MOJA skromna działeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: MOJA skromna działeczka

Post »

Mandragora Jeżeli chodzi o groszek pachnący pnący to w jakim czasie się go wysiewa i jak wysoko on pójdzie? i w jakim czasie on urośnie do jakiej wysokości? czy trzeba jakieś podpórki czy można bezpośrednio przy siatce wysiać?

-- 14 mar 2013, o 13:29 --

Iwonka Stargard Szczeciński :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu, jak mi miło ;:168, moje rodzinne miasto, Starówka, a potem mieszkałam nad Miedwiem, a teraz do szczecina mnie wywiało :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

O widzisz to teraz ja mieszkam w centrum i mam nadzieje że już mnie nie wywieje nigdzie:) bo to moja 6 życiowa przeprowadzka ostatnia:)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja jeszcze planuję przynajmniej raz ;:306
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Groszek można wysiewać do gruntu już na początku kwietnia, po kilka nasion, odstęp jakieś 20 cm.
Co do przeprowadzki - przy 6 ja też myślałam, że to już ostatnia, tak że nigdy nic nie wiadomo :D
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Milenko dzięki za info ale czy ten groszek nie potrzebuje jakiejś podpórki czy odrazu tam na ten płot będzie wchodził moja ścieżka jest długa 15 m wiec trochę bym musiała tego wysiać :;230
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej, gdzie się podziałaś :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

JESTEM jestem ;:196 cały dzień d rana coś się działo raniutko wstałam poleciałam po zakupy przyszłam trzeba było sprzątać w miedzy czasie obiadek kawa szorowanie podłóg przyjechała do mnie siostra podrzuciła mi swojego malucha myłam okienko robiłam porządki prasowałam później miałam gości z teściową na czele co się rzadko zdarza :heja Wszystko praktycznie robię sama mąż nadal tylko leży p operacji kręgosłupa więc jest mi trochę ciężej ale na szczęście mam starszego syna który zawsze mi pomoże kupi zakupy wyniesie śmieci i np. posprząta zawsze swój pokój. Mały mój był teraz cały tydzień w domu ale od poniedziałku idzie do przedszkola to już troszkę spokojniej będzie.Jutro znów nowy dzień i nowe obowiązki :uszy .Już nie mogę się doczekać kiedy w końcu Zima minie i roszę na działkę ;:65 będę siać sadzić kwiaty i patrzeć jak wszystko wzrasta w tym roku gospodaruje ja po raz pierwszy od wielu lat zaczynając od siania w ogrodzie zawsze robił to mój mąż ja tylko pieliłam i zajmowałam się uprawą kwiatów.

Chciałam sobie kupić książkę o ogrodzie a dokładnie o krzewach i bylinach projektowaniu podstawowym zadzwoniłam do babci i okazało się że ona ma jakieś książki mam do niej przyjść i jeżeli będą to te co myślę to mi wypożyczy zawsze będę mogła się przyuczyć:) ;:224

Ale mi się rozpisało:)
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pozdrowienia za Twoim pośrednictwem dla męża , mój też ma problem z kręgosłupem,ale operacja to bedzie ostateczność , trzymaj się dziewczyno :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Dziękuje ;:196 No to zdrówka i dla twojego mężulka wiesz mój M uległ wypadkowi w ubiegłym roku w kwietniu p tym wypadku zrobili mu tomograf kręgosłupa okazało się że jedynym ratunkiem dla niego jest tylko i wyłącznie operacja!!! a Chłopina mój 33 lata dopiero ma i wsciku dostaje bo nic nie może robić ani siedzieć tylko leży już 3tygodnie wstaje jedynie do najpotrzebniejszych rzeczy ale ta operacja ma przynieść rezultaty bo wył do księżyca tak g bolało ;:223(NEURO CHIRURG KTÓRY OPEROWAŁ MOJEGO m ROBIŁ TAKIE OPERACJE NASZYM ZNAJOMYCH 4 OSOBOM więc widzieliśmy rezultaty po czasie latają jak pszczółki a mieli poważniejsze urazy tez po wypadkowe i nie tylko ale czas wszystko pokaże .Jesteśmy dobrej myśli ;:3

Dorotko a twój m boi się operacji czy po prostu odkłada to na później? co jemu się dzieje?
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

