Siedlisko z sosnami cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.2

Post »

Marzenko ale nie szalej wszystko na spokojnie bo obszar masz wielki i nie dasz rady to wszystko ogarnąć,ale czy Ty nie miałaś być u mnie :?:
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marzenko ależ świetne prasie zoo pokazałaś. Te białe pierzaste kurki są niesamowite, prześliczne....nie widziałam takich cudeniek nigdy wcześniej ;:oj
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Marzenko :wit
Waciki widziałam na żywo u Asi - to bardzo interaktywne, gruchające (lub piejące :lol: ) stworzenia - i też mam na nie chętkę, tyle że u mnie załatwiłby je sąsiedzki kot o wdzięcznym imieniu 'Groza' ;-)
Przygotowałam Ci siewki, m.in pęcherznic, a tu dostaniesz giganty od Robaczka ;-) No nic... będzie rabata dorosła i przedszkolna zatem ;-)
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marzeno pokazujesz najpierw Twoje ogromne włości , potem ptaki , a ja zawsze marzyłem o wielkiej wolierze z różnymi pierzastymi.i.Niestety nie do wykonania. ;:oj
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bażanty piękne, Waciki też ;:oj widziałam je u Asi na fotkach.
Krzewuszkę ja też trzymałam w wodzie ale zaczęła gnić. Kolejne próby będę robiła już z donicami, muszę tylko kupić ukorzeniacz do półzdrewniałych.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Na koniec takie ciekawe kurki, puchate jak waciki
Obrazek

Obrazek
ma je jedna z forumowiczek (Asia) :wit i świetnie sprawdzają się jako ogrodnicy do pielenia i wyjadania ślimaków i innych robali, a także pędraków
U Asi widziałam kiedyś waciki są cudne ;:167 Chyba powinnam wypożyczyć do siebie takie cudaki, bo u mnie ślimaków co nie miara :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Justynko ;:196 za przesyłkę, napisz tylko proszę, co przysłałaś, bo jeszcze nie jestem taką mądra i nie znam tych roślinek :oops: . Mnie od 2ch dni Młody zasypia w aucie i z ogrodu nici, i znów coś zaczęłam i nie mogę skończyć ;:14 . Liczę na dziś...
Marysiu, wyślij kiedy chcesz, oprócz 1go tygodnia września, proszę. Ty to dopiero rewolucję zrobiłaś u siebie z oczkiem...
Halinko, nie mam nic fajnego do podpatrywania. Jak skończę żywopłot z ligustru, to pokażę jego narożniki rabatowe. Nic specjalnego to jednak nie będzie
Edziu, jajka robią się inaczej :;230 . Prawda, że te puchate kurki urocze? Jeść ichto aż szkoda, one do ozdoby najlepsze.
Kasiu :wit , to już chyba nie bus a tir będzie potrzebny, ale coś wymyślę. Pięciorniki jak najbardzie i bardzo chętnie. Obawiam się tylko co Ty sobie zostawisz skoro tyle roślin chcesz wykopać. Cały ogród ogołocisz? Rozumiem, ze szykujesz miejsce dla różyczek ;:108 . Oczywiście różyczką od Ciebie nie pogardzę i otoczę ją należytą opieką ;:168 .
Wstępnie koniec września pasuje, ale czy niedziela też by mogła być?
Ewelinko ;:7 , fajnie że zajrzałaś. Oj tak, miejsca sporo, ale czasu, kasy i sił trochę brakuje. Roślinki jak widzisz mam też gratis od zaprzyjaźnionych ogrodniczek, więc nie jest aż tak źle. Gorzej, że ziemia słaba i muszę z tym też kombinować. Poza tym za kilka lat liczę na piękny ogród, może nie tak jak Twój, ale jakieś zmiany na plus powinno być już widać. Zapraszam więc na bieżąco, może coś podpowiesz i ustrzeżesz prze błędami
Elu, a może być ta sobota? Podaj adres na PW, to się określę, jak Tobie będzie pasować
Agnieszko(Agness) wcześniej nigdzie też ich nie widziałam. Ciekawe, nie? Ciekawe czy trzeba je kąpać i czesać, czy one same w piasku tak się czyszczą, bo kupy kąpią się w piasku, wiecie?
Agnieszko(Aguniada), kot chyba nie da rady tych kur załatwić, przecież nie są takie małe. Kogut potrafi być waleczny, jak czytałam, to obroniłby swoją kurkę.
Za roślinki nie dziękuję, ale za przesyłkę owszem. Akurat pęcherznice dobre na moje warunki, to chętnie je wykorzystam i nie zmarnuję. Miejsca jest i starczy dla wszystkich- większych i przedszkolaków ;:138
Jurku, widzisz jak tu ciekawie? Zaglądaj częściej, żebyś żadnych atrakcji nie przegapił :wink: , a tak serio, staram się pokazywać coś ciekawego, bo z samego ogrodu, to wątek by nudny chyba był
Jolu, to dziś umaczam je w ukorzeniaczu i do ziemi. A tak w ogóle to DZIĘKUJĘ za przessyłkę, bo wczoraj gapa zapomniałam. Wierzba już w donicy, kulki też, a dziś krzewuszki posadzę. To są czerwone tak? mam maleńką pstrokatą, ale ona taka duża jak jedna gałązka od Ciebie :tan
Madziu, a widzisz nie spytałam jak drogie są te kurki, bo atrakcyjne są bardzo. Pracowite do tego i pożyteczne, bo oprócz zbierania ślimaków i innych robali znoszą też smaczne jajka ;:167
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Na całe szczęście zrobiłam sobie tylko tydzień przerwy, bo coś czuję, że miałabym cały wątek do nadrobienia :D
Marzenko obejrzałam sobie Twoje włości i powiem, że Ci nie zazdroszczę :oops: Przed Tobą "huk" roboty, ale tego bym się nie obawiała, ale skąd wziąć $$$ ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07

