Skarpa z widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Skarpa z widokiem

Post »

MIECIU fajną masz tą działkę ze skarpą, rzeczywiście horyzont przed oczyma
widzę, że powojnik ma podporę, a czy taki stelaż dałby radę dla róży...mam posdzoną przy wejściu na podwórze i tam tylko może być podobny do Twojego, tylko dumam czy on stoi stabilnie.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu,ten obelisk chyba jest za słaby dla róży,to są cienkie rurki łączone śrubkami,kupiłam go w Netto

Ewa-najpiękniejsze róże już zakończyły pierwsze kwitnienie ale kilka jeszcze się ostało,miedzy innymi Pomponella

Obrazek Obrazek

Goldstern
Obrazek

Stephanie Baronin zu Gutenberg
Obrazek

History
Obrazek Obrazek

Alinka
Obrazek

Acropolis
Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIECIU, chyba będę musiała sobie zamówić masywniejszy stelaż dla mojej Alchymist - wyczytałam że ona ma bujny wzrost, jeszcze nie kwitnie na razie rośnie w siłę.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mieciu , już niedługo , ja tą skarpę muszę zobaczyć w realu !!!!
No i jest moja ulubiona Alinka , o hostach nie wspomnę .
Tylko nie pucuj za bardzo bo wpadnę w kompleksy.......
Podaj mi na PW jak najlepiej dojechać...co wpisać do GPS-a ....
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam , widziałam !!!
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ależ piękna ta skarpa ;:oj widok na to jezioro cudny ;:138
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Długo mnie tu nie było,tzn.wirtualnie,bo fizycznie często zmagałam się ze skarpą i myślę,że wreszcie jako tako ją opanowałam :wink: Pogoda jest wspaniała,przekopałam co było do kopania,cebulowe w doniczkach posadzone,dalie,tuberozy i pacioreczniki wykopane czekają na transport do piwnicy,niektóre rośliny trafiły na swoje stałe miejsce i trochę już zaczyna mi się podobać :) Wszystko okaże się wiosną

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Mieciu , stęskniłam się ...co spojrzę na pierwiosnki od Ciebie sobie przypominam
moją obecność na Twojej skarpie . Masz siłę tak ciężką ziemię kopać ?
Na moim ogrodzie , zdominowanym hostami , robi się pusto i smutno .
Widzę , że schody się trzymają....
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Witaj Mieciu :wit

Obeszłam skarpę całą i za ten widok z niej nie oddała bym tej działeczki nikomu ;:185
Kwiecia też masz dużo, a najbardziej mi się spodobały wiosenne pierwiosnki, takie pełne no i te niebieskie przede wszystkim i różyczka, ta pomponowata różowa, co tak tak sobie z boczku rośnie ;:333 ja też z już mam wszystko przekopane, a jeszcze wcześniej to posiałam poplon i dopiero przekopałam, bo u mnie z kupieniem obornika to masakra jakaś, a jest tylko jedno gospodarstwo i tam kolejki są już dużo wcześniej po to złotko ;:224 więc mężuś mi 2 kompostowniki zrobił i wrzucam tam prawie wszystko, a w kuchni mam małe wiaderko i wszystko to, co z kuchni może iść na kompost to ląduje właśnie w tym wiaderku, a powiem Ci że czasami to potrafię aż dwa małe wiaderka dziennie nazbierać odpadów ;:108

Hostę mam tylko jedną, bo jakoś u mnie nie mam miejsca, albo ślimaki mi zeżarły, ale pomalutku robię sobie nowe rabatki, ale to pomalutku, coby mężuś szoku nie dostał, że mu znowu trawnika zabrałam ;:306 za wiele kwiatów nie mam, bo jak moje wnuczęta przyjeżdżają to ogród jest ich, ale dzieci rosną, więc pomalutku zakładam nowe rabatki z kwiatami ;:224

Życzę miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Mieciu, a no widać, że skarpa Twoja okiełznana ;:215 , ja swoje jeszcze próbuję jakoś ujarzmić, na razie sadzę krzewy, drzewka, trawy, no jakoś muszę utrzymać te moje skarpy. Mieciu życzę Ci aby w Nowym Roku skarpy zazieleniły się cudnie, a Ty abyś mogła odpoczywać i podziwiać cudne widoki ze swojej skarpy ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIECIU widać, że na skarpie nie bywasz teraz - nie pora pewno na niej wieje ;:108
Na Nowy Rok skladam Tobie i Twoim bliskim zyczenia zdrowia, radości i pięknej ukwieconej skarpy ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Strasznie zapuściłam mój wąteczek a to wszystko przez chandrę,która mnie opanowala,gdy nie mogłam się uporać ze szczególnie upartymi chwastami i wstrętnymi ślimakami :( Zdjęcia wychodziły nieatrakcyjne i odpuściłam sobie,jednak na forum bywałam prawie codziennie i podziwiałam Wasze ogrody,na skarpie również sadzilam,zmieniałam,poprawiałam i sama jestem ciekawa jak to wyjdzie na wiosnę
Krysiu Leszczynowa,Iwonko- dziękuję za życzenia noworoczne,życzę Wam również aby w Waszych ogrodach było zielono i kolorowo i dużo zdrówka,bo bez tego ani rusz :)
Korzystając z plusowej temperatury zaglądam na skarpę,wszystko na razie w porządku,nieproszonych gości nie było,kotek czeka zawsze na jedzonko i dostaje je,nawet daje się pogłaskać :wink:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MIECIAK WITAJ już chyba odsapnęłaś po świętach skoro na skarpie bywasz. Ja leniuchję trzeci dzień ;:306 ;:306

pozdrawiam Noworocznie ;:196
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Mieciu,jak hosteczki?Wysiałaś już nasiona?bo na pewno jakieś zebrałaś . :D Pochwal się!!
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p

Post »

Małgosiu,witam!
Czekam z utęsknieniem na promyki wiosny,wczoraj było już prawie wiosennie ale dziś zmroziło,na oknie miałam -4,cóż,nie można jeszcze za dużo wymagać,przecież to luty :)
Na parapetach mam już przedsmaki wiosny,które mnie cieszą każdego ranka a na balkonie hosteczki przyniesione z działki,są już całkiem duże

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”