Moje kwiatuszki

Zablokowany
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwiatyszki

Post »

Jeszcze chcialam odpowiedziec na pytanie kratki przy suficie, krata jest kupiona w najzwyklejszym sklepie budowlanym praxis z obydwu stron sciany sa przymocowane szerokie dech na ktorych krata sie trzyma, nie duzo pracy a mozna wieszac i wieszac koszyczki z kwiatkami, ale na zime musze zamontowac lampy bo niestety slonce nie bedzie wpadac do calego pokoju....sposob prosty i tani :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuriczka
200p
200p
Od: 3 paź 2012, o 16:26

Post »

Powiem Ci, że to jest cudowne. Tylko odmian storczyków ! :uszy Szacun ;:172 ;:172 ;:172
A do tego jesteś pomysłowa i kreatywna :heja
,,Wiem, że nic nie wiem"
Radosław
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

A i jeszcze nazwy storczykow czyloi wiele odmian: dendrobium, oncidium, barbosella cuculatum, encyclia cochleatum, oncidium, calanthe baron schroder, oncidium ornithorhynchum, masdevallia copper angel, den. stricklandianum, I wiele wiele innych ;:14

-- 10 lip 2013, o 16:42 --

pomyslowosc i kreatywnosc tez nalezy sie mojemu M to on wymyslil kratke to on znalazl paproc drzewiasta za 35 euro a w sumie to dwie pojechal i przyjechal z drzewem do domu ;:oj
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
marta325
1000p
1000p
Od: 15 lip 2012, o 14:30

Post »

[bAlice[/b] jestem pod wielkim wrażeniem. Pięknie to wygląda i sama chcialabym mieć taki storczykowy raj w domu. Niestety warunki nie pozwalaja ;:145 . Masz skarb nie męża, ze tak Cię wspiera i czynnie uczestniczy w rozbudowie. Szczerze zazdroszczę, ale w dobrym tego słowa znaczeniu :D
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

To wiem ze to wielki skarb tym bardziej ze jak go poznalam to mial w domu jednego zdechnietego kaktusa :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Alice 12 pisze:To wiem ze to wielki skarb tym bardziej ze jak go poznalam to mial w domu jednego zdechnietego kaktusa :D
No widzisz jak pięknie się uzupełniacie :D dziękuję za wyczerpująca odpowiedź, taka krata już długo chodziła mi po głowie, zarówno na sufit jak i na ścianę ale nie wiedziałam czy można kupić "gotowca" ;)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

Krata nie byla gotowa, trzeba bylo ja dociac na wymiar jaki jest tobie potrzebny :wink:
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Pięknie się to wszystko prezentuje ;:oj Jesteś bardzo kreatywna i podobają mi się Twoje pomysł i oczywiście Twoje kwiaty ;:oj
A mąż to istny skarb ;:215
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Alice, zawitałam i ja do Twojego wątku. Jestem pełna podziwu dla Twoich roślin i rozwiązań jakie zastosowaliście w domu. Myślę, ze mogę pisać w liczbie mnogiej, skoro Twój mężczyzna tak czynnie uczestniczy w uprawie storczyków.
Kiedy tak wszystko obejrzałam i ochłonęłam po takiej dawce wrażeń estetycznych, zaczęłam zadawać sobie pytanie: czy ta dziewczyna nie pracuje przy uprawie storczyków zawodowo?
Tak czy inaczej, jestem pełna uznania ;:215
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

Witajcie, niestety nie pracuje zawodowo przy tych kwiatach...a wszystko co onich wiem to uczylam sie od innych lub na wlasnych bledach a nie jednego storczyka wyslalam na inny swiat ;:14 z wlasnej glupoty i niewiedzy!

-- 10 lip 2013, o 17:52 --

Chcialam zaznaczyc tez ze co kraj to obycza Np. w PL Wszyscy bardzo dbajao o liscie storczykow.....a w indonezij oczywiscie tam jest inny klimat chodowcy ktorzy posiadaja te kwiatki obcinaja dolne liscie tylko gorne pozostaja by cala energia szla w kwiaty nie liscie ;:oj to byl szok wiec gdyby nie zobaczyla na wlasne oczy nie wiem czy bym uwierzyla ale to prawda kwitna zaly rok a ludzie sadza te piekne kwiaty na scianach domow oczywisie na zewnatrz ale jak juz powiedzialam inny klimat :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj alice :-D fantastyczna kolekcja pomysły i mąż :-D tylko pozazdrościć :-D z chęcią będę odwiedzać Twój wątek bo bardzo się wyróżnia oryginalnością :-D oby tak dalej :-D
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

Bardzo dziekuje za uznanie dla mojej kolekcji, i jeszcze chcialam wszystkim podziekowac z tak cieple przyjecie........jestem na forum Holenderskim ale tutaj jak juz ludzie choduja to nie tak ja my mam na mysli maja takie orchidee o jakich nie mialam pojecia ze istnieja....wielkie terraria szklarnie i storczyki o wartosci 200 euro za sztuke czasem kwiaty tak male ze przez lupe trzeba patrzec....i oni wszyscy maja taka wiedze na tematy storczykow ze lepiej nie mowic ale tylko takich do terrarium a w wiekszosci hybrydy ich nie interesuja tylko takie prawdziwe stworzone przez nature...a wszystko oprocz osadzenie storczyka w terrarium odbywa sie automatycznie prze maszyny.....kiedy najwiecej przyjemnosci daje praca z tymi kwiatmi ;:138
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Lolivette
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niesamowite ;:167 Wiecej zdjec !!! Wiecej!!!
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

Dziekuje za uznanie dla moich podopiecznych postaram sie jeszcze cos wrzucic :wit

-- 10 lip 2013, o 20:06 --

Obrazek
Obrazek
Tego storczyka dostalam o odratowania mial tylko dwa bardzo miekkeie listki...dzis juz ma 4 2 miekkie dwa twarde ....biedactwo nie mialo korzonkow a dzis ma 6....w tym przypadku duma mnie rozpiera :D
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p

Post »

Obrazek
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”