Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A teraz ciąg dalszy mojej kolekcji liliowców.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kogruś jeszcze mi tylko zapach tych liliowców prześlij i będę najszczęśliwsza pod słońcem :D
Znasz może ich nazwy?
Grzegorz B

Post »

Grażynko oglądając Twój ogród nigdy bym nie przypuszczał, że znajduje się on w mieście. Masz go fantastycznie zagospodarowanego. Fajnie się tak odseparować od miejskiego zgiełku.

Rośliny masz fantastyczne. Lilie, brak słów. Piękna kolekcja. Próbowałem wybrać najpiekniejszą, jednak nie byłem w stanie wybrać, każda budzi zachwyt. ;:111 ;:111 ;:111
Mam taką samą lilie wodną jak Ty (lub tak mi sie wydaje). Z początku na nią narzekałem, ale teraz jestem z niej zadowolony. Ładnie się rozrasta i drugi kwiat, jaki się pojawił jest już sporych rozmiarów. Pierwszy był bardzo skromniutki.

Miło do Ciebie znów zaglądnąć, piękne widoki prezentujesz.

Pozdrawiam bardzo serdecznie :D :P :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko nie wszystkie liliowce pachną ale niektóre całkiem, całkiem. Nie znam ich nazw bo kupuję na tergowisku a tam nie wiedzą do końca co sprzedają - wszystko dla nich to liliowce i kropka. Musiałabym szukać w jakimś specjalistycznym atlasie roślin, ale nie mam takiego.Może ktoś zna dokładne nazwy i je poda a może Ty znasz?
Grzesiu, twój ogródek jest też śliczny a ta kamienna brama ciągle przyciąga mój wzrok.Teraz jeszcze te wodne roślinki. Mój ogród to busz w którym lubię się zagubić a w twoim jest tyle miejsca i tyle aksamitek. Ale jeżeli mój ogród podoba Ci się to miło mi i zapraszam do dalszego "zwiedzania".
Grażyna.
kogro-linki
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

kogra pisze:...a może Ty znasz?
...
:shock: Oczywiście, że nie znam :( Pytam bo te dwie czerwone (pierwsza od góry i druga od dołu) są tak cudnej urody, że aż postanowiłam zrobić jeszcze kiedyś do liliowców podejście i poszukać ich... ale chyba jednak lepiej (dla roślin) będzie gdy będę je podziwiała w innych ogrodach ;-)
Ta biała lilia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/174 ... 1cdb0.html to jest ta słynna Lilia św. Antoniego??
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

UWIELBIAM LILIOWCE ;:50
A Twoje są naprawdę piękne, moje dopiero w tym roku pokażą jak kwitną.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ja też uwielbiam liliowce!!! Po prostu brak słów, Grażynko ;:3
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko mam prosbę ,abys jeszcze raz zrobiła zdjęcie tych dzwonków-całej roslinki z bliska.szukam podobnego dzwonka juz parę lat i ten mi go trochę przypomina.
A co do liliowców mam sporą kolekcję.Nie wszystkie zakwitną w tym roku ,ale patrząc na Twoje może się powymieniamy?Dam Ci znać :D i praszę o zdjęcie dzwonka
Awatar użytkownika
Weigela
100p
100p
Od: 14 maja 2007, o 19:37

Post »

Wspaniała kolekcja liliowców.Dołączam się do ich fan clubu ;:112
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

Weigela pisze:Wspaniała kolekcja liliowców.Dołączam się do ich fan clubu ;:112
Ja też , ja też ;:33 są prześliczne ;:2
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Jak jest już fan club to ja też się wproszę. :lol: :lol: Liliowce przecudne ,, a te czerwone..po prostu szok.
Mam pytanie Grażynko, czy one są pachnące?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

No pięknkne masz te liliowce u mnie jeden żółty a u Ciebie naście kolorowych ;:1 Jest na czym oko zaawiesić :wink:

GRATULUJĘ ;:215 ;:138 ;:215
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

kogra pisze: Mój ogród to busz w którym lubię się zagubić a w twoim jest tyle miejsca i tyle aksamitek. Ale jeżeli mój ogród podoba Ci się to miło mi i zapraszam do dalszego "zwiedzania".
Naprawdę mi się podoba taki busz. Jak będę miał w przyszłości, faktycznie własny kawałek ziemi, to będę również się starał maksymalnie go zagęścić. Wówczas będę czuł się jak w prawdziwej "dziczy" a tam najlepiej wypoczywam. Teraz mieszkam z rodzicami i to u nich realizuję różne moje wizje, ale traktuję ten ogród jak własny. A wszyscy dookoła się zastanawiają, co ja robię. Oczywiście chodzi o sąsiadów. Ja młody człowiek, z grabkami i innymi narzędziami grzebiący w ogródku i ciągle wymyślający coś nowego. Dla nich to nie do pojęcia. A ja tak lubię i mam gdzieś gadanie na mój temat.

Pozdrawiam bardzo serdecznie :D :P :D
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Liliowcw są u Ciebie wspaniałe, jak i zresztą cała reszta.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko mam prosbę ,abys jeszcze raz zrobiła zdjęcie tych dzwonków-całej roslinki z bliska
Anulko - na twoje życzenie zamieszczam jeszcze raz ten dzwonek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”