Mój kawałek marzeń cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek marzeń cz.2

Post »

:wit Grażynko. Ale z Ciebie szczęściara. Nie dość że masz takich sąsiadów, las w koło to jeszcze zalew blisko. Ja też chcę mieszkać w takim miejscu ;:145 . Co do samych dobrych rzeczy to na pewno nie złudzenie ani żaden przypadek. Mówią że przeciwności się przyciągają ale ja uważam że w Twoim przypadku dobro do dobra ciągnie :) Cieszę się że masz takie pozytywne odczucia :)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Milenko dokładnie cieszmy się z tego co mamy!
Wiesz zachowanie sąsiadów jest co najmniej dla mnie dziwne ale są ludzie, którzy nigdy nie zrozumieją prostych rzeczy... czego kolejnym przykładem jest to, że gdy wychodzę i idę biegać to pytają po co to robię i czy nie mam nic ciekawszego do roboty... :) a ja uśmiecham się w duchu i biegnę przed siebie :wink: ich miny bezcenne... :lol:
Koni łeb w tujach ale się uśmiałam ;:306
A ja mam urlop tydzień i ma zamiar się byczyć...

Mońka szczerze zazdroszczę Ci tego deszczu :roll: U mnie susza przeokrutna i nawet ostre podlewanie nie za bardzo pomaga :? Wyślij te chmury do mnie... ok?
Bez kawy dzisiaj ani rusz, spałam na siedząco, niby deszcz wisiał w powietrzu ale ani kropli nie spadło ;:185 A znowu zapowiadają upały więc nie wiem jak te biedne roślinki przetrwają...
Dzień zleciał nawet nie wiem kiedy, roboty stos..
Życzę owocnej pracy bo widzę, że zapowiada się ostra akcja!
Będę śledzić oczywiście na bieżąco...

Aga cieszę się bardzo z Twojej wizyty ;:138
Dziękuję za takie budujące słowa ;:180 Tak hortensje to moja miłość i staram się im dogadzać jak tylko potrafię... jak widać pasuje im ta moja opieka :D Tylko teraz przez te upały cierpią bardzo chociaż staram się aby im wody nie brakowało.... Deszczu bardzo chcę...
Nowa rabata mam nadzieję, ze spełni moje oczekiwania, które sobie założyłam...
Aguś Ty również musisz być dumna ze swojego cudnego ogrodu!

Iwonko to jaki taniec proponujesz?? ;:306 bo u mnie susza okropna...Podejrzewam, że każdy, który wykonywałybyśmy na pewno przyniósłby deszcz ;:306
A ta Pani to chyba niestety nie była za bardzo zorientowana :lol: i przygotowana...

Madziu tak się składa, że ten zalew zrobili ze środków unijnych i wyszło im to fantastycznie ;:138 i cieszę się, ze jest tak blisko ;:138 Wrzucę zdjęcia jak je ściągnę...
A Ty zawsze możesz się do mnie wybrać ;:333 I czekam na papryczkę z miodem, mniam, mniam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spokojnego wieczoru!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Grażynko :wit I ja zajrzałam do Twojego ogródka :) Jest niesamowity ! Taki ładny, zadbany , fajnie zaprojektowany :) Przy tarasie cudne niebieskie hortensje po prostu powalające ! Ja też chce je mieć takie cudo w swoim ogródku ;:oj
Grażynko, a jak nazywa się ta hortensja ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Asiu witaj :wit
Dziękuję za tyle pochwał ;:180
Asiu szczerze nie wiem jaka to odmiana hortensji ogrodowych :roll: Przywiozłam ją jeszcze jak nie byłam zapaloną ogrodniczką i nie przywiązywałam większej wagi do nazw, rozumiesz :wink:
Ale są bardzo wdzięczne i uwielbiam je ;:167
Spokojnego wieczorku Asiu!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Rozumiem Cię Grażynko :) Ja też jak sama zauważyłaś jestem z działeczką na początku drogi... I już niektórych roślinek nie pamiętam nazwy. Nie zapisałam sobie, a teraz zwyczajnie nie wiem.Np. mam niniaturkę różyczkę, która w moich spartańskich warunkach rośnie całkiem fajnie, kwitnie niesamowicie,a ja nie wiem jaka to róża (?) ;:131 Tak to jest, wydawało mi się , że zapamiętam a tu pustka w głowie ;:124 Może gdzieś ,kiedyś spotkam taką w sklepie ogrodniczym, to pamięć mi wróci he, he.
Co do hortensji, to poczytam sobie w necie, musi chyba być taka odmiana, co to bliźniaczo podobna będzie do Twojej :) Jest bardzo łądna, taka klimatyczna - normalnie czaruje swoim kolorem :)
Ja też życzę Ci miłego wieczorku i weekendu ciepłego :wit
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Grażynko,jakich Ty masz cudownych sąsiadów ;:oj a hortensji zazdroszczę, piękne. Miłego i udanego weekendu życzę ;:196 Pozdrawiam gorąco.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Grażynko czytam o Twoich sąsiadach. No takie pytania mnie zadziwiają. Skoro biegasz to znaczy że masz w tym swój cel a nie głupio się pytają czy nie masz co w domu robić. Uwielbiam takie "słodkie" komentarze. Ja też robię dokładnie tak jak Ty. Idę dalej z uśmiechem, ewentualnie spoglądam kontem na ich miny. Zadziwia mnie to że teraz życie jest jakie jest a ludzie nie potrafią zrozumieć banalnych spraw :) Piękne są te Twoje hortensje. Wcale nie widać po nich "zmęczenia" spowodowanego brakiem deszczu :) Tak o nie dbasz. Tak pięknie i dorodnie kwitną. Ślicznie prezentują się na zielonym tle. Przepis zaraz Ci podeślę :)
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Może nie napiszę nic nowego że mnie też sie podoba,ale ile różnych ludzi ,ile sposobów postrzegania świata ,u każdego slowo ładnie brzmi inaczej.

