Ogród 2
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród 2
SYLWUŚ kochana czy ty tego pecha sama nie wywołujesz przez to, że tak wierzysz w przesądy.
Powiedz sobie że przesądy nie istnieją ,że nie ma czegoś takiego i powiedz że każdego dnia będziesz szczęśliwa.Ala
Powiedz sobie że przesądy nie istnieją ,że nie ma czegoś takiego i powiedz że każdego dnia będziesz szczęśliwa.Ala
Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Sylwio,bardzo dbasz oswój ogród,on taki piękny, a na wiosnę dopiero będzie kolorowo tyle zakupów zrobionych 

- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sylwio dziękuje za inspiracje.... bo miałam problem co posadzić na pasku 8m2 po mojej łączce tulipanowej
Już wiem że zrobię aksamitki i rozchodniki
Podziwiam zapał i efekty
Dalej szykuje moje urodzinki bo jutro goście goście... a ja taka padnięta po ciśnięciu planów w pracy
Oby nie padało to działeczkowanie będzie
Pozdrawiam ciepło, mam nadzieje że już lepszy nastrój i się poukładały Twoje sprawy

Pozdrawiam ciepło, mam nadzieje że już lepszy nastrój i się poukładały Twoje sprawy

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witajcie
Dzisiaj nie pada wiec rano pobiegłam na działeczkę zobaczyć co i jak. Na zakupy nie jadę bo pewnie cos bym znowu przywiozła, więc dzisiaj odpoczynek
Aniu- asta6265 miałam dzisiaj sadzić cebulki ale poczekam aż dojdą z cebulekwiatowe.pl i wtedy wszystkie posadzę ( jeszcze tylko musza znaleźć dla nich miejsce )
Aluś-alicjad31 myślisz że to tak może być? Coraz częściej ostatnio powtarzam sobie rano dzisiaj będę szczęśliwa, nic mnie nie zdenerwuje ale zaraz życie stawia mnie w takie sytuacje ze albo jestem zdenerwowana albo płaczę po kątach, żeby nikt nie widział. Powtarzam sobie że jestem sama to musze być silna i się nie dać.
Martusiu- koziorozec bardziej dba o niego moja mama, gdy ja jestem w pracy chodzi i wyrywa mi chwasty. Ile mogę to działam. W końcu moją mamę chce też odciążyć z prac w ogrodzie.
Witam nowego gościa Anetko- wiewioreczka cieszę się że mogłam pomóc
. Mam nadzieję że pogoda dopisze i wszystko się uda
Nastrój już lepszy a sprawy
cóż znowu jestem sama
Pozdrawiam wszystkim bardzo cieplutko i życzę miłej soboty

Dzisiaj nie pada wiec rano pobiegłam na działeczkę zobaczyć co i jak. Na zakupy nie jadę bo pewnie cos bym znowu przywiozła, więc dzisiaj odpoczynek

Aniu- asta6265 miałam dzisiaj sadzić cebulki ale poczekam aż dojdą z cebulekwiatowe.pl i wtedy wszystkie posadzę ( jeszcze tylko musza znaleźć dla nich miejsce )
Aluś-alicjad31 myślisz że to tak może być? Coraz częściej ostatnio powtarzam sobie rano dzisiaj będę szczęśliwa, nic mnie nie zdenerwuje ale zaraz życie stawia mnie w takie sytuacje ze albo jestem zdenerwowana albo płaczę po kątach, żeby nikt nie widział. Powtarzam sobie że jestem sama to musze być silna i się nie dać.
Martusiu- koziorozec bardziej dba o niego moja mama, gdy ja jestem w pracy chodzi i wyrywa mi chwasty. Ile mogę to działam. W końcu moją mamę chce też odciążyć z prac w ogrodzie.
Witam nowego gościa Anetko- wiewioreczka cieszę się że mogłam pomóc

Pozdrawiam wszystkim bardzo cieplutko i życzę miłej soboty
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Zaszalałaś Sylwuś,a ja miałam szczęście, bo takie skarby dostałam w prezencie od moich przyjaciółek
.Ciekawe co wymyślisz z tym korytem a może posadzisz jakieś rośliny lubiące mieć mokro np irysy syberyjskie ,krwawnica ,albo trawy jeśli jest to niedaleko oczka .Rozwiązań wiele .Czy masz może już kuleczki na Pięknotce u mnie się już pokazały takie miniaturowe ,bo to młode roslinki

- Sylwia85
- 1000p
Jadziu to teraz tylko sadzić i czekać do wiosny
Rowek jak na razie został bez pomysłu i poczeka do wiosny. A Pięknotka ma malusie kuleczki, sadziłam ze będą większe. Na dowód tego wstawiam zdjęcia 

LILAK MEYERA zakwitł, co prawda ma bardzo malutki kwiatek ale cieszy

Na krzewuszkach też zauważyłam kwiatki, czytałam ze to normalny proces, ze powtarzają kwitnienie.

Pięciornik kwitnie jak oszalały , ale tylko żółty. Delikatnie różowy ma tylko parę kwiatków.

Perukowiec dostaje już jesiennych kolorków

Wiosna 2013

Jesień 2013 ( powiększyłam liczbę tulipanów na rabatce)

Wiosna 2014
?????

LILAK MEYERA zakwitł, co prawda ma bardzo malutki kwiatek ale cieszy

Na krzewuszkach też zauważyłam kwiatki, czytałam ze to normalny proces, ze powtarzają kwitnienie.

Pięciornik kwitnie jak oszalały , ale tylko żółty. Delikatnie różowy ma tylko parę kwiatków.

Perukowiec dostaje już jesiennych kolorków

Wiosna 2013

Jesień 2013 ( powiększyłam liczbę tulipanów na rabatce)

Wiosna 2014
?????
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Kochana odebrało mi mowę ,talie dzieło odstawiłaś że mi mowe odebrało ,ślicznie i ze smaczkiem roczek dwa i ogrod nawiedzą wycieczki nie tylko z fo ,ale i okolic
pełen szacun jak mówi mój wnuczek
Jak doczekam wiosny będe częstym gościem

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Sylwuś
zakupy cebulowe rewelacyjne
wiosną będzie cudowny widok jak wszystkie zakwitną. Powiedz kochana jak długo masz pięknotkę, chciałam zakupić, ale gdzieś czytałam że potrafi wymarzać 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Sylwuś, jak pięknie to wszystko zrobiłaś
Pięknotkę masz kupioną, czy z nasion, bo ja siałam z nasion, ale nic z tego nie wyszło

Pięknotkę masz kupioną, czy z nasion, bo ja siałam z nasion, ale nic z tego nie wyszło

- Sylwia85
- 1000p
Jadziu dziękuję za pochwały ale kochana jeszcze przed Tobą długie lata i nigdzie mi się nie wybieraj chyba że do pięknego swojego ogródeczka. Pochwały od Ciebie to dla mnie zaszczyt. Buziaczki
Aniu, Iwonko dziękuję, pięknotkę kupiłam w tym roku najpierw jedna a później druga bo musza rosnąć dwa egzemplarze, żeby na jesieni mogły być owoce- kuleczki. Sama jestem ciekawa jak przetrwa zimę. Posadzona jest w nie przewiewnym miejscu. Na zimę okryję ją i poczekam do wiosny.

Aniu, Iwonko dziękuję, pięknotkę kupiłam w tym roku najpierw jedna a później druga bo musza rosnąć dwa egzemplarze, żeby na jesieni mogły być owoce- kuleczki. Sama jestem ciekawa jak przetrwa zimę. Posadzona jest w nie przewiewnym miejscu. Na zimę okryję ją i poczekam do wiosny.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Naprawde Sylwunia bądz dumna,gdybym mieszkała obo CCiebie to wpadłabym i uściskała CIĘ 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
A tego to nie wiedziałam, ale pięknotka mi się podoba i pewnie będę jeszcze jej szukała, pozdrawiam 

- Sylwia85
- 1000p
Jadziu a ja byłabym częstym gościem u Ciebie i też bym Cię uściskała. Szkoda że nie mieszkamy blisko
Zawsze moja babcia mówiła do mnie Sylwunia cieszę się że Ty się tak do mnie zwracasz. Kochana jesteś. Nie załamuj się, może trzeba skonsultować się z innym lekarzem.
Iwonko jak dokonywałam zakupu to też nie wiedziałam. Dowiedziałam się od Jadzia Jakuch.

Iwonko jak dokonywałam zakupu to też nie wiedziałam. Dowiedziałam się od Jadzia Jakuch.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U mnie też malusie kuleczki a na fotkach wyglądają wielgachne .Nic to, może w przyszłych latach będą większe dobrze ,że w ogóle się pojawiły .Będzie kwieciście na wiosnę na tej rabatce jak zakwitnie taka ilość tulipanów .Czyściutko
a u mnie taki misz- masz ale co poradzić jak chce mieć kolorowo o każdej porze roku 

- Sylwia85
- 1000p
Jadziu dziękuję za miłe słowa
Też dążę do tego żeby o każdej porze roku coś kwitło ( zimą oczywiście w domku). zobaczymy czy rabatka z 10 tulipanami się sprawdzi.
Też mam nadzieję że będą większe. A powiedz mi okrywasz ja na zimę? Jeśli tak to czym?

Też mam nadzieję że będą większe. A powiedz mi okrywasz ja na zimę? Jeśli tak to czym?