Ciągle ten sam ogród Geni cz.2. 2012 r
Re: Ciągle ten sam ogród Geni cz.2. 2012 r
Piękna liliowa rabatka. 

- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne te zdjęcia z liliowcami, u mnie też ich przybędzie, na razie mam aż 4 ale dwa mi w tym roku nie zakwitły, jeden ma tylko jeden pęd kwiatowy więc za długo się nim nie nacieszę ale za to Stella D'oro nadrabia za wszystkie 

- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
ale ślicznoście-genia pisze:Nadszedł czas na następną część mojego wątku
Serdecznie zapraszam moich starych i nowych przyjaciół i wszystkich którym podoba się mój ogród
Zacznę od prezentacji moich liliowców które kwitną już w tym roku .
Jon s Twister
Royal Celebration
Ruby Spider
nie znam nazwy

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Geniu -
co to za cudeńko liliowcowe - ten ciemnoczerwony prawie czarny z ostatnich twoich fotek...
Gdybym mieszkała bliżej chyba ukradłabym ci sadzonkę ..

Gdybym mieszkała bliżej chyba ukradłabym ci sadzonkę ..

Oj naoglądałam się i mocno atakuje mnie wirus pajęczej choroby. Moje stadko liczące dwie sztuki z pewnością mocno się powiększy.
Pozdrawiam. Krystyna.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Loki coś jestem spokojna że sobie świetnie poradzisz , trudniej jest uprawiać te wszystkie rośliny w doniczkach .
goth.Iwono,wiolamanko witajcie
Bernadeto to Night Embers dość łatwo można go kupić lub z forumowiczami wymienić na inna roślinkę.
Klio trzymam kciuki .
goth.Iwono,wiolamanko witajcie

Bernadeto to Night Embers dość łatwo można go kupić lub z forumowiczami wymienić na inna roślinkę.
Klio trzymam kciuki .
- e-genia
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Geniu,kolejna dawka pięknych liliowcóe.U mnie też co chwila pada,wzięłam się za sprzatanie chałupy na niedzielę,ale żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce to piorunem by poszło,a tak co chwilę siadam na forum i wymyślam,zeby nie sprzatać.
- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Gieniu - u mnie wczoraj dość duży grad padał... Normalnie biało było na trawniku.
biedne kwiatki 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ E-Genia ? no nie wiem, nie jestem przekonany. Żeby wsypać ziemię do donic, po prostu otwierałem worek i przechylałem go nad donicą, ewentualnie pomagając sobie rękami. Żeby wzruszyć tę grudę, która nie widziała łopaty od lat, skaczę swoimi stu dwudziestoma kilogramami żywej masy na szpadel, a szpadel ledwo wchodzi w ten kamienisty piach (pełno w nim jakichś kamulców, kawałków pokruszonych cegieł i bogowie wiedzą czego jeszcze), pod którym dosyć płytko znajduje się kredowa glina (z kawałkami kredy, która nadaje się do pisania), twarda jak cholera... Żeby mieć rośliny w donicach dobrze nawiezione, po prostu podlewałem je nawozem. Żeby mieć rośliny w ogrodzie dobrze nawiezione, wczoraj do jałowego piachu odsłoniętego po usunięciu kostki brukowej i płyt chodnikowych wkopywałem krowiego łajna (cóż za aromat! ? a i tak nie wiem, czy to wystarczy)... I tylko podlewanie w ogrodzie jest ewidentnie łatwiejsze ? bo podlewa się dużo rzadziej (a jak deszczyk pomoże od czasu do czasu ? to wcale), nie trzeba biegać jak opętany z konewką codziennie.
...reasumując ? wcale nie uważam, żeby utrzymanie ogrodu prawdziwego było łatwiejsze od utrzymania ogrodu doniczkowego. Aczkolwiek na pewno daje więcej satysfakcji ? i już się nie mogę doczekać roku następnego, kiedy to ogród wreszcie przybierze kształt [mniej-więcej] docelowy.
Pozdrawiam!
LOKI
...reasumując ? wcale nie uważam, żeby utrzymanie ogrodu prawdziwego było łatwiejsze od utrzymania ogrodu doniczkowego. Aczkolwiek na pewno daje więcej satysfakcji ? i już się nie mogę doczekać roku następnego, kiedy to ogród wreszcie przybierze kształt [mniej-więcej] docelowy.
Pozdrawiam!
LOKI
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Geniu ja chodzę koło liliowców od Ciebie i czekam na kwiatki, bo to jedyne niewiadome w ogrodzie poza posianym lnem czerwonym.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58

- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Ale cudaki
Te z czterech ostatnich fotek są piękne

Te z czterech ostatnich fotek są piękne

- e-genia
Justynko mnie najbardziej wkurza że znowu będę musiała wszystko od nowa pielić .
Loki nie zazdroszczę tej żmudnej i ciężkiej pracy , jeżeli ta ziemia jest taka beznadziejna jak piszesz będziesz chyba musiał zamówić sporo dobrej ogrodniczej i wymieszać żeby roślinki dobrze Ci rosły i żeby łatwiej było Ci pielić w ogrodzie .
ja też zamierzam troszkę jesienią przerobić swój ogród , azalie i rododendrony przesadzić pod płot a na ich miejscu posiać trawnik.
Też nie mogę doczekać się przyszłego roku żeby zobaczyć efekt Twojej pracy.
Olgo a pąki rosną na tych liliowcach ode mnie ?
Czerwonego lnu nie widziałam miałam niebieski ale wymarzł .
Ago,AloesIk dzięki .

Loki nie zazdroszczę tej żmudnej i ciężkiej pracy , jeżeli ta ziemia jest taka beznadziejna jak piszesz będziesz chyba musiał zamówić sporo dobrej ogrodniczej i wymieszać żeby roślinki dobrze Ci rosły i żeby łatwiej było Ci pielić w ogrodzie .
ja też zamierzam troszkę jesienią przerobić swój ogród , azalie i rododendrony przesadzić pod płot a na ich miejscu posiać trawnik.
Też nie mogę doczekać się przyszłego roku żeby zobaczyć efekt Twojej pracy.
Olgo a pąki rosną na tych liliowcach ode mnie ?
Czerwonego lnu nie widziałam miałam niebieski ale wymarzł .
Ago,AloesIk dzięki .