Hacjenda Anego cz.2
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hacjenda Anego cz.2
Masz cudowne róże...uwielbiam róże.

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myślcie sobie, jak tam chcecie,
nie są puste moje słowa,
róze najpiękniejsze są na świecie,
w tym moja różowa królowa ....

Ewo - ja też uwielbiam róże ...
Asiu - już czas podciąć gałązki tej wierzby, ale ... szkoda mi tych łososiowych piórek ...
Bogusiu - wierzby "przerażające" widziałem, ale nie spodziewałem się, że będą też u Ciebie ...
Ewiczko - o tak! grill ma dwa ruszty - dużo się zmieści, do tego pełni funkcję wędzarnika oraz ... mieści się tutaj kocołek na prażonki - dodam jeszcze, że wielokrotnie była pieczona pizza ...
cieszę się że z Wami porozmawiałem bo w poniedziałem byłem nieczynny tzn.listę obecności na ogrodzie podpisałem, ale byłem na Walnym Zebraniu Spółdzielni Mieszkaniowej (5 godz.) a wieczorem pojechałem na lotnisko we Wrocławiu - zrobiłem 500 km i we wtorek odsypiałem na ogrodzie - wróciłem tak jak i dzisiaj przed 22-gą i ... zastanawiam się po co? jutro zostaję na noc - wieczorem jest cudownie - cisza, ciepło, pachnąco .....
zatem ... do piątku
nie są puste moje słowa,
róze najpiękniejsze są na świecie,
w tym moja różowa królowa ....

Ewo - ja też uwielbiam róże ...
Asiu - już czas podciąć gałązki tej wierzby, ale ... szkoda mi tych łososiowych piórek ...
Bogusiu - wierzby "przerażające" widziałem, ale nie spodziewałem się, że będą też u Ciebie ...
Ewiczko - o tak! grill ma dwa ruszty - dużo się zmieści, do tego pełni funkcję wędzarnika oraz ... mieści się tutaj kocołek na prażonki - dodam jeszcze, że wielokrotnie była pieczona pizza ...
cieszę się że z Wami porozmawiałem bo w poniedziałem byłem nieczynny tzn.listę obecności na ogrodzie podpisałem, ale byłem na Walnym Zebraniu Spółdzielni Mieszkaniowej (5 godz.) a wieczorem pojechałem na lotnisko we Wrocławiu - zrobiłem 500 km i we wtorek odsypiałem na ogrodzie - wróciłem tak jak i dzisiaj przed 22-gą i ... zastanawiam się po co? jutro zostaję na noc - wieczorem jest cudownie - cisza, ciepło, pachnąco .....
zatem ... do piątku

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
....ojej...cudowne te róże....do niedawna patrzyłam na nie z zachwytem, ale bez większych objawów
....teraz wywołują palpitację serca...
urocze...
proszę o odmiany sprawdzonych, bezproblemowych pnących...zacznę od nich.
...niestety ...wierzby były wyjątkowo w tym sezonie "przerazające" swoim wyglądem...
Pozdrawiam

proszę o odmiany sprawdzonych, bezproblemowych pnących...zacznę od nich.
...niestety ...wierzby były wyjątkowo w tym sezonie "przerazające" swoim wyglądem...
Pozdrawiam

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- any57
Bogusiu rozumiem Twoje "palpitacje" - mi śmieją się oczy gdy wchodzę na ogród i dobrze, że mam uszy bo uśmiech miałbym dookoła głowy - przy wejściu mam rabatę różaną, cudownie kolorową i pachnącą o tej porze.
Róże bezproblemowe? .... chyba nie ma takich, ale ... warto się pomęczyć
no właśnie - problemy!
są wszędzie
zauważyłem na liściach małej azalii dziwne narośla

poczytałem ... to choroba grzybowa z nadmiaru wilgotności - powłócznik azaliowy
aby ten dzień nie był smutnym - pokazuję mój wiciokrzew, który zaczyna kwitnąć ... i nie pytajcie o nazwę bo urwałem kiedyś gałązkę, wsadziłem i .... mam

Róże bezproblemowe? .... chyba nie ma takich, ale ... warto się pomęczyć

no właśnie - problemy!
są wszędzie
zauważyłem na liściach małej azalii dziwne narośla

poczytałem ... to choroba grzybowa z nadmiaru wilgotności - powłócznik azaliowy

aby ten dzień nie był smutnym - pokazuję mój wiciokrzew, który zaczyna kwitnąć ... i nie pytajcie o nazwę bo urwałem kiedyś gałązkę, wsadziłem i .... mam

- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Różowa królowa to powód do dumy,a wiciokrzew to cudownie pachnące pnącze,które też pozyskiwałam z sadzonek...ten Twój to wiciokrzew pomorski Chojnów,Serotina kwitnie trochę później...Nie ma nic porzyjemnejszego jak siąść na tarasie i upajać się ich zapachem...
Pierwszy raz widzę powłóczniaka,dobrze wiedzieć,..
U nas wczoraj przeszła burza z gradem na szczęście nie o wielkości kurzych jaj,a kaszy gryczanej...Także sfatygowało trochę kwiaty i położyło większe byliny...Ale już postawione do pionu

Pierwszy raz widzę powłóczniaka,dobrze wiedzieć,..
U nas wczoraj przeszła burza z gradem na szczęście nie o wielkości kurzych jaj,a kaszy gryczanej...Także sfatygowało trochę kwiaty i położyło większe byliny...Ale już postawione do pionu

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
...no już dobrze, dobrze...wiem ,że zawsze się większy lub mniejszy problem znajdzie...ja wcale nie z tych ,która się ich boi...
Róże tak zawładnęły moje
,że...najbliższe jesienne zakupy...to one...
Wiciokrzew..choć bez etykiety
...uroczy.
Pozdrawiam serdecznie
Róże tak zawładnęły moje

Wiciokrzew..choć bez etykiety

Pozdrawiam serdecznie

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- any57
Bogusiu Nela rozpoznała wiciokrzew - to Pomorski Chojnów
i cieszę się, że pokochałaś róże
Nela dzięki za wiciokrzew i współczuję za sobotnie gradobicie i ulewę ... aż boję się spytać jak wygląda to po dzisiejszej, a raczej nocnej ulewie - wiem z wiadomości i netu jak w Twoich stronach nawywijało
u nas też okrutnie lało i zanim zrobiłem zdjęcie moim 2 metrowym ostróżkom to ... są już 0,5 m - połamało je
dla osłody wcześniejsze fotki - spojrzenia na nasz domek ...

i cieszę się, że pokochałaś róże

Nela dzięki za wiciokrzew i współczuję za sobotnie gradobicie i ulewę ... aż boję się spytać jak wygląda to po dzisiejszej, a raczej nocnej ulewie - wiem z wiadomości i netu jak w Twoich stronach nawywijało

u nas też okrutnie lało i zanim zrobiłem zdjęcie moim 2 metrowym ostróżkom to ... są już 0,5 m - połamało je

dla osłody wcześniejsze fotki - spojrzenia na nasz domek ...

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
WICIOKRZEW MA PIĘKNY KOLOREK
a RÓZE ,,,O MATKO JAKA TA PRZY PERGOLI WIELGACHNA,,PIĘKNA,ZA PEWNE MA SPORO JUŻ LATEK

ŚLICZNE WSZYSKIE RÓZYCZKI

a RÓZE ,,,O MATKO JAKA TA PRZY PERGOLI WIELGACHNA,,PIĘKNA,ZA PEWNE MA SPORO JUŻ LATEK

ŚLICZNE WSZYSKIE RÓZYCZKI

- any57
Aniu obie róże pnące - ta czerwona przy altanie i różowa na rabacie przy ogrodzeniu - mają ... drugi rok
dlatego, że przez dwie zimy przemarzły i w w ub.r. odbiły nowe pędy, poszedłem po rozum do głowy (do 3x sztuka) i na zimę pędy położyłem na ziemi i okryłem włókniną.
Odwdzięczyły mi się ślicznie

Odwdzięczyły mi się ślicznie

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
to faktycznie jak na 2-laki to giganty,piękne 

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Andrzejku a u Ciebie zawsze pięknie i kolorowo !!!
- any57
Basiu i Krzyśku - bo my nie czekamy na nową ustawę o działkach, lecz ... pracujemy 

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ależ ja się zagapiłam
Ale już jestem 

- any57
hahaha - Aniu akurat ja zagapiłem się u Ciebie - na śliczności, a zwłaszcza na ... zastawiony stół
my już drugi tydzień jadamy na powietrzu, ale kolacje (czasem i obiady)

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Andrzej kolczatkowo na całym froncie .Nie dosyć ,że pięknie kwitnące kaktusy to i królowe w wielkiej ilości i kolorystyce .Wiciokrzew u sąsiada też pięknie pachnie ,ale u mnie nie ma miejsca na wielkoludy .Wiesz ,że chyba podwędzę patyczek wierzby sąsiadowi i sobie ukorzenię ,Kurcze ,ale nie wiem czy dożyję ,żeby wyglądała chociażby jak Twoja .Bacznie wszystko poczytałam