Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Michale to te same Będkowice, a do Jerzmanowic często jeździmy na zakupy, jeżeli Ty w Jędrzejowie to też go znam. Mam nadzieję, że masz jeszcze dużo zdjęć bo bardzo lubię je oglądać. Włożyłeś dużo pracy w swój ogród, ale i masz rękę do roślin ! A jak już skończysz wklejać zdjęcia ogrodu to rób zdjęcia swoim kotom, bo są piękne!
Zdjęcie pola z tym kocim punkcikiem świetne!
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu jak zwykle bardzo dziękuję za miłe słowa ;:168 Jutro o ile mi internet nie padnie, bo coś ostatnio szwankuje, wsadzę zdjęcia ogrodu do chwili obecnej i biorę się za koty. Właśnie dziś wieczorem powrócił do mnie Sępik bo gdzieś wybył na noc i nie wrócił. A na tym zdjęciu pola z Tojotką to mam wrażenie, że mgła zaraz tego kota wciągnie do środka :mrgreen:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Jak się po jednym Twoje zdjęcia ogląda, to tego tak nie widać, ale jak się spojrzy na nie globalnie to...ogrom pracy wykonałeś! niesamowite, jak bardzo można zmienić krajobraz wokół siebie! Bardzo mi się podoba, że masz plan i konsekwentnie go realizujesz. A widoki na pola i niebo nieziemsko piękne: chciałabym mieć taką przestrzeń za oknem :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aż mnie ciarki przeszły :roll: Fatalne skojarzenie.
Nastrojowe zdjęcia, całkiem przyjemną jesień mieliśmy w tym roku :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michale, straszna ta nawałnica. ;:202
To cud, że nikomu się nic nie stało i dom cały.
W mojej okolicy jak na razie pogoda nie sprawia aż takich kłopotów.
Chociaż jednego razu, pod koniec lata zdarzyła się taka wichura, że
wyłamała mi drzewko jabłoni ozdobnej przy samej ziemi i wierzbę Hakuro.
Niesamowicie pięknie wyglądają kolory Twojego ogrodu w świetle wschodów i zachodów słońca. ;:oj
Kocie "państwo" ;:306 bardzo mi się podoba to określenie, a koty jeszcze bardziej. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale...miałam zasiąśc do lektury wieczorem, ale ciekawość mnie "zżerała"....Tak niesamowicie pochłonęła mnie ciekawa relacja z tworzenia ogrodu, a przy tym niezmiernie ciekawy sposób przekazywania,że nie mogę się oderwać....ale wpisuję się.../ dotarlam dopiero do 4 strony/ i wrócę tu niebawem . Zresztą tak mnie zafascynował Twój ogród z ...tak wielkim bogactwen roślin i kociaczków,że bedę tu często bywała. ;:215
Zastanawialam się skąd się wziął Twój nick...teraz już wiem ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie, poczytałam pooglądałam, ciekawie się zapowiada. ;:138 Wpadnę jeszcze kiedyś jak pozwolisz. ;:173
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale...wróciłam ponownie do Twojego wspaniałego ogrodu. Podziwiam piękne rosliny,ktore rosną jak na drożdżach", intensywnie wybarwione , urzekające kompozycje. Dostarczyłeś mi sporo wrażeń estetycznych....a wschody i zachody slońca ...powalają z nóg. Wszystko mnie zachwyca...truskawki cycatki, niesamowity urodzaj śliwek, piękne połacie ostróżek... ;:215 ;:215 ;:215 Nawałnica poczyniła wiele szkód i ubolewam nad tym...też przeżyłam horror w 2008 roku. Urwanie chmury, niesamowita ulewa ...pozrywała nam skarpy nad stawem...zrujnowała betonowe podmurówki ogrodzenia...nie mówiąc już o roslinach. Jeśli pozwolisz będę stałą bywalczynią w Twoim ogrodzie...bo jest co podziwiać ... Kociaczki prześliczne ... pięknie pozują do zdjęć.Pozdrawiam! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj bardzo u Ciebie ładnie ,najbardziej urzekły mnie opowieści o Gadziorze, taniec Alika z Sępikiem i morze ostróżek ,pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu Bardzo dziękuję za wszystkie pochwały :D Będzie mi bardzo miło gdy znów mnie odwiedzisz, zapraszam :wit
