Nalewka - cała prawda o ogródku
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja jeszcze o nornicach, liatriach i pustynnikach. Zdarzyło sie i u mnie, że zjadły mi llatrie, nawet w tym roku, ale niewiele, jedna kępkę. A tam gdzie one rosły jest najwięcej nornic. Pustynników jeszcze nie ruszyły i to ich szczęście. Muszę kupić hurtową ilość olejku waniliowego, bo ja w przeciwieństwie do nornic bardzo lubię ten zapach. A w ogóle w tym roku jakieś wściekłe są te nornice, bo nawet tam gdzie były gęsto wkopane gałęzie z róż, zaczynają podjadać marchew. W innych latach tego nie robiły.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mówisz -naleweczka na miodzie ? Czyli pewnie taka miodowo-cytrynowa. Właśnie taką się uraczyłam na moje przeziębienie, żeby się rozgrzać ( produkcja mojej przyjaciółki) i w efekcie...spałam 2 godzinki ! Albo dzięki temu wyzdrowieję , albo się rozpiję...Na wieczór mam bowiem w planie degustację wiśnióweczki własnej roboty ( ubiegłoroczna jeszcze, nowa już stoi ale za młoda ). To bardzo dobre i na rozgrzewkę , i na sen 

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Eeeetam, to wcale nie urlop tylko wszystkie plagi egipskie 
Zaczęło się od psa i jego operacji, potem skręciłam staw skokowy tak, że tydzień nie mogłam chodzić i zamiast wrócić do domu, zostałam na odludziu. W końcu Sz.M. po mnie przyjechał i zawlókł do lekarza, bo sama nie nacisnęłabym pedału gazu, a stamtąd naprawdę wszystko jest daleko i trzeba dojechać, na piechotę się nie da. Zresztą na piechotę też bym nie dotarła, skoro do kuchni nie mogłam
U ortopedy załamanie rąk i pytanie "dlaczego pani przyszła dopiero teraz?". Hm, jakbym mogła wcześniej, to zapewne bym przyszła wcześniej...
Po blokadzie (dla niewtajemniczonych - jest zastrzyk ze środka p.zapalnego prosto do spuchniętego stawu, boli to tak, że wszystkie gwiazdy widać w biały dzień, a brzydkie słowa same cisną się na usta) i środkach, które uszkadzają wątrobę, mózg, kiszki i w ogóle bardziej szkodzą, niż leczą, naderwane więzadła chyba się już goją. Minęły 3 tygodnie, a nadal boli, ale też łaskocze, więc może będę żyć
W klinice u ortopedy złapałam anginę. Leczę proszkami, smaruję maściami, piję i wącham ziółka, ale nadal kaszlę jak gruźlik. Zaraz też zatarłam oczęta i zapalenie spojówek gotowe. Leczenie tego środkami przepisanymi przez okulistę spowodowało uszkodzenie rogówki. Podobno odwracalne. Krople, maści, do stawu, do oczu, do nagrzewania, do schładzania, no cała apteka po prostu, a w środku tego - ja.
Teraz już wiecie, dlaczego ostatnie dwa tygodnie musiałam przeżyć bez forum. BEZ FORUM!!! To było okropne! Ale już widzę, nieźle chodzę (stabilizator stawu się kłania, polecam!), natychmiast więc odrabiam zaległości w bieganiu po cudzych ogrodach
W skrócie, było do d..., potem było tylko gorzej, teraz jest lepiej, a będzie zupełnie dobrze, bo okład z forum, to najlepsze lekarstwo

Zaczęło się od psa i jego operacji, potem skręciłam staw skokowy tak, że tydzień nie mogłam chodzić i zamiast wrócić do domu, zostałam na odludziu. W końcu Sz.M. po mnie przyjechał i zawlókł do lekarza, bo sama nie nacisnęłabym pedału gazu, a stamtąd naprawdę wszystko jest daleko i trzeba dojechać, na piechotę się nie da. Zresztą na piechotę też bym nie dotarła, skoro do kuchni nie mogłam

Po blokadzie (dla niewtajemniczonych - jest zastrzyk ze środka p.zapalnego prosto do spuchniętego stawu, boli to tak, że wszystkie gwiazdy widać w biały dzień, a brzydkie słowa same cisną się na usta) i środkach, które uszkadzają wątrobę, mózg, kiszki i w ogóle bardziej szkodzą, niż leczą, naderwane więzadła chyba się już goją. Minęły 3 tygodnie, a nadal boli, ale też łaskocze, więc może będę żyć

W klinice u ortopedy złapałam anginę. Leczę proszkami, smaruję maściami, piję i wącham ziółka, ale nadal kaszlę jak gruźlik. Zaraz też zatarłam oczęta i zapalenie spojówek gotowe. Leczenie tego środkami przepisanymi przez okulistę spowodowało uszkodzenie rogówki. Podobno odwracalne. Krople, maści, do stawu, do oczu, do nagrzewania, do schładzania, no cała apteka po prostu, a w środku tego - ja.
Teraz już wiecie, dlaczego ostatnie dwa tygodnie musiałam przeżyć bez forum. BEZ FORUM!!! To było okropne! Ale już widzę, nieźle chodzę (stabilizator stawu się kłania, polecam!), natychmiast więc odrabiam zaległości w bieganiu po cudzych ogrodach

W skrócie, było do d..., potem było tylko gorzej, teraz jest lepiej, a będzie zupełnie dobrze, bo okład z forum, to najlepsze lekarstwo

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
To dobrze Nalewko,że już ci lepiej po tych plagach egipskich
niestety nieszczęścia tak mają
,że jak atakują to gromadnie
Grunt,że się nie dałaś :P trzymaj się. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie