Skarpa z widokiem
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skarpa z widokiem
MIECIU fajną masz tą działkę ze skarpą, rzeczywiście horyzont przed oczyma
widzę, że powojnik ma podporę, a czy taki stelaż dałby radę dla róży...mam posdzoną przy wejściu na podwórze i tam tylko może być podobny do Twojego, tylko dumam czy on stoi stabilnie.
pozdrawiam
widzę, że powojnik ma podporę, a czy taki stelaż dałby radę dla róży...mam posdzoną przy wejściu na podwórze i tam tylko może być podobny do Twojego, tylko dumam czy on stoi stabilnie.
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- mieciak49
- 1000p
- Od: 13 paź 2010, o 18:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
MIECIU, chyba będę musiała sobie zamówić masywniejszy stelaż dla mojej Alchymist - wyczytałam że ona ma bujny wzrost, jeszcze nie kwitnie na razie rośnie w siłę.
pozdrawiam
pozdrawiam
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mieciu , już niedługo , ja tą skarpę muszę zobaczyć w realu !!!!
No i jest moja ulubiona Alinka , o hostach nie wspomnę .
Tylko nie pucuj za bardzo bo wpadnę w kompleksy.......
Podaj mi na PW jak najlepiej dojechać...co wpisać do GPS-a ....
No i jest moja ulubiona Alinka , o hostach nie wspomnę .
Tylko nie pucuj za bardzo bo wpadnę w kompleksy.......
Podaj mi na PW jak najlepiej dojechać...co wpisać do GPS-a ....
- Olusia
Byłam , widziałam !!!
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ależ piękna ta skarpa
widok na to jezioro cudny 

- mieciak49
- 1000p
Długo mnie tu nie było,tzn.wirtualnie,bo fizycznie często zmagałam się ze skarpą i myślę,że wreszcie jako tako ją opanowałam
Pogoda jest wspaniała,przekopałam co było do kopania,cebulowe w doniczkach posadzone,dalie,tuberozy i pacioreczniki wykopane czekają na transport do piwnicy,niektóre rośliny trafiły na swoje stałe miejsce i trochę już zaczyna mi się podobać
Wszystko okaże się wiosną

- Olusia
Witaj Mieciu , stęskniłam się ...co spojrzę na pierwiosnki od Ciebie sobie przypominam
moją obecność na Twojej skarpie . Masz siłę tak ciężką ziemię kopać ?
Na moim ogrodzie , zdominowanym hostami , robi się pusto i smutno .
Widzę , że schody się trzymają....
moją obecność na Twojej skarpie . Masz siłę tak ciężką ziemię kopać ?
Na moim ogrodzie , zdominowanym hostami , robi się pusto i smutno .
Widzę , że schody się trzymają....
Witaj Mieciu
Obeszłam skarpę całą i za ten widok z niej nie oddała bym tej działeczki nikomu
Kwiecia też masz dużo, a najbardziej mi się spodobały wiosenne pierwiosnki, takie pełne no i te niebieskie przede wszystkim i różyczka, ta pomponowata różowa, co tak tak sobie z boczku rośnie
ja też z już mam wszystko przekopane, a jeszcze wcześniej to posiałam poplon i dopiero przekopałam, bo u mnie z kupieniem obornika to masakra jakaś, a jest tylko jedno gospodarstwo i tam kolejki są już dużo wcześniej po to złotko
więc mężuś mi 2 kompostowniki zrobił i wrzucam tam prawie wszystko, a w kuchni mam małe wiaderko i wszystko to, co z kuchni może iść na kompost to ląduje właśnie w tym wiaderku, a powiem Ci że czasami to potrafię aż dwa małe wiaderka dziennie nazbierać odpadów
Hostę mam tylko jedną, bo jakoś u mnie nie mam miejsca, albo ślimaki mi zeżarły, ale pomalutku robię sobie nowe rabatki, ale to pomalutku, coby mężuś szoku nie dostał, że mu znowu trawnika zabrałam
za wiele kwiatów nie mam, bo jak moje wnuczęta przyjeżdżają to ogród jest ich, ale dzieci rosną, więc pomalutku zakładam nowe rabatki z kwiatami
Życzę miłej niedzieli