Iga23 Cieszę się, że do mnie wpadłaś i wpadaj częściej, choć jak obejrzałem Twoje funkie to zaczynam wpadać w kompleksy :oops: Pozdrawiam :D
Monikwiaty Zapraszam, wkrótce opowieści o zwierzątkach będzie więcej bo zapewne coś wykombinują ;:191
Ignis Wierzby Hakuro dosyć często się łamią, to chyba wina dość gęstego ugałęzienia i słabych korzeni. Jeśli chodzi o koty to im naprawde wydaje się że są jakąś arystokracją
Pat tak szczerze mówiąc plan to tylko połowa mojego ogrodu bo w trakcie tworzenia bardzo wiele się zmienia. Coś tam zaplanuję a przy sadzeniu już sobie wymyślę inne miejsce a rośliny nie mają wyjścia jak tylko grzecznie tolerować moje wymysły i rosnąć dalej. A jak nie chcą to im pogrożę że wywalę i od razu inaczej do sprawy podchodzą ;:306
Miałem dziś kończyć relację z tworzenia ogrodu ale zrobię to jutro bo mnie coś oko szczypi
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Masz rację Michale. Oczka trzeba szanować - bo potrzebne jak nie wiem co!
Tak się zastanawiam czy Twój ogród leży w miejscu -gdzie często zdarzają się anomalia pogodowe, czy po prostu lubisz fotografować takie spektakularne zjawiska atmosferyczne i stąd u Ciebie tyle takich zdjęć, fantastycznych nawiasem mówiąc?
Pozdrowienie od Moich kotów dla Twoich kotów :lol: Miłego dnia....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amba moje miejsce zamieszkania często jest odwiedzane przez burze, a szczególnie latem kiedy tworzą się klastry burzowe, nigdy nie jestem przez nie omijany :D Ale takiej wichury jak ta z sierpnia u nas nigdy nie było, właściwie wichur nigdy tu nie ma,za to burze bywają mocne,piorunujące :tan Niektórzy wierzą, że to dzięki bł Wincentemu Kadłubkowi który jest patronem naszego kościoła, nie ma tu trąb powietrznych ani innych katastrof naturalnych. Ale ja to za bzdurę uważam gdyż podczas ostatniej wichury najbardziej ucierpiała okolica kościoła a Wincenty (pomnik) stracił głowę bo przywaliła mu akacja. Powodzi tu też nie będzie bo niema co wylać, susze nie są takie straszne bo gleba jest gliniasta i długo trzyma wilgoć. A druga sprawa, uwielbiam wszelkie spektakularne zjawiska atmosferyczne i stąd tyle takich zdjęć mam. Koty dziękują i odwzajemniają pozdrowienia ;:333
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to kontynuuję co zacząłem wcześniej...
Cd przebarwień październikowych
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Październikowy atak zimy część 1
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Drugi październikowy atak zimy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Państwo na taką pogodę ani myśli nawet nosa wystawić na dwór
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nowego gościa - kociczka od sąsiadów. Bardzo sympatyczne kociątko ale staram się z nią nie spoufalać żeby się u mnie nie zadomowiła.
Obrazek Obrazek
Darmokot
Obrazek Obrazek
Sępik
Obrazek Obrazek
13 listopada a kosztele nadal wiszą na drzewie
Obrazek
16 listopada zobaczyłem piękny szron, co ciekawe ziemia była rozgrzana i się na niej nie utrzymał,był tylko na roślinach
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sępik polazł do sąsiadów i za nic nie chciał wrócić, łaskawie przylazł dopiero około 20 jak mu pryk wymarzł :evil:
Obrazek
Po tym dniu Sępik jeszcze tylko raz odważył się nie wrócić na noc. Od tej pory grzecznie siedzi w domu
Obrazek Obrazek
I to by było na tyle, wszystko co ciekawsze zostało opisane, teraz wreszcie będę miał więcej czasu żeby się przyjrzeć Waszym ogrodom :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”