A teraz mam takie pytanko co mogła bym wsadzić między bukszpanem na alejce chodzi mi o jakieś niskie kwiaty Alejka o której wspominałam wcześniej ma 15 m długości i po całości chce wsadzić bukszpany w odległościach a pomiędzy nimi malutkie widoczne kwiaty żeby to było ładnie widziałam już taka kompozycje na fotce w necie ale nic tam nie było napisane co to jest ;:124
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

colli28 pisze:Dziękuje ;:196 No to zdrówka i dla twojego mężulka wiesz mój M uległ wypadkowi w ubiegłym roku w kwietniu p tym wypadku zrobili mu tomograf kręgosłupa okazało się że jedynym ratunkiem dla niego jest tylko i wyłącznie operacja!!! a Chłopina mój 33 lata dopiero ma i wsciku dostaje bo nic nie może robić ani siedzieć tylko leży już 3tygodnie wstaje jedynie do najpotrzebniejszych rzeczy ale ta operacja ma przynieść rezultaty bo wył do księżyca tak g bolało ;:223(NEURO CHIRURG KTÓRY OPEROWAŁ MOJEGO m ROBIŁ TAKIE OPERACJE NASZYM ZNAJOMYCH 4 OSOBOM więc widzieliśmy rezultaty po czasie latają jak pszczółki a mieli poważniejsze urazy tez po wypadkowe i nie tylko ale czas wszystko pokaże .Jesteśmy dobrej myśli ;:3

Dorotko a twój m boi się operacji czy po prostu odkłada to na później? co jemu się dzieje?
Oboje odkładamy na odległą przyszłość, ma stwierdzoną przepukline między kręgami ale trafiliśmy do lekarza który jest chiropatą i raz na kilka lat "ustawia" mu kręgosłup , jak na razie na tyle to pomaga że obywa się bez dodatkowego leczenia , powinien tylko na siebie uważać -no ale wytłumacz to !! z facetami gorzej niż z dziećmi, a jak boli to zdążył się przekonać , tak go chwyciło że z łóżka nie mógł wstać , próbowaliśmy wszystkiego ,leki,zastrzyki,prywatne masaże,pływanie ...nic nie pomagało dopiero ten lekarz ,więc i ja jestem dobrej myśli ze jak mój M będzie miał trochę oleju w głowie i będzie nadal stosował sie do zaleceń to może skalpel go ominie
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Dorcia mam koleżankę ma 60 lat prawie ma już za sobą 5 operacji na kręgosłup między innymi miała wypukliny na kręgosłupie i ma kolejna wypuklinę miedzy kręgami z jej doświadczenia mogę powiedzieć jedno Twój m prędzej czy później będzie musiał się poddać tej operacji ból tak będzie potęgował ze tego nie zniesie! ale jak to mężczyźni oni myślą ze co tam im nic nie jest i jakoś to będzie.... mam nadzieje że kiedyś się zdecyduje aby tylko nie był za późno Powodzenia.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Colli, groszek pnący czepia się wszystkiego jak leci, więc taki płotek z siatki dla niego wg mnie będzie idealną podporą. Wysiałabym go jakieś 5-10 cm od siatki, a resztę to on sam załatwi :) Zamiast groszku w sumie możesz posiać lędźwian - wygląda b. podobnie do groszku, a jest wieloletni (niestety nie pachnie), jest mniej delikatny - http://www.sklep-nasiona.pl/414-ledzwia ... istny.html .
Szybkiego powrotu do zdrowia dla Twojego Męża :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

colli28 pisze:A teraz mam takie pytanko co mogła bym wsadzić między bukszpanem na alejce chodzi mi o jakieś niskie kwiaty Alejka o której wspominałam wcześniej ma 15 m długości i po całości chce wsadzić bukszpany w odległościach a pomiędzy nimi malutkie widoczne kwiaty żeby to było ładnie widziałam już taka kompozycje na fotce w necie ale nic tam nie było napisane co to jest ;:124
A może jakieś niskie liliowce, albo jakieś cebulowe, krokusy, tulipany :wit
A co do M to szczerze współczuję, z kręgosłupem i ja walczę, obecnie po lekarzach biegam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”