Post »

Marzenko, waciki są na prawdę do pomiziania ;:168
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, będę kombinować z rodzimą roślinnościa, robić sadzonki, siać. Jakoś to ogarnę, żeby tylko zdrowie i siły były, no i czas, którego mam ciągły brak...

Edziu, one naprawdę są takie puchate, w dotyku też ;:oj . Część z drobiem najbardziej podobała się synkowi, no i króliki też, bo my przecież króliki też mamy, sztuk 2 ;:oj
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marzenko, krzewuszka to "Nana Purpurea", u mnie w cieniu miała kolor cukierkowo różowy. Na słońcu może się mocniej wybarwić. Jak będziesz chciała to mogę u siebie wstawić zdjęcie kwitnącej w tym roku.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

O kurcze! W dotyku też? To ja bym im jeszcze zawiązała różowe kokardki albo założyła takie dla yorków i chodziła z nimi pod pachą za zakupy ;:224
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Hehe... Dzięki za kaczuszki ;:196 ? to chyba mandarynki są?

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, jak możesz to wklej, bardzo chętnie ;:196 znów je popodziwiam. Kolor liści mnie zmylił, bo takie ciemne to czerwone mi zasugerowały kwiaty. Zobaczymy jak uda mi się ukorzenić patyczki.
Ciekawe czy teraz jest dobra na to pora? Bo po drodze mijam też krzewuszkę i mogłabym z sekatorkiem tam stanąć :wink:

Edziu, nie wiem czy to dobry pomysł, przy Twoim zwierzu domowym, taka kurka ?

Loki, proszę bardzo ;:108 , tylko mandarynki udało mi sie zdobyc dla Ciebie ;:173 , ale od razu wiedziałam, ze muszę je obfocić dla Ciebie
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p

Post »

Ty wiesz Marzenko, że ja o tym nie pomyślałam? :(
Te waciki fruwały by po całym pokoju :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”