Kwiatuchy Aguchy :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiatuchy Aguchy :)

Post »

kocham hojki :shock:
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p
Od: 2 paź 2012, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też powoli zaczynam ;:172
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

oj Aguś, jak już teraz zainteresowałaś się hojami to choroba gwarantowana, oby ku radości i tobie i hojom, bo kapryśne z nich panny :wink: a wiesz, że następne choroby rozwijają się dużo szybciej??? np, skrętnikoza, fiołkoza, storczykoza itd., itd .. ;:224 .
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Pooglądałam twoje nowości-wszystkie cudne i różnorodne.A ten filodendron, którego nazwy nei pamiętasz to filodendron scandens variegata :wit .
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

hoje i storczyki zarażają... pewnie przez to że mają cholernie imponujące i zachwycające kwiaty/ zapachy :D
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p

Post »

Storczyków za bardzo nie mam gdzie stawiać, raczej wybieram kwiaty, którym światło nie za bardzo jest potrzebne :wink:

Pati dziękuje za podpowiedź. Zaraz napisze sobie kartkę bym nie zapomniała. Wszystkie moje nowości zaczynają być opisywane bym nie zapominała nazw. Pewnie z czasem się utrwalą, ale jak na razie to dla mnie nowości więc trzeba sobie je zapisywać. ;:224
sylvi
1000p
1000p

Post »

Agnisia31 pisze:Storczyków za bardzo nie mam gdzie stawiać, raczej wybieram kwiaty, którym światło nie za bardzo jest potrzebne :wink:
to chyba nie wiesz, że storczyki nie potrzebują dużo światła, a przynajmniej nie znoszą południowych wystaw, wolą wschodnie ...
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

dokładnie :) wolą rozproszone światło :)
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p

Post »

;:oj Sylvi a to teraz mnie zaskoczylas. Nigdy sie storczykam ;:224 i nie interesowalam. A ja akurat mam okna na wschodzie i zachodzie.
Oj teraz to mi dalas do myslenia kochanienka ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

weź sobie teraz jakiegoś fenka z bezdomy :) pogrzeb znajdziesz na bank jakieś cudeńko! ja w 3 byłam i z każdej wyniosłam dziś po jednym :) na początek w sam raz ;p zobaczysz czy mu się spodoba! z doświadczenia wiem, że wschód i zachód nie są dla nich przeszkodą do pięknych kwitnień :D kiedyś mieszkałam w kamienicy na parterze i na dodatek moje okna były pozasłaniane przez sąsiednie bramy także słońce za bardzo do mnie nie docierało a dwa fenelo kwitły jak szalone :P
sylvi
1000p
1000p

Post »

to myśl intensywnie skarbeńku bo masz rewelacyjne warunki dla storczysiów ;:198 no chyba, że twoje wschodnie zasłonięte jest całkiem jakimiś drzewami, bo jak nie to będzie OK! moje tak rosną od lat i pięknie kwitną :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

Agnisia31 pisze:;:oj Sylvi a to teraz mnie zaskoczylas. Nigdy sie storczykam ;:224 i nie interesowalam. A ja akurat mam okna na wschodzie i zachodzie.
Oj teraz to mi dalas do myslenia kochanienka ;:oj ;:oj ;:oj
ja bym z tymi storczykami była ostrożne, potrafią byc kapryśne - na początek weź falki, chyba są najmniej kłopotliwe
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p

Post »

Jak tylko wroce do domu poczytam o tych falkach, bo szczerze mowiac nie za bardzo wiem o czym mowa :oops:
Ja zawsze sadzilam, ze takie kwiaty jak storczyki i im podobne potrzebuja duzo swiatla datego nigdy sie tym nie interesowalam. Ale teraz chyba zaczne ;:oj
Jak to dobrze, ze znalazlam to forum, duzo ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec. A tak zylabym ciagle w blogiej nieswiadomosci ;:138
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

proszę http://www.orchidarium.pl/rodzaje/html/ ... opsis.html
uwierz mi, że storczyk to najmniej kłopotliwy kwiatek :D zalewasz raz na tydzień - albo rzadziej... tylko patrzysz czy podłoże już jest przesuszone, opryskujesz korzonki powietrzne jak zaczynają przysychać. Ja mam biopon z odżywką do liści więc nim co jakiś czas je oblecę. pamiętaj tylko żeby kwiatów nie moczyć bo często od tego opadają szybciej - w szczególności u mnie :/ listki jak się przykurzą rzecz jasna przecieramy :P

ot i cały zachód przy storczykach :) są miliony bardziej wymagających od nich... o ile to czego one potrzebują można nazwać wymaganiami
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p

Post »

Powiem Ci krokusiku, że dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam dzięki temu artykułowi. Jestem zdziwiona i chyba kupie sobie jednego storczyka na próbę. Widziałam dzisiaj storczyki w biedronce, wiec chyba znów tam wrócę i dokonam zakupu. Zobaczymy ja mi przeżyje gdzieś z pół roku to wtedy pomyślimy ;:224 ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”