Ależ rewelacyjny pomysł z murkiem, wygląda naprawdę wspaniale Uwielbiam takie kamienne elementy w ogrodzie i strasznie żałuję, że u mnie nie ma warunków na takie cudeńko ... Chryzantema jako jesienny akcent pięknie wygląda w kamiennej donicy
Danusiu nadmiaru energii to już nie ma a co do odreagowania to jak najbardziej, szczególnie poranki są cudne.
Agnieszko te murki to wynik nierówności terenu w miejscu gdzie mamy przydomowe ogródki, raczej kwietniki. Pierwszy świetnie zdał egzamin, zatrzymał wodę na niej i stąd możemy się cieszyć w miarę ładną trawą, której o tej porze roku zawsze już nie było.
Danusiu murek wspaniały, Andrzej miał dobry pomysł.
Dlaczego wrzosy nie rosną na Waszej działce, przecież właśnie dla nich to wymarzone środowisko wśród sosen?
Piękna rabata liliowa powstaje, ja niestety lilie mogę sadzić tylko wiosną, gdyż przez zimę są zjadane przez nornice.
już jest murek? i w Krakowie byli i murek zrobiony, zuchy jesteście. Powiedzcie mi proszę po co ten dół wykopaliście i wyłożyliście folią ? pod lilie? przeciw nornicom?
Witaj Ula, już jest a w sobotę przybędzie następny, ostatni już. Zdjęcia z Krakowa to z pobytu w sierpni, mieliśmy jechać w tę sobotę w Bieszczady ale tam jeszcze jesień nie dotarła więc wyjazd przełożony. Andrzej już standardowo wykłada dna wykopów siatką do dociepleń (jak w szklarence), to taki nasz sprawdzony patent na krety, folia idzie na boki w celu zabezpieczenia przed przerastaniem chwastów. Potem jest sporo pielenia mniej. Tak w tym miejscu będą lilie i nie tylko.
a pracusie, zrobić raz a dobrze u mnie właśnie nornice podkopały mi i zniszczyły marcinki, tuż przed kwitnieniem. Nakładłam wszelakiego jedzonka ale nie widać żeby miały apetyt na moje przysmaki, tylko kasę niepotrzebnie wydałam
Witaj Lodziu no w miarę dobry aparat i coś tam wychodzi.
To nasze, jedno z takich, niepowtarzalnych zdjęć, zrobione na skraju naszej działki. Po prostu był M w tym miejscu i o tej porze że startował, całkiem przypadkowo.
Witaj Jolu, to już w sumie koniec w tym miejscu z murkami. W następnej kolejności będzie..ale to na razie tajemnica
Dziś podlało solidnie działkę, pięknie ustabilizowała się ziemia w nowym, powstającym zakątku liliowym, więc w sobotę akcja przesadzanie. Parę aktualnych fotografii z działki
winorośl japońska młoda roślinka, szybko przyrasta i pięknie wybarwia się na jesień
Danusiu deszczowe fotki są dla nas wielką radością w obliczu strasznej suszy.
Bardzo się także cieszę z tego deszczu, gdyż u mnie nawet cyprysiki zaczęły wysychać.
Te piękne kwiaty na ostatniej fotce, to słoneczniczki, czy może topinambur?