Zielony świat Moniki
Re: Zielony świat Moniki
boshhh , ależ mi ten Twój wątek gdzieś się posiał... wpisuję się teraz a bardziej szczegółowo pooglądam jutro w pracy. Bonsai piękne..........
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- Malgolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Moniu, dziś u mnie pogoda nie ciekawa , jakoś zimno i pochmurno, na nic nie mam ochoty
miłego dnia
miłego dnia

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i gdzie Ty sie podziewasz kobieto 

- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
Witaj Monia, no właśnie gdzie Ty się podziewasz?
miłego dnia
miłego dnia
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
pozdrawiam Małgośka
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Miłego dnia Monia i kończ to robote 

- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Jestem dziewczynki, mam włączone w pracy FO od rana ale nawet nie miałam chwilki żeby zobaczyć co u was słychać
Teraz zrobiłam sobie przerwę na herbatkę zieloną i mogę sobie chwilkę posiedzieć i popatrzeć co tam macie nowego
Dzisiaj w nocy ma być przymrozek i muszę kwiatki schować do domku, teraz to mój M będzie marudził że go z każdej strony zielone atakuje
Na balkonik dokupiłam surfinię, heliotropa (troszkę taki zabiedzony ale w zeszłym roku za późno się obudziłam i w tym musiałam go mieć ale już odżywa), dwa osteospermum i jeszcze przybyły mi zioła od sąsiadki. Dobrze że znalazłam jeszcze żółte wiadereczka w szafie to świetnie się nadadzą na doniczki bo już bym leciała do sklepu po nowe
Na działeczce na razie powolutku. Byliśmy w niedzielę, chłopaki wycięli ostatnie dwa drzewka i wykopali 4 pieńki, w tym dwa duuuuże. Nawet nie będę komentować jak "elokwentnie" się wypowiadali na temat tej pracy
Ale się narobili
a zostało jeszcze chyba z 8 sztuk 

Teraz zrobiłam sobie przerwę na herbatkę zieloną i mogę sobie chwilkę posiedzieć i popatrzeć co tam macie nowego

Dzisiaj w nocy ma być przymrozek i muszę kwiatki schować do domku, teraz to mój M będzie marudził że go z każdej strony zielone atakuje

Na balkonik dokupiłam surfinię, heliotropa (troszkę taki zabiedzony ale w zeszłym roku za późno się obudziłam i w tym musiałam go mieć ale już odżywa), dwa osteospermum i jeszcze przybyły mi zioła od sąsiadki. Dobrze że znalazłam jeszcze żółte wiadereczka w szafie to świetnie się nadadzą na doniczki bo już bym leciała do sklepu po nowe

Na działeczce na razie powolutku. Byliśmy w niedzielę, chłopaki wycięli ostatnie dwa drzewka i wykopali 4 pieńki, w tym dwa duuuuże. Nawet nie będę komentować jak "elokwentnie" się wypowiadali na temat tej pracy

- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monia, Ty mnie nie strasz, jaki przymrozek????
Sprawdzałam prognozy i nic nie było. O matko, a mnie w domu nie ma i nie ma kto ponakrywać roślin.
Ja wiem co to karczowanie korzeni, nie zazdroszczę roboty. Ale powoli się uda.

Sprawdzałam prognozy i nic nie było. O matko, a mnie w domu nie ma i nie ma kto ponakrywać roślin.

Ja wiem co to karczowanie korzeni, nie zazdroszczę roboty. Ale powoli się uda.

- Niunia1981
Ewuniu sprawdziłam pogodę ma być około zera ale ze względu na silne wiatry temperatura odczuwalna ma być poniżej zera dzisiaj i jutro w nocy. Ja wolę nie ryzykować z balkonowymi i właśnie wniosłam do domu chyba z 20 doniczek. Teraz to mam dżunglę 

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
o wystraszyłaś mnie a ja wczoraj wsadziłąm do folii pomiodory musze iść wszystkie kwiaty też pochowac
- Niunia1981
Marzenko wolę dmuchać na zimne niż stracić wszystkie kwiatki 

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
A ja doszłam do wniosku, ze temperatura odczuwalna to jest raczej dla nas i wyjątkowo zlałam noszenie skrzynek i doniczek, tylko najcenniejszą fuksję "rozrodową" zabrałam do domu,. Ta noc była chyba ostatnia tak bardzo zimna i chyba już będzie koniec z noszeniem roślin do domu. Ja widziałam u ludzi jesienią piękne kwiaty w listopadzie po październikowych prawdziwych przymrozkach, kiedy było kilka stopni poniżej zera. Zresztą teraz widzę na balkonach skrzynki z kwiatami i dam głowę, ze nikt "normalny" ich nie zabiera na noc do domu. 

- Niunia1981
Zawsze uważałam że nie zaliczam się do "normalnych" jeżeli chodzi o zielone

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ja do ogrodników i przez Zośkę okrywałam wszystko plandekami na tarasie,a nie było przymrozków.Teraz posadziłam do doniczek nawet swoje siewki i nie straszcie mnie,bo mój kręgosłup nie wytrzyma.
a moje za to od tygodnia siedzą na balkonie - nie chce mi się ich dźwigać do domu i trzymają się całkiem nieźle... Aksamitki już mają ochotę rozkwitnąć, ale póki co jeszcze za mało słońca i za zimno... Nasturcja mimo silnych wiatrów też stoi niepołamana... Nie ma się co bać! 

Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;

Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;