Rodzik 66

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Rodzik 66

Post »

U nas też jeszcze nie ma prądu ale na szczęście wokół życzliwi ludzie, którzy użyczyli nam tego wynalazku na czas budowy domku.

Czytam teraz o glebach ... Okazało się, ze mam ziemię gliniastą i muszę ją jakoś ulepszyć zanim obsadzę rabaty :roll: Wszędzie radzę, że należy nawieźć piasku i torfu więc chyba tak będzie trzeba uczynić ;:65

Wypogadza się ;:3 ;:3 ;:3
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też na początku wszystko pożyczaliśmy od sąsiadów, a to taczkę a to piłę bo ciągle nam czegoś brakowało, jak była awaria hydrofora to też pożyczaliśmy wodę :) Nawet herbatę i kawę nam pożyczyli jak zapomniałam przywieźć :) Teraz juz wszystko raczej mamy i nie musimy nic pożyczać, czasem się zdarza że sąsiedzi pożyczają coś od nas :)
Jeśli chodzi o pogodę to jak zaczęło wczoraj padać ok 18:30 tak pada do teraz.
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Wróciłam z dziewczynkami z działki. Udało mi się wypielić wrzosy i zakątek hostowo-żurawkowy :) Lenka pospała na świeżym powietrzu a Niczka mi towarzyszyła w pracy. Oto kilka dzisiejszych fotek.

Jeszcze raz domek po sprzataniu:

Obrazek

Wielka hosta - kapusta :) Co ja mam z nią począć :roll:

Obrazek

Wrzośce, rh i trawki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jabłonka ugina się pod ciężarem jabłuszek. Dziś wieczorem planuję jej pomóc i podwiązać ją.

Obrazek

Zakątek hostowo - zurawkowy

Obrazek

W warzywniku się troszke zazieleniło :) Krzywo ale pierwsze rzodkieweczki wyłażą ;)

Obrazek
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Śmiesznie to wygląda tzn ten warzywnik każdy ma swoje miejsce :;230
DOMEK SUPER ;:108 ;:136 Daleko macie działkę o chyba nie doczytałam.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Miło obserwować zmiany na lepsze i to dokonujące się w takim tempie ! Podoba mi się nowy domek i warzywnik - jestem ciekawa, co w nim wyhodujesz ? Podoba mi się również Twój szczery entuzjazm i zapał do zagospodarowywania ogródka :) Życzę wielu sukcesów ogrodniczych ;:7
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
davussum
500p
500p

Post »

Hostę podziel na 3-4 mniejsze tylko chyba nie teraz...musisz podpytać na hostowym wątku kiedy zrobić to najlepiej
Awatar użytkownika
kasia82
500p
500p
Od: 25 lut 2012, o 09:36

Post »

Asiu skąd pomysł na taki nietypowy warzywniak, bardzo mi się podoba.
W warzywniku się troszke zazieleniło Krzywo ale pierwsze rzodkieweczki wyłażą ;)
Jak posiałaś tę rzodkiewkę? wydaje mi się, że musisz troszkę ją przerwać :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kasiu, pomysł na warzywnik niestety nie mój :wink: Podpatrzyłam na podobnym forum a że lubię przejrzystość to tak wyszło :) Miło, że się podoba.

Myślisz, ze wypadałoby już przerwać rzodkieweczkę? Pewnie masz rację - ja się nie znam. Siałam chyba normalnie, rowek i sypanko :roll: Jak mam przerwać te rzodkieweczki? Pomóż!

Póki co jestem obdarowywana warzywkami przez sąsiadów - pewnie patrzą, że u mnie takie maleństwa to się litują :wink: Tak na prawdę to nasionka są w ziemi dopiero od dwóch tygodni więc mają chyba prawo być maleńkie. U mnie w tym roku wszystko z opóźnieniem :)
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Ewelinko, miło Cię u mnie powitać :) Dziękuję za pomyślność :) Zajrzę do Ciebie za chwilkę :)

Dorotko, chyba masz rację, należy kapustkę rozsadzić. Mam już dość dużo tego rodzaju host więc nie bardzo mi się to uśmiecha ale jak mus to mus.
davussum
500p
500p

Post »

Ja bardzo lubię hosty, na razie mam tylko to co mi dała babcia ale mam w planach powiększyć kolekcję :)
Awatar użytkownika
kasia82
500p
500p
Od: 25 lut 2012, o 09:36

Post »

Asiu ile nasionek siałaś do dołka?
Ja siałam po 1 nasionku maxymalnie 2-3, jak już podrosły to zostawiałam jedną, dwie największe (czyli te silniejsze) a pozostałe malutkie niteczki wyrywałam, jedna rzodkiewka musi mieć min 1,5cm miejsca do rozepchania się ;:oj
Asiu jeśli z jednego dołka wychodzi 5 czerwonych niteczek a nawet więcej to wyrwij je zostaw tylko dwie lub trzy i przysyp troszkę ziemią, poexperymentuj sobie ;:oj
Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kasiu, dziękuję pięknie za rady. Szczerze mówiąc nie pamiętam po ile nasionek do dołka dawałam ;:131 Dziś przyjrzę się niteczkom i poprzerywam je. Jesteś kochana ;:196

Dorotko, ja też bardzo lubię hosty ale chciałabym mieć różne odmiany a nie tylko jeden rodzaj. Tej akurat mam wyjątkowo dużo. Zanim ta duża się rozwinęła kupiłam taką samą chyba w dwóch egzemplarzach a poza tym później zza drzewa wyłoniła się kolejna ;) Jeśli nie masz takiej chętnie Ci podeślę :)
davussum
500p
500p

Post »

Jeśli jej nie chcesz chętnie ją przygarnę bo takiej nie mam. Babcia mi obiecała że na jesieni mi jeszcze kilka jak będzie wykopywać więc też będę mogła się podzielić.
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Całej to nie wykopię bo to olbrzym ale podzielę na mniejsze i bardzo chętnie Ci wyślę. Zapytam na wątku hostowym kiedy się je dzieli i wyślę Ci :) Na priva podaj dane :)
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Dziś przyszły kolejne rośliny na rabaty ale będą musiały poczekać na swoją kolej. Troszkę mi się tego już uzbierało a rabaty jeszcze nie przygotowane. Po południu wyniesiemy nowicjuszy na działkę i codziennie będę chodzić podlewać :) Muszę im zrobić jakiś schron żeby nikt się nie skusił :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”