Sylwio cieplejszy klimat to na pewno nie jest u mnie,Polska wschodnia,działka przy łąkach, czasami zimniej niż w mieście o 2*wiosna o kilka dni później,

Ale hosty jakoś sobie radzą rosną przy ścianie domku,Ale nie wszystkie są w jednej fazie wzrostu,śą bardzo zróżnicowane
Renatkojagoda kamczacka faktycznie ma bardzo fajne kwiatuszki i i jest cała nimi oblepiona,oj będzie jagódek
Karolinko wszystko śmiga w górę,nadrabia szybciuteńko swój stracony czas

a hosty faktycznie co dzień to większe ,jeszcze ciut ,ciut i będzie widać liście
taraWitaj,jagody kamczackie mam 3,jedna już przekwita,i ta jest największa karzaczorek,druga kwitnie ,a 3 dopiero zamierza,więc to może od odmian zależy kwitnienie
heliofitka-Iwonko;Grazynko nie wiem czy u mnie jest bardziej zaawansowane czy nie ,,,,Hosty ma oddzielna rabatkę i tez są w różnych fazach wzrostowych
andrea-Aniuwitaj moja imienniczko,ummmszkoda,że ci nornica zjadła hosty

,u mnie nie ruszają host tylko podjadają tulipanki
MORANGO masz rację fiołeczki maja w sobie jakąs magię,,,a jagody uwielbiam i podjadać i ciasto z jagodami w ubiegłym roku już tak robiła, to i w tym tak powinno być
marzanka witaj,i oczywiście włączaj się do rozmów,będzie mi miło, i zapraszam jeszcze
Marysiu; Wiolu majówka chmurzasta,,raz gorąco,raz zimno,ale fajnie,że jest czas na ogród i wypoczynek,i grilek
dorotkoKolorowo u nas wszystkich chyba się zrobiło.A hosty są ,że faktycznie pna do góry a inne wolniej w kiełkach
Paweł witaj w moich progach,jak owoce jagódki będą to za pewne zdjatko umieścimy i Ty i ja
Małgosiu z jednego krzaczka tez doczekasz się owoców,ja czekałam 2 lata na pierwsze 5 owoców,potem z roku na rok coraz więcej
Piotrze u mnie wiosna póżno startowała,bo sniegu była cała masa,ale szybko to wszystko nadrabia,a tulipanki jeszcze nie wszystkie rozkwitły
Tosia1-Aniu,szyszunia-Iwonko;Romciu ja też lubię jak kwitnie brunerę tymi niebieściuchnymi kwiatkami,u mnie pogoda przeplatała sie niepogoda dzisiaj miałam deszczowy i chłodny dzień
asta6265-Aniu; MID2006 ;[Promyk-Slwio/b] Witaj,miło mi że podoba ci cię moja prezentacja roślin,wiosna nadrabia swój stracony czas 
Wiosna rozkęrciła się na dobre ,Oto moja;

Tulipanki

Tulipa hybr. 'Rococo'

barwinek;

kaczeńce

hosty idą do góry

jeszcze pierwiosnki;