Nim przyjdzie wiosna...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Nim przyjdzie wiosna...

Post »

Irenko ;:196 jak zawsze ranny ptaszek spodziewałam się słowa o moich kociastych, ale chyba jeszcze zaspana jesteś ;:306 Siostra nam się uaktywniła co mnie bardzo cieszy, bo odgraża się że zdjęcia wstawi. Nawóz ja pozyskam od moich kurek, ale i bydlęcego na wsi zamówię, bo on poprawia jakość gleby, a te chemiczne jedynie sypnięte za dużo niszczą rośliny. Ja też wzbogaciłam się o bardzo dużo roślin od forumek i dużo zakupiłam - co to będzie na wiosnę (mam nadzieję , że będzie ;:306 )

Uleczko jak musisz notować zakup znaczników to tym bardziej musisz je zakupić, ja też bo w ostatnim roku tyle nazm na mnie spadło że pierwsze co postanowiłam to założenie zeszytu i zakup znaczników. Trzeba się jakoś ratować ;:196
Awatar użytkownika
janka53
200p
200p
Od: 15 paź 2012, o 17:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witam maseczko .nie ranników nie ruszałam .będę się szkolila. ;:14 kompa biorę ze sobą ,i foto aparat się ma byc.podrawim janka53. ;:14
Zapraszam janka53.Moje początki. :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, dobrze że przypomniałaś! Też mi znaczników trzeba...miałam w zeszłym roku, nawet częściowo korzystałam, ale piesunio nasz kochany uznał, że psują wygląd grządek i pousuwał...w tym roku mam nadzieję, że odgrodzę ogród ozdobny płotem, to mi drań jeden porządków nie zrobi...a żółte wybrałaś celowo, żeby były widoczne z daleka? :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pat niebieskie mam przy roślinach od Emila, zielone stwierdziłam, że się zleją a żółte będą oczoj...e i czarne literki na nich widać a ja krótkowidz jestem.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Marysiu, a jak najbardziej zeszyt mam założony gruby 60 kart. z jednej strony zakupione i posadzone roślinki notuje a z drugiej lista chciejstw znacznie dłuższa od tej zakupowej :;230
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu...wysiałam dzisiaj nasionka pelargonii rabatowej, czerwonej...w dwóch paczuszkach za 12 zł było aż....20 nasionek. Kiedyś je wysiewałam i miałam ogromniaste kwiaty....ale więcej satysfakcji,że do takich kwiatów je doprowadziłam...Myślę,że i tym razem moja ręka okaże się niezawodną...a jak nie...no to trudno . Ryzyko wpisane w zawód ogrodnika. :;230
A jak się ma kliwia, czy środeczek rozwija się?
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bogusiu Kliwia Cię pozdrawia ;:196 i mówi że jej dobrze. Roślinka jest jędrna i wystaje malutki listeczek ze środka. Zrobię jej przy okazji zdjęcie. ;:177 A pelargonie to u nas były na giełdzie po 1,50 sadzonka, to chyba nie będę siać no i nie kupowałam nasion. Co nie znaczy, że parapetów mi nie braknie (i tak są zastawione). Obmyślam konstrukcję drewnianą na parapet, ale jeszcze nie dojrzałam do niej ;:306
Uleczko a ja jeszcze mam kilkanaście fruwających kartek ;:185 ;:219
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Maseczko czy możesz dać namiary na tego sprzedającego znaczniki, chciałam kupić, ale nie mogę znaleźć na all.
Miałam cebulki poznaczone takimi przeźroczystymi, ale wygrabiłam z liśćmi. ;:131
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu widzę,że wszystkim śpieszno do wiosny ;:65
Tu znaczniki do roślinek ,tam nasionka ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Wiolu :wit przynajmniej w ten sposób zbliżamy się do wiosny. Znaczniki już do wysiewów się przydadzą. ;:333
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu to na pewno ;:108
I w ogrodzie z nimi lżej,ciężko wszystko spamiętać :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu kotki przeprzepiękne ;:oj moje niestety nigdy papierkami nie chciały się bawić. Bardziej interesuje je woda kapiąca z kranu, karma zapakowana w torbie,pelargonie w doniczce. A Sępik ostatnio utwierdził mnie, że mu słuszne nadałem imię. Otóż wczoraj przyjechał do mnie kolega , na obiad usmażyłem kurze cycki. Podczas jedzenia Sępik siedział przy nim i cały czas popiskiwał, wysępił połowę kotleta! Aż mi wstyd było że to taki bachor! Jeszcze żeby był głodny, a wcześniej dostał puszkę karmy...A dziś udaje niewiniątko ;:224 Marysiu a co masz za drzewa co nimi tak szarpie?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale A kocia mam wróciła? U nas jest taki Maciek też tak sępi jak tylko się ruszę to od razu miauk, jak młodzi wracają to tak miauczy jakby cały dzień nic nie jadł. Trochę ostatnio schudł, bo kupujemy karmy dla wykastrowanych i kanapowców no i kurczaki bez tych wypełniaczy.
Ja mam w spadku kilkanaście zastanych drzew: brzozy, świerki , klon, ale tu taka moda panowała, że z lasu znosili drzewa które porosły ogromne, sąsiad ma świerki i sosny wysokości domu metr od ogrodzenia . Poza tym przez drogę jest las, którym jest zejście do Doliny Będkowskiej i tam dopiero jest drzewostan z brzegu głównie brzozy, które nieźle szumią i skrzypią przy takim wietrze.

Wiolu tak zaczęło się od kupowanych roślin i wtedy doceniłam znaczniki. Tym bardziej że ja tak naprawdę ostro ruszyłam od roku z kupowaniem i dostawaniem roślin a głowa już nie ta ;:306
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu, Emilka oczywiście wróciła i cały dzień nawet ogona na dwór nie chciała wystawić. Jak masz takie wielkie brzozy i klona to musisz mieć bajecznie w ogrodzie jesienią... ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michale Ta bajka jest niekompletna ja mam ogród wąski, a długi (razem 45 a) szer 11-12 m. Po bokach rosną drzewa więc ekspozycja jest kiepska. A drzewa mnie przerażają. Trzy lata temu kiedy było takie oblodzenie drzew że łamały się słupy jak zapałki i drzewa też to wyglądało to groźnie. Na końcu ogrodzonej części mam kilka modrzewi jeden z nich ogromny jakby się złamał to na całą szerokość pola sąsiada. Przede mną mieszkali ludzie którzy kryli się przed ludźmi i wszystko było zarośnięte jak busz. Jak kupowałam 7 lat temu dom, to ważny był stan domu, a ogród wyszedł na światło dzienne jak wycięłam dziesiątki drzew i setki krzewów. Np było na niewielkiej powierzchni siedemnaście śliwek zdziczałych. Dużo by opowiadać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”