Ja jak na razie to życzę ochłodzenia.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Witajcie wieczorową porą.. :wit
Grzeje jak fiks... rośliny ledwie żyją, latam z wężem cały czas ale to i tak mało... Kurczę a o opadach ani słowa :roll: no ale jakoś musimy dać radę...

Asiu :wit
Nie przejmuj się, że nie pamiętasz nazw roślin, przecież masz do tego prawo - roślin jest tak wiele...
Dobrze, że dopiero zaczynasz i jesteś tutaj z nami bo będziesz mogła inspirować się do działania a my Ci w tym pomożemy. To kopalnia wiedzy i miejsce gdzie można spotkać wspaniałych i wartościowych ludzi, także damy radę!
Życzę Ci żeby udało Ci się znaleźć taka hotenkę :D
Dziękuję i Tobie również życzę miłego wieczorku ;:196

Jacku Ty już chyba na urlopie ;:173 Cieszę się bardzo, ze podobają Ci się zarówno moi sąsiedzi na i moje hortenki. Baw się dobrze!!!

Madzia ;:196
Nic na takich ludzi nie poradzimy, niech żyją sobie w swoim świecie jak im tak dobrze a my róbmy swoje, tak? Szkoda naszej energii na tłumaczenia bo oni i tak nie zrozumieją, bo po prostu nie chcą tego zrobić a pewnie lepiej się czują jak wyleją trochę jadu na drugiego :D :D :D
Madziulka upał wykańcza hortensje, one takiego skwaru bardzo nie lubią a kurcze nie zapowiadają żadnych opadów i do tego taki skwar :roll:
Dzisiaj cały dzień spędziłam nad wodą i jestem padnięta ;:19
Dziękuję Kochana za pzepis ;:196 ;:168

Beatko dziękuję za odwiedziny ;:196 i za takie ciepłe słowa... Nie ważne, że wszyscy powtarzają to samo... to bardzo ważne i budujące słowa dla nas ogrodników i im jest ich więcej to motywacja jest większa ;:196
Dziękuję za życzenia ochłodzenia ;:196 ale na razie prognozy są nieubłagalne :?
Miłego wieczorku!!

Trochę sierpniowych kolorów ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W odległości 2 km ode mnie otworzono zalew, uważam, że jest piękny...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spokojnego wieczoru!!!
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

Witam ;:172
Grażynko bardzo ładny Twój ogród, widać dużo wspaniałych roślinek.
Nie jestem pewny ale na zdjęciu widziałem czerwony kwiatek "hibicjusa".
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Grażka, wpadam jak zwykle z kawką do Ciebie ;:304 Cudna ta rozkwitająca bukietówka - całkiem dorodny krzak, ile sezonów już rośnie u Ciebie? Ja podziwiam ostatnio w jednym z ogrodów, które mijam na mojej częstej trasie piękne Annabellki - zwarty krzak z ogromem kwiatostanów. Biedny M. za każdym razem jak jedzie ze mną też musi je podziwiać :;230 Ładnie skomponowałaś tę rabatę http://imageshack.us/scaled/large/11/eani.jpg ;:333 Zalewu troszkę zazdroszczę - szkoda, że w mojej najbliższej okolicy nie ma żadnego zbiornika (leśnych potoków nie liczę, bo to nie to samo).
Dobrego poniedziałku Kochana - u mnie rześko i przyjemnie jak na razie, wieczorem miałam burzę :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Grażynko :wit
Jakich masz słodziasnych sąsiadów ;:oj
Śliczne masz hortensje zarówno ogrodówki jak i bukietówki. Na rabatkach zrobiło się tłoczno i kolorowo :D Zdecydowałaś się już na jakieś trawy?
Miłego poniedziałku ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Grażynko.
Piękne hortensje. Widoczki z kuchni też super masz i jeszcze blisko zalew. Klawo.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witaj Grażynko ;:196
Jak dzisiaj samopoczucie? Wiem, że narzekamy na upały, głównie w kontekście suszy w naszych ogrodach, ale łapmy te słoneczne chwile i cieszmy się nimi ;:167

Hortensje rosną u Ciebie zjawiskowo... przypomnij mi, jaką masz glebę? Bo aż trudno uwierzyć, żeby na samych piaskach tak cudownie kwitły.
Zalew wygląda na spory... to z pewnością duża atrakcja mieć taki w najbliższej okolicy... jest gdzie spacerować i fotografować kaczki ;-)

Miłego ;:196
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Grażynko żyjesz?
Pewnie siedzisz w basenie?
;:196