Dzień dobry wszystkim

Jak miło, że do mnie zaglądacie

Nie spodziewałam się tylu gości.
U mnie są obecnie 2 stopnie w plusie, za oknem biało, a w sercu wesoło, bo mamy środę, czyli środek tygodnia. Jeszcze dwa dni i weekend. Pocieszają mnie kwitnące, domowe kwiaty. Dobrze, że są. Mam przynajmniej w domu troszkę wiosny.
Iza - Smolka: my po prostu mamy takie specjalne magnesy

Podejrzewam, że niedługo mój M będzie robił zakupy, bo nawet jemu, ślepemu na kolory facetowi, wydaje się podejrzany ten tłok na parepatach.
Izuniu, a czy mogłabyś bliżej coś skrobnąć na temat tej pomarańczowo - kawowej naleweczki? Ja dziwny człowiek jestem, ponieważ nalewek nie pijam ( wolę czerwone wytrawne), namiętnie za to wykonuję różne nalewki. W tym roku zrobiłam malinową, truskawkową, z czarnej porzeczki, wiśniową. Chętnych do smakowania zawsze mam

Ale ta pomarańczowo - kawowa mnie zaciekawiła.
Bogusiu -

Ja mam po drodze do domu duży sklep ogrodniczy i jedną szkółkę, więc wiem o czym piszesz
Dorotko - muszę się wspomóc kwitnącymi kwiatuszkami przez okres zimy, myślę, że jeszcze tylko kilka gwiazd betlejemskich powinno mi wpaść do koszyka i chyba odwyk muszę sobie zafundować
Agnieszko - Agness:

ja posadziłam ciemiernika w zeszłym sezonie, chyba jesienią. Zimą przezornie narzuciłam na niego gałęzie świerkowe, a wczesną wiosną ( to był koniec marca) ujrzałam spod sniegu białe kwiaty, które bardzo długo zdobiły. Nie są problemowe, jak do tej pory. Szkopół w tym, że nie wiem co ja teraz zrobię z tym nowo zakupionym

Bo ja z tych co najpierw robią, a potem myslą

Czy on może tak sobie stać do wiosny w domu?? Oto jest pytanie.
Małgosiu Małgolinko: witaj serdecznie, w jakim wieku jest Twój synek? Robią te same ozdoby świąteczne, więc muszą być w podobnym.Moja Zuza w styczniu skończy 8 lat.
Aga - Aguniada : dziękuję bardzo za zdjęcie poglądowe

Może moje ręce będą potrafiły

Jak mi się uda, na pewno będę się chwaliła
Magda -

.
Mówiłam już, że byłam w sklepie? Poszalałam z gadżecikami świątecznymi. Oto jeden z nich
I zaczynam zbierać potrzebne rzeczy do stroików świątecznych.
Te białe "cośki" są fajne, bo mają taki fajny zapinacz z tyłu, myślę, że wykorzystam do stroików na groby.
I troszkę kolorów z lata, żeby ocieplić dzisiejszy wieczór.
Miłego wieczoru