Obeszłam skarpę całą i za ten widok z niej nie oddała bym tej działeczki nikomu

Kwiecia też masz dużo, a najbardziej mi się spodobały wiosenne pierwiosnki, takie pełne no i te niebieskie przede wszystkim i różyczka, ta pomponowata różowa, co tak tak sobie z boczku rośnie

Hostę mam tylko jedną, bo jakoś u mnie nie mam miejsca, albo ślimaki mi zeżarły, ale pomalutku robię sobie nowe rabatki, ale to pomalutku, coby mężuś szoku nie dostał, że mu znowu trawnika zabrałam

Życzę miłej niedzieli

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Mieciu, a no widać, że skarpa Twoja okiełznana
, ja swoje jeszcze próbuję jakoś ujarzmić, na razie sadzę krzewy, drzewka, trawy, no jakoś muszę utrzymać te moje skarpy. Mieciu życzę Ci aby w Nowym Roku skarpy zazieleniły się cudnie, a Ty abyś mogła odpoczywać i podziwiać cudne widoki ze swojej skarpy 

-
MIECIU widać, że na skarpie nie bywasz teraz - nie pora pewno na niej wieje
Na Nowy Rok skladam Tobie i Twoim bliskim zyczenia zdrowia, radości i pięknej ukwieconej skarpy

Na Nowy Rok skladam Tobie i Twoim bliskim zyczenia zdrowia, radości i pięknej ukwieconej skarpy

- mieciak49
- 1000p
Strasznie zapuściłam mój wąteczek a to wszystko przez chandrę,która mnie opanowala,gdy nie mogłam się uporać ze szczególnie upartymi chwastami i wstrętnymi ślimakami
Zdjęcia wychodziły nieatrakcyjne i odpuściłam sobie,jednak na forum bywałam prawie codziennie i podziwiałam Wasze ogrody,na skarpie również sadzilam,zmieniałam,poprawiałam i sama jestem ciekawa jak to wyjdzie na wiosnę
Krysiu Leszczynowa,Iwonko- dziękuję za życzenia noworoczne,życzę Wam również aby w Waszych ogrodach było zielono i kolorowo i dużo zdrówka,bo bez tego ani rusz
Korzystając z plusowej temperatury zaglądam na skarpę,wszystko na razie w porządku,nieproszonych gości nie było,kotek czeka zawsze na jedzonko i dostaje je,nawet daje się pogłaskać

Krysiu Leszczynowa,Iwonko- dziękuję za życzenia noworoczne,życzę Wam również aby w Waszych ogrodach było zielono i kolorowo i dużo zdrówka,bo bez tego ani rusz

Korzystając z plusowej temperatury zaglądam na skarpę,wszystko na razie w porządku,nieproszonych gości nie było,kotek czeka zawsze na jedzonko i dostaje je,nawet daje się pogłaskać

-
MIECIAK WITAJ już chyba odsapnęłaś po świętach skoro na skarpie bywasz. Ja leniuchję trzeci dzień
pozdrawiam Noworocznie

pozdrawiam Noworocznie

- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Mieciu,jak hosteczki?Wysiałaś już nasiona?bo na pewno jakieś zebrałaś .
Pochwal się!!

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- mieciak49
- 1000p
Małgosiu,witam!
Czekam z utęsknieniem na promyki wiosny,wczoraj było już prawie wiosennie ale dziś zmroziło,na oknie miałam -4,cóż,nie można jeszcze za dużo wymagać,przecież to luty
Na parapetach mam już przedsmaki wiosny,które mnie cieszą każdego ranka a na balkonie hosteczki przyniesione z działki,są już całkiem duże

Czekam z utęsknieniem na promyki wiosny,wczoraj było już prawie wiosennie ale dziś zmroziło,na oknie miałam -4,cóż,nie można jeszcze za dużo wymagać,przecież to luty

Na parapetach mam już przedsmaki wiosny,które mnie cieszą każdego ranka a na balkonie hosteczki przyniesione z działki,są już całkiem duże