Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Post »

Madziu, uroczy bukiet! Jakby ktoś do jednego wazonu włożył po trochę lata z każdej rabaty...coś pięknego ;:131 Aranżacja w całości wygląda super - lampka i tapeta również bardzo gustowna ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

robaczek_Poznan ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32

Post »

Bardzo duzo pracy włożyłaś ,piszesz ze przesadzasz rośliny ,niestety wszyscy tak robimy i na pewno jeszcze nie jeden raz będziesz zmieniać im miejsce ;:63 kwiaty w białym wazonie super wyglądają.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna kompozycja! (mam bardzo podobną tapetkę w salonie :D co tylko potwierdza Twój wpis u mnie o podobnym poczuciu estetyki ;:108 ). Lampka ;:333
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

misia53 :wit
witam i dziękuje :D

majowa a nie mówiłam :wink:

W weekend będzie porządkowanie w ogrodzie. Muszę oznaczyć co, gdzie w moim śmietniku rośnie, żebym wiosna nie straciła zbyt wiele bylin. Bo one koło tarasu owszem śmiecą i tworzą chaos ,ale na innych rabatach będą przydatne :D Będę miała przez zimę ogród znacznikowy :lol:

Widziałam cudowną różę na rabacie miejskiej. To jakaś okrywowa chyba. Ma intensywny czerwony kolor i żółty środek. Ciekawa jestem jaka to odmiana? Szukałam w necie, myślałam, że to jakaś Fairy,ale jakoś mi żadna nie pasowała. Może to być któraś z tych: Mainaufeuer, Sommerabend lub Bassino . Jutro zrobię fotkę to będzie ją łatwiej zidentyfikować. Naprawdę bardzo ładnie wygląda z daleka przez ten intensywny kolor :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Madziu, obejrzałam wątek dokładnie (przeczytałam prawie dokładnie :oops: :;230 ). Po pierwsze - cudny dom ;:180 . Zachwyciły mnie przede wszystkim wielkie nisko osadzone okna ;:167 .
Areał masz imponujący ;:108 . Żeby coś tam było widać, chyba musisz sadzić dużo takich samych roślin obok siebie, im dalej w perspektywie tym większe plamy. Tak mi się zdaje :oops: . A na ile drzew możesz sobie pozwolić, nawet dużych ;:oj .To raczej park nie ogród, wcale się nie śmieję :D .

Obrazek

Moim zdaniem to nie jest trzmielina oskrzydlona. W ogóle nie widzę skrzydełek :wink: . Kształt liści i ich układ też inny. Moja rok temu jesienią wyglądała tak. Może to t. pospolita? :?
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Francesca dziękuję za komplementy :oops: .
Okna do ziemi to było moje marzenie. Sama projektowałam dom (właściwie adaptowałam stan surowy otwarty) i takie sobie wymarzone sprawiłam :D

Z tymi plamami roślinnymi to masz w 100% rację, teraz to wiem i od wiosny ruszam z rewolucją :uszy
Park mówisz?- czytasz mi w myślach ;:167

Trzmielina to dla mnie zagadka. Raczej skłaniam się jednak ku oskrzydlonej, bo ta zwykła ma też inne liście niż moja. Zobaczę jak jej się liście przebarwią za dwa trzy-tygodnie. Jeśli "zapłonie" czerwienią to będzie wszystko jasne :wink:
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Przesadzasz mówisz? skąd ja to znam? wiosną przesadziłam 2 jałowce, teraz te same znów przesadzałam, ale teraz maja już dożywotnie miejsce. Tak mi się bynajmniej na tu i na teraz wydaje ;:223
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Madga, a Twoja trzmielina ma takie skrzydełka na łodygach jak moja? Bo nie widzę :? . Wiesz, o co mi chodzi? O takie coś. Wszystkie trzmieliny z tej grupy mają raczej czerwone liście jesienią a oskrzydlona i korkowa (ta na starszych gałązkach) mają skrzydełka :wink: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Sosenki4 już ze wstydu nie powiem ile razy ja moje rośliny przesadzałam :lol: I oczywiście zawsze, za każdym razem w stałe miejsce :lol: :lol:

Francesca A no nie ma. A ja myślałam, że takie coś ma tylko korkowa ;:173
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moim największym "osiągnięciem: było zadołowanie z doniczką pięciornika i trzymanie go tak przez 6-7lat
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dziewczyny, ja pierwszy raz przesadzałam rośliny - podczas ostatniej rewolucji - i od razu postanowiłam, że to ostatni raz :lol:
Na wiosnę zobaczę ile zostało z tych planów... ;:224
Madziu, czy będziesz sadzić lawendowe pole jesienią czy czekasz do wiosny?Ja w ubiegłym roku posadziłam jesienią i na wiosnę krzaczki były już bardzo ładnie rozrośnięte ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Kasiu, nie kuś :twisted:
Niestety jestem całkowicie przystopowana z sadzeniem, ponieważ czekam na projekt ze strony specjalisty a to dopiero listopad-grudzień. Tak jak pisałam chce uniknąć błędów jak do tej pory i zleciłam projekt. Mam nadzieję, że wspólnymi siłami uda mi się z panią ogrodnik stworzyć szkielet ogrodu. Potem już będę miała pole do popisu ;:333
Teraz bez ładu i składu tworzyłam rabaty przypłotowe a reszta działki pustką świeci. Wiem ile mnie to pracy i pieniędzy kosztowało, także wolę aby szkielet zrobił ktoś mądrzejszy a ja będę później ulepszała po swojemu. Oczywiście dzięki FO swój projekt już też powoli w głowie mam, ale nie chciałabym go realizować zanim nie upewnię się, że jest zgodny z zasadami sztuki ogrodniczej. Poza tym ja mogę być mocno zasugerowana czymś a Pani ogrodnik ma "świeże oko". Ma wyznaczyć miejsca na realizacje moich marzeń, używając do tego swojej wiedzy i wieloletniego doświadczenia- czyli tego, czego mi brakuje. Czekam zatem do wiosny ;:65
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie zdawaj się całkiem na projekt. Bo znam tu przypadek Kasi, która ma piękny ogród, na który "fachowa" ogrodniczka powiedziała, ze "cyrkowy" jest.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Całkiem się raczej nie zdam, bo ja z natury przekorna jestem, ale rada fachowca jest ważna, bo wynika z doświadczenia i ogromnej wiedzy. Oczywiście jest fachowiec i fachowiec, ale tutaj wybrałam mam nadzieje dobrze, dlatego też jestem skłonna tak długo czekać. Zwłaszcza, że ja tej Pani projekty znam i wiem, że ma dobry gust. Chodzi mi przede wszystkim o szkielet, szczegóły będe dopracowywała sama- bo wtedy to będzie mój ogród.
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”