Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Jaka bystra dziewczynka! Nawet podpowiadać nie trzeba było.... ;:224 ;:215
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Muszę sobie zrobić takie kropelkowe, bo to świetny pomysł . Alu Ty to masz pomysły ;:63
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

romaszka pisze:udam że jestem mocno zajęta czymś innym i poproszę M. parę razy podlać całą szklarnie :;230
No i na pewno poskutkuje, czego Ci życzę najserdeczniej :)
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37

Post »

Ałła, na Twoim zadupiu jest chyba najpiękniej na świecie! I las, i kozy, i ule... Jeszcze trzy tygodnie temu cieszyłam się jak głupia z 300 metrów kwadratowych działki w środku miasta, a teraz troszkę ci zazdroszczę ;:218 Ale tylko troszeczkę :) Trzymam kciuki, żeby wszystko się dało. Będę chętnie do Ciebie zaglądała :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Ałła dobry pomysł z podlewaniem....ja dziś targałam się z 30m wężem i do tego jeszcze końcówka mi się zepsuła powodując prysznic za darmo... :)
..a u mnie jest ogrodzone i tabliczka że pies ostry i babka niby uczona wlazła i pies ją dziabną...tłumaczyła się że myślała że to na zmyłkę... :) dobrze że do sądu nie podała....
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Misiu, to my obie wykąpane. Ja lałam wodę do butelki i pomyliły mi się kierunki zakręcania kranu. Dostałam fontannę prosto w twarz, mało się nie utopiłam.... byłam mokra łacznie z butami. :roll:
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Toście dziewczyny miałyście konkurs mokrego podkoszulka :;230

Misiu a ta babka uczona, po jakiego lazła na psa? :shock: Bardzo ją pogryzł?

My, niestety, jednego psa dużego musimy trzymać na łańcuchu, serce mi się kraja jak patrze jak on piłeczką swoja ulubioną się bawi, która czasami odleci za daleko od niego a on, biedny, nie może jej sięgnąć :cry: Ale niestety, dopóki nie będzie ogrodzenia, nie możemy go puścić luzem bo on ma popsutą psychikę od dzieciństwa, przez tą samą sąsiadkę co to eMa po sądach ganiała :evil:

Z wiekiem człowiek staje się mądrzejszy ... mam nadzieje :roll: , teraz większość spraw "małżeńskich :D " załatwiam sposobem, w rezultacie M. myśli że to on jest głównym pomysłodawcą ... a ja nie przeczę, tylko chwale i się zachwycam :;230

W którymś starym, polskim filmie, "Czterdziestolatek" czy "Wojna domowa", nie pamiętam, chodzi o te kobietę co żadnej pracy się nie boi :D , no i właśnie ona tłumaczyła tej, niby zdradzanej żonie, czym się różni żona od kochanki:
- Kiedy pani mąż w supermarkecie pokazuje na kieliszki i pyta się, czy by nie kupić, to co pani robi?
- No odpowiadam, że przecież mamy w domu kieliszki.
- I to jest błąd! A wie pani, jak się zachowuje w takiej sytuacji kochanka??
- Jak?
- Klaska dłońmi i się ZACHWYCA!!! Jakieee ładneee kieliszki!!!

Odkąd obejrzałam ten fragment to staram się ZACHWYCAĆ :;230 :;230 I Wy wiecie, że to działa??!! ;:306
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Romaszko ty musisz mieć dużo sił by taki warzywnik obrobić.. 8-)

a temu psu nie można kojca wybudować? by miał pewnie wygodniej niż na łańcuchu.. :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daria łańcuch ma tak długi, że może prawie do domu wejść ... ale łańcuch to łańcuch :(
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Zapisuje się do Twojej przygody z ogrodem,sama mieszkam na wsi i wiem jak tu życie jest inne po prostu piękniejsze ;:oj
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
anabelka23
200p
200p
Od: 7 maja 2013, o 22:03
Kontakt:

Post »

