłym sezonie, chyba jesienią. Zimą przezornie narzuciłam na niego gałęzie świerkowe, a wczesną wiosną ( to był koniec marca) ujrzałam spod sniegu białe kwiaty, które bardzo długo zdobiły. Nie są problemowe, jak do tej pory. Szkopół w tym, że nie wiem co ja teraz zrobię z tym nowo zakupionym :?: Bo ja z tych co najpierw robią, a potem myslą :roll: Czy on może tak sobie stać do wiosny w domu?? Oto jest pytanie.

Małgosiu Małgolinko: witaj serdecznie, w jakim wieku jest Twój synek? Robią te same ozdoby świąteczne, więc muszą być w podobnym.Moja Zuza w styczniu skończy 8 lat.

Aga - Aguniada : dziękuję bardzo za zdjęcie poglądowe ;:cm Może moje ręce będą potrafiły :?: Jak mi się uda, na pewno będę się chwaliła :wit

Magda - :wit :wit .

Mówiłam już, że byłam w sklepie? Poszalałam z gadżecikami świątecznymi. Oto jeden z nich

Obrazek

I zaczynam zbierać potrzebne rzeczy do stroików świątecznych.

Obrazek

Te białe "cośki" są fajne, bo mają taki fajny zapinacz z tyłu, myślę, że wykorzystam do stroików na groby.

I troszkę kolorów z lata, żeby ocieplić dzisiejszy wieczór.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

:wit Oj cudności kupiłaś a wspomnienie lata ;:167 ;:167 ;:167
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Przeurocza choineczka, Małgosiu!
Dekoracje w tym stylu są coraz popularniejsze, ale jakże piękne! Trudno się im oprzeć, to pewne :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Śliczna choinka ;:138 No i stroiki się zapowiadają bardzo obiecująco :uszy
Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

No widzę że jesteś na odwyku z kwiatkami, zaczął się nowy ciąg świąteczny :;230
Dziewczyny kiedy ja będę miała czas tak jak wy wyjść spokojnie do sklepu, albo bazarek wyszperać jakieś fajne starocie,
tak Wam zazdroszczę, może ktoś chce przygarnąć moje dwa diabełki :evil: na jeden dzień?\\
pozdrawiam,
Dorota
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit Dzisiaj nawet troszkę słońce poświeciło ;:3 . Śniegu już nie ma, wietrzyk trochę wieje. Nie jest źle. A jutro piątek, czyli pełnia szczęścia :D :D

Madusia - dziękuję :D

Aga - Aguniada - :wit .uwielbiam rustykalny styl, nawet w drobnych przedmiotach. Jest ponadczasowy, ciepły, swojski.Można go fajnie łączyć z elementami nowoczesnego wystroju.

Moniś - jak tylko wykonam/popełnię stroiki to dam znak :wink:

Dorotko - jak ja Cię rozumiem ;:168 Odpoczniesz sobie , jak dzieci pójdą do przedszkola/szkoły. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej. Uwielbiam diabełki :D ;:167 Chętnie bym sobie przypomniała jak to jest mieć oczy w każdym miejscu.

A troszkę na osłodzenie zostawię wspomnienia letnie z ogrodu, niestety, nie mojego ;:185

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No, ja nie mam pojęcia co takiego my mamy w sobie, że uwielbiamy czarownice :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczne fotki i jak kolorowo ;:138
A czarownica fajna ;:215 chętnie bym posadziła taką u siebie na działce, może by odstraszała kreciki ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Supcio fotki kolorowo i wesoło - tęsknię za wiosną :wit
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Fajowa czarownica ;:oj a ta biedna dziewczynka obok skusiła się na smakołyki?
Małgosiu- jak byś chciała sobie przypomnieć to zapakuję je , przykleję znaczek a jak już będziesz miała dość to odeślesz - myślę że po jakiejś godz. od rozpakowania paczki byś ją z powrotem pakowała.
Kiedyś dzieci były zupełnie inne , ja byłam bardzo porządnym i ułożonym dzieciakiem :;230
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia - Niunia: kreciki się nie boją niczego i nikogo ;:185 . Ile ja już metod wypróbowałam w walce z tymi paskudami. Kiedyś miałam kota Michała, który potrafił łowić krety. Obecne koty łowią myszki i ptaki. Pies ostatnio złapał jednego kreta, ale myślę, obserwując ogród,że już ma następcę. W pracy śmieją się, że powinnam książkę napisać na temat walki z kretem. Może... :wit

Madusiu - ja tez tęsknię bardzo za wiosną, za latem,za kolorami. :D

Dorotko - ile Twoje pociechy mają lat? Myślę, że niewiele. Uwierz mi, to najwspanialszy wiek. Dla nich i dla Ciebie.Potem to dopiero będzie ostro. Moja Zuza ma prawie 8 lat i jest słodka i taka wiesz, przytulaśna. Starszy ma lat prawie 20. Tak do 15 roku życia był słodkim chłopcem. Potem mu przeszło. Dlatego Ci zazdroszczę. I na pewno nie odesłałbym tej słodkiej paczuszki, bo ja dzieci uwielbiam. ;:196

To jeszcze kilka tych kolorowych

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold