Kwiatuszki świeżaka :):)
- marta_lara
- 500p
- Od: 12 mar 2012, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatuszki świeżaka :):)
dziękuję Lineta
. Informacji nigdy za wiele!

- marta_lara
- 500p
Witajcie
Z ginurą już wyszłyśmy z kryzysu
To ogromna pijaczka! Co tydzień podlewam ją normalnie ( tak jak wcześniej ) a dodatkowo codziennie (!) zraszam podłoże. Dzięki temu wreszcie nowe listki wyglądają normalnie i co najważniejsze nie zasychają
Stoi teraz na parapecie, co prawda nie słonecznym ale ma tak jak lubi. Jasno, bez bezpośredniego słonka.

Z ginurą już wyszłyśmy z kryzysu

To ogromna pijaczka! Co tydzień podlewam ją normalnie ( tak jak wcześniej ) a dodatkowo codziennie (!) zraszam podłoże. Dzięki temu wreszcie nowe listki wyglądają normalnie i co najważniejsze nie zasychają

Stoi teraz na parapecie, co prawda nie słonecznym ale ma tak jak lubi. Jasno, bez bezpośredniego słonka.

- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Śliczne ma listeczki ta ginura. Gratuluję reanimacji 

Włochate małe maleństwo
Śliczne

Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;

Kupię, sprzedam, wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=55268" onclick="window.open(this.href);return false;
- marta_lara
- 500p
Takhisis wyczytałam że ginura się bardzo rozrasta i żeby zawsze miała ładny pokrój należy ją przycinać. Mogę zarezerwować dla Ciebie szczepkę jeśli chcesz? 

- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj marto_laro
Co prawda znam cię już z wątku o kształtowaniu drzewka z fuksji, ale skoro zauważyłam twój własny wątek, to również zajrzałam.
Widzę, ze przechodzisz przez to samo, co ja w sierpniu i wrześniu zeszłego roku, kiedy rozglądałam się wszędzie dookoła, co by tu ukorzenić, a co kupić niedrogo.
Pocieszę cię, ze tak intensywna faza na szczęście nie trwa wiecznie, ale pewnie do końca lata jeszcze cię potrzyma.
Aż dziw, że jeszcze cytryny z pestki nie hodujesz, bo ja w początkowym amoku pobiegłam do pobliskiego sklepu, kupiłam cytrynę i wsadziłam 7 pestek w doniczkę, z czego jedna mi wzeszła i nawet przetrwała zimę oraz okres niełaski na balkonie w marcu, bo miała pleśń w doniczce.
Jak cie będzie korcić, żeby kupić coś zielonego, to wrzucaj pięć złotych do skarbonki i zacznij zbierać na kwietnik, po jakimś czasie na FO będzie konieczny.

Widzę, ze przechodzisz przez to samo, co ja w sierpniu i wrześniu zeszłego roku, kiedy rozglądałam się wszędzie dookoła, co by tu ukorzenić, a co kupić niedrogo.

Jak cie będzie korcić, żeby kupić coś zielonego, to wrzucaj pięć złotych do skarbonki i zacznij zbierać na kwietnik, po jakimś czasie na FO będzie konieczny.

- marta_lara
- 500p
Witam Cię Jagoda
Bardzo mi miło, że wpadłaś do mnie! Niestety to co mówisz to prawda, przechodzę właśnie przez okres zielonego szaleństwa
Trwać on nie będzie długo, bo już lada moment braknie mi miejsca na kolejne kwiaty. Już w tym momencie jestem zmuszona zrobić listę tego co najbardziej mi się podoba. Kiedy coś dopisuję to muszę się z tym "przespać" i często następnego dnia to wykreślam
Ale pomysł z kwietnikiem dobry!
Tylko poczekam aż przyjdą do mnie 2 paczki na które czekam
, a potem coś może odłoże!
Z tą cytryną to mnie ubawiłaś
. Ja tak do sklepu też leciałam ale za ananasem, niestety nie przetrwał. Za to papryczki chili rosną jak na drożdżach
Lecę odwiedzić też Twój wątek

Bardzo mi miło, że wpadłaś do mnie! Niestety to co mówisz to prawda, przechodzę właśnie przez okres zielonego szaleństwa

Tylko poczekam aż przyjdą do mnie 2 paczki na które czekam

Z tą cytryną to mnie ubawiłaś

Lecę odwiedzić też Twój wątek

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Marto-Laro
Bardzo ciekawa ta ginura i o ciekawych kolorach-gratuluję wyprowadzenia jej z kryzysu.
Ciekaw jestem jej dojrzałego wyglądu?
Pozdrawiam.

Bardzo ciekawa ta ginura i o ciekawych kolorach-gratuluję wyprowadzenia jej z kryzysu.

Ciekaw jestem jej dojrzałego wyglądu?
Pozdrawiam.
- marta_lara
- 500p
Witaj, niestety nie mogę pokazać dorosłego okazu, ponieważ sama nabyłam szczepkę
Polecam wygoglować

Polecam wygoglować

Czy chce ginurkę ?
Chorego pytasz?
Jestem ginuromaniaczką he he
Tyle tylko, że trudno dostępne, zaś na allegro dosyć drogie... Chętnie zakupie.. w dodatku mogę też się pisać na zaszczepki koleusów

Moje doniczkowce
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=52689" onclick="window.open(this.href);return false;

- marta_lara
- 500p
Koleuski już mogę dla Ciebie ciąć i ukorzeniać. Ginurkę kupiłam na al, było dość drogo ale nie miałam wyjścia - ciężko je dostać, jak sama wiesz. Jak się rozrośnie to bedę o Tobie pamiętała 

-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
Marta śliczne masz kwiatuszki, kamyczki przepiękne
Widzę że lubisz włochate roślinki i zwierzątka 

-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 maja 2012, o 11:08
Witaj Marto-Laro!
Ja się przyznaję że powiedziałam fuj na widok Twojego lokatora
, ale to dlatego że troszkę boję się zwierzątek które mają więcej niż 4 odnóża:)
Masz piękną kolekcję roślinek, aż pozazdrościć!! Szczególnie zachwyciły mnie kamyczki
bo przechodzę właśnie kamykomanię i muszę się powstrzymywać przed szukaniem ich w necie (bo w moim miasteczku ciężko je kupić w sklepie).
Pozdrawiam!!!
Ja się przyznaję że powiedziałam fuj na widok Twojego lokatora

Masz piękną kolekcję roślinek, aż pozazdrościć!! Szczególnie zachwyciły mnie kamyczki

Pozdrawiam!!!
- marta_lara
- 500p
Oj, jakie piękności. Fuksja wspaniała, to zestawienie kolorów niesamowite.