Romaszko, ale tu u Ciebie ładnie :) Uwielbiam wieś :)

Mój tata ma ule. Tzn. mamy w ogródku. Sztuk 7 chyba aktywnych na chwilę obecną, a miodu przez sezon jest bardzo dużo :) Dla nas wystarczy, a i do pozbycia się jest sporo ;)
Mam na imię Ilona...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Kochanych Gości :wit
Przez dwa dni byłam oderwana od świata, burza uszkodziła jakieś anteny nośne, czy jakoś tak i nie było internetu ... no i powiem, że dopiero w takich chwilach człowiek uświadamia sobie, że jest uzależniony od netu na maxa :shock: ... szczególnie wieczorem :( ... no to co? trzeba iść na jakiś odwyk ;:224

Uroczyście oświadczam, że sadzenie i sianie piętnastu arów NASZEJ ZIEMI :D - ukończone!!! Zostały tylko drobiazgi, takie jak spacerek z glebogryzarką po kwadraciku z tyłu domu, wysadzenie kilkudziesięciu kalafiorów ( jakieś marne w tym roku mi wyszły), uporządkować rabatki, dokończyć pielenie w malinach (zostało trzy rządki), no i jak z tym się uporam ... to pielić, pielić i pielić :;230

Nie mam za wiele zdjęć bo jakoś czasu nie miałam żeby porobić :roll: , jutro obfotam swoje areały to pokaże :D Na razie pomidory gruntowe w ilości sztuk 60 i papryki słodkie, w ilości sztuk 30 :D

Obrazek Obrazek Obrazek

A tak wypoczywa Fion w upalne dni, wygląda wtedy jak czarna strzała lub rakieta :;230

Obrazek

Kwoka już wysiedziała kurczęta :D , jakieee one faajne ;:138

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
paputowy dom
200p
200p
Od: 11 cze 2012, o 21:56

Post »

Kurczaczki kochane. A ile pomidorków w kombinacie :wink: ? Moja kocica Fcitka też tak śmiesznie leży na kafelkach jak gorąco-nogi daje do tyłu i taka rozpłaszczona :lol:
Wkurzyłam się dzisiaj, kupiłam mleko od gospodarza i ser podpuszczkowy się nie zrobił - to drugi i ostatni raz. Kiedyś też od niego wzięłam i była klapa, co on dodaje do tego mleka...?
Jakoś uprawa kalafiorów mi nie idzie, Tobie się udają?
Pozdrawiam Justyna
DomPodPaputem.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko, chmmm... słyszałam, że jak krowa lub koza ma zapalenie wymion, to sera nie da się zrobić, ale tak na 100% to nie wiem, ale dziwne to co mówisz o tym mleku :roll: Ja bym też się wkurzyłam.
W kombinacie mam 68 krzaków pomidorów, 34 papryki i dwa bakłażana, sadzę rzadziej, w rozstawie 60X60 żeby przewiew miały. Jutro dam foty :D
Kalafiory się udają jak są cały czas podlewane, już sprawdziłam! Bardzo nie lubią suszy i najlepiej rosną w półcieniu. No i jak śmietka kapuściana, cholera jedna, żeby ją szlak trafił ... taka jestem zła na to paskustwo :evil: W zeszłym roku zaatakowała mi 60 kapust i 40 brokułów, tak mi było szkoda ;:145 , w tym roku jak sadziłam kapusty i brokuły to serce na ramieniu miałam, codziennie chodzę i zaglądam czy nie ma na kapustach jakichś much, wyczytałam że jak zauważy się więcej jak dwie muchy śmietki, to trzeba już pryskać, no to ja jak zauważę jedną to na pewno już opryskam :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu śliczne maluchy ile ich kwoka ma? Śmietki jak dotąd nie miałam i niech tak zostanie. kalafiorki jak mam to malutkie ale mnie i tak moje najbardziej smakują. Gdybym Cię nie znała to zapytałabym czy pomidorkami będziesz handlować ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”