Tereniu dziękuję za zaproszenie.Jak tylko dam radę t z miłą chęcią.Ewa też mi przysłała zaproszenie.W każdym bądź razie jestem chętna i będziemy w kontakcie. Jadzia foty nie usuwaj.Miałam tą lilię ale w tym roku jej nie widzę.Chyba wymarzła.Zaraz idę do Ciebie oglądać Silesię. Iza
Ta róża,która Cię zaciekawiła to Kronprinsesse Mary
Haniu gdy odwiedzam twój ogród jestem pod wrażeniem piękna jakie się w nim znajduje, wypełniony cudownymi różami, pachnącymi liliami oraz wspaniałymi liliowcami, o innych pięknych i kolorowych kwiatach nie wspomnę bo jest ich całe mnóstwo. Wielkie za takie widoki.
Kronprinsesse podobna trochę do Pilgrima z tym żółtym środkiem .Twoje różane fotki dają po oczach a ja nie umiem takich duzych fotek wysyłać przez Fotosika a takie się lepiej ogląda .
No właśnie, kolotystyka jak u Pilgrima, ale układ płatków coś mi się nie zgadzał, więc pomyślałam, że Czajkowski. A to już trzecia róża, jaką widzę w takim "umaszczeniu"
Witam Wszystkich
Róże w większości odpoczywają,teraz kwitną cynie i takie tam-ostatnie liliowce i lilie.
Jadziu mam tą Flore....teraz zakwitła.
Nie wiem dlaczego Chopin ma taki bardzo żółty kolor-wypuściła nową łodygę i tak śmiesznie zakwitła
Hanach miała być czerwona a jest mocny róż-chyba to nie ona. Irenko tyle pochwał JadziaKronprinsesse rzeczywiście podobna do Pilgrima tylko,że ta pierwsza ma bardzo duże kwiaty i długo trzyma,nie boi się deszczu a i układ kwiatów też ma trochę inny Iza=mówisz,że Czajkowski jest podobny do Kronprinsesse-sama jestem ciekawa ale nie widziałam Czajkowskiego.Polecam Kronprinsesse -dlaczego napisałam wyżej.
Haniu w tym roku kwiatki szaleją ,wiec za bardzo nie przejmuj sie kolorem Chopina .Flore Pleno widzę ,ze kwitnie to samo Henryi .Troche póżniej zakwitły Twoje lilie Haniu ,ale dłużej będzie mozna je podziwiać .Piękny ten podwójny liliowiec .Część nasionek już dzisiaj wysiałam .U mnie totalna susza trzeba lać i lać bo inaczej wszystko by padło
Haniu, już wiem, ta róża nazywa się Tchaikovsky (okropne, prawda? Dlatego zapamiętałam, że Czajkowski ). Widziałam ją jedynie u Ani DS.
Sprawdziłam w HMF i chyba rzeczywiście Kronprinsesse jest ładniejsza
Poza tym Czajkowski poniżej 20 st. przemarza ...
Haniu co z Tobą .Dzisiaj jak zakwitła Twoja lelujka i wszyscy się pytają o to cudo. Więc i ja się pytam co się dzieje z darczyńcą tej lilijki Nawet się nie pochwalisz jak kwitną Twoje róże