Mój Raj część II
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj część II
Alu bardzo lubię jesienią patrzeć na wrzosy, kiedyś mogłam je podziwiać tylko w lesie jak chodziłam na grzyby,bardzo się cieszę że mam je teraz pod nosem 

- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dobrze Grażynko tłumaczysz czekam na syna na najmłodszego, żeby mi to zrobił.Dziękuję za podpowiedz.
Pozdrawiam ALA
Pozdrawiam ALA
Pozdrawiam Alicja
- gracha
- 1000p
Alu nie ma za co , też mi dziewczyny podpowiadały 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Grażynko przyszłam do Ciebie z rewizytą i ja tu już zostaję. ogród piękny, ciekawie zrobiony. Uwielbiam dodatki a u Ciebie jest ich sporo. Drugi wątek zaczęłaś liliowo
Rabatka z wrzosami przecudna, wszystko dobrane do siebie.
W pierwszej części widziałem ze kupiłaś hebe. Masz je jeszcze? U Ciebie jest lżejszy klimat, więc powinny przezimować przynajmniej tak mi się zdaje.
Bardzo zaciekawiły mnie twoje przetwory z marchewki. Poproszę o przepis.
Pozdrawiam cieplutko

Rabatka z wrzosami przecudna, wszystko dobrane do siebie.
W pierwszej części widziałem ze kupiłaś hebe. Masz je jeszcze? U Ciebie jest lżejszy klimat, więc powinny przezimować przynajmniej tak mi się zdaje.
Bardzo zaciekawiły mnie twoje przetwory z marchewki. Poproszę o przepis.
Pozdrawiam cieplutko

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Witaj
u ciebie też pięknie
wrzosy są od wzeszłego roku dobrze czytam i kwitną , mi wszystkie przez zimę umierają muszę się pocieszyć tymi co roku kupionymi u ogrodnika 

- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Grażynko , cieszę sie ,że lilia została nazwana "Marzenie każdego", a ja zostałam matką chrzestną
. Wrzosowisko piękne. Zauważyłam,że wrzosy oprócz kwaśnej ziemi i kory lubią mieć pod dostatkiem wilgoci tzn. źle znoszą suszę. U mnie ponieważ rosna na południowej wystawie i często tam jest sucho, więc muszę je regularnie podlewać.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne wrzosy, moje schowały się pod daliami i słabo je widać, ale też kwitną 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Piękna wrzosowa rabata

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Witaj Grażynko przybywam z rewizytą.Ładny i uporządkowany ,ogród Lilie cudne.Ja też zamierzam zrobić mała wrzosową rabatkę ale czytając komentarze wcześniej troszkę się wystraszyłam.Myślałam ze,wrzosy nie są wymagającymi roślinami.Mam nadzieję że, zagoszczą na stałe.Będę odwiedzać twój ogród.Pozdrawiam.
- gracha
- 1000p
Sylka tak będę do ciebie się zwracała jeśli pozwolisz,bo tak też mówię do swojej córki, cieszę się z Twoich pochwał , jest mi bardzo miło, , jeśli chodzi o marchewkę na zimę to ja zalewam w słoikach wodą z kranu dodaję na oko soli i gotuję dwa razy ,, w jednym dniu pół godz.i w drugim tez pół godziny,, zimą nadaje się do sałatek , do zupki i itp.
Moje hebe przezimowały przykryte gałązkami świerku i tak wyglądają na dzień dzisiejszy na rabacie razem z wrzosami

Gosiaczku witaj u mnie ,też się obawiałam o przemarznięcie wrzosów , lecz faktycznie u nas na zachodzie zimy są trochę lżejsze niż w innych rejonach Polski,takie mamy plusy
Grażko u mnie wrzosy też rosną od południowego zachodu i cienia tam za wiele nie mają,ale ja nie żałowałam im kory i szyszek dlatego może za bardzo ich nie podlewałam tyle tylko co bozia je podleje
Iwonko dzisiaj zrobiłaś wielki wyczyn , takie wielkie dary leśne przytargałaś do domu jeszcze raz biję Ci
Teresko dzięki , marzą mi się jeszcze inne kolory wrzosów
Joasiu witaj , dzięki za miłe słowa, z wrzosami nie ma aż tak wiele kłopotu , może na początku troszkę popracowałam przy tej rabacie ,bo całą darń musiałam zerwać a potem to już torfu dużo dodałam ,ja nie mieszałam z ziemią ogrodową, może trzeba by było i na wierzch dużo kory i szyszek,, później to już same rosły,, wiosną pamiętamy o przycinaniu,, życzę Ci powodzenia w zakładaniu rabatki
Moje hebe przezimowały przykryte gałązkami świerku i tak wyglądają na dzień dzisiejszy na rabacie razem z wrzosami

Gosiaczku witaj u mnie ,też się obawiałam o przemarznięcie wrzosów , lecz faktycznie u nas na zachodzie zimy są trochę lżejsze niż w innych rejonach Polski,takie mamy plusy

Grażko u mnie wrzosy też rosną od południowego zachodu i cienia tam za wiele nie mają,ale ja nie żałowałam im kory i szyszek dlatego może za bardzo ich nie podlewałam tyle tylko co bozia je podleje

Iwonko dzisiaj zrobiłaś wielki wyczyn , takie wielkie dary leśne przytargałaś do domu jeszcze raz biję Ci

Teresko dzięki , marzą mi się jeszcze inne kolory wrzosów

Joasiu witaj , dzięki za miłe słowa, z wrzosami nie ma aż tak wiele kłopotu , może na początku troszkę popracowałam przy tej rabacie ,bo całą darń musiałam zerwać a potem to już torfu dużo dodałam ,ja nie mieszałam z ziemią ogrodową, może trzeba by było i na wierzch dużo kory i szyszek,, później to już same rosły,, wiosną pamiętamy o przycinaniu,, życzę Ci powodzenia w zakładaniu rabatki

- gracha
- 1000p
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Bardzo fajne te " takie sobie widoczki" 

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Ale masz czysty zadbany ogródek

Ładne cynie

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko -ślicznie ,a altanka taką właśnie chciałabym mieć.Ala
Pozdrawiam Alicja
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Grażynko
...przyjemnie spaceruje się po Twojej działeczce
Róże urocze...
Pozdrawiam

Pozdrawiam

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki