W moim zielonym świecie
- margolina9
- 100p
- Od: 24 lut 2012, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: w moim zielonym świecie
sylvi-u mnie skromnie ale może kolekcja się powiększy!
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
o rany ale Ty masz kwiaty!
paprotki...
skrętniczek...
aeonium, które ukatrupiłam
grudniczki...
a ta półeczka łazienkowa zarąbista
szkoda, że ja nie mam okna w łazience...
a w bloku obok widziałam, że mają...
podziwiam też zamiłowanie do... "antyków?"... mnie takie rzeczy nie kręcą ale u innych zawsze się podobają
aaa... a Ty to chcesz się podzielić skręniczkami??? czy ja coś źle tu doczytałam...?
trzeba napisać do admina i on odblokuje

paprotki...

a ta półeczka łazienkowa zarąbista

podziwiam też zamiłowanie do... "antyków?"... mnie takie rzeczy nie kręcą ale u innych zawsze się podobają

aaa... a Ty to chcesz się podzielić skręniczkami??? czy ja coś źle tu doczytałam...?

dagg pisze:Nie umiem wysłać pwbyć może jako nowy użytkownik nie mam takich uprawnień ;)
trzeba napisać do admina i on odblokuje

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
miodkowa
Witam z Dalekiego zachodu, Dzięki za słowa otuchy! Masz rację - chcę się podzielić
nawet kupiłam Marolexa żeby móc się dzielić

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja nigdy krowieńca nie dawałam, wiesz jaki byś miała zapach w domu
Daję nawóz do kwitnących i tyle jak będą chciały to będą kwitły jak nie to trudno 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Sylvi same pieknosci ci kwitna. Prymulki, hoja i hipek
Cuda po prostu, pozazdroscic 

Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki
-
- 1000p
tasik
u ciebie też pięknie!
ElleBelle toż łzy mi ciekły ze śmiechu! Pewnie, że zapach by powalał
Ja tak skrótowo napisałam, ale chodzi o wysuszony krowieniec, tylko czy to wiele zmieni ...
Przyznam, że ostatnio brakuje mi trochę czasu i zaniedbuję wasze i mój zielony świat, ale tylko na FO bo faktycznie roboty mam po łokcie
Jednak kupiłam baterie do aparatu i mam nowe fotki, wreszcie
Najpierw pochwalę się moim stefanotisem, wiem, że nie ma się czym chwalić bo łysielec z niego, ale dwa miesiące temu był naprawdę całkiem łysy - ani listka
Pełno na nim takich młodych przyrostów. Jak je zobaczyłam to kamień spadł mi z serca, bo bałam się, że już po nim. Teraz czekam na pąki ...
mój wielkanocnik w tym roku ma tylko trzy kwiaty i nie widać, żeby miał wypuścić więcej
skrętniki szaleją

a to moja calathea ckrocata, nie pokazywałam jej bo czekałam na kwitnienie, ale to tak długo trwa, że pokaże choć pączki, to te żółte końce nowych przyrostów
kiedyś cisusów miałam kilka, potem zostawiłam jeden, a zeszłej zimy ten ostatni całkiem zmarniał, ratowałam go ale co odbił, zaraz znów marniał. Chciałam go odmłodzić, ale był już słabiutki i pobrane szczepki też były słabiutkie. Dobrze, że choć ten jeden żyje
a to śliczne maleństwo ( moje chciejstwo od dawna), wreszcie jest moje dzięki Monik27
Monik jak się przyjrzysz to za zroślichą widać łodygę hoi, jak się uda będzie Twoja 
no cóż, ja nie mogłam się oprzeć, a Wy mogłybyście? 

ElleBelle toż łzy mi ciekły ze śmiechu! Pewnie, że zapach by powalał

Przyznam, że ostatnio brakuje mi trochę czasu i zaniedbuję wasze i mój zielony świat, ale tylko na FO bo faktycznie roboty mam po łokcie

a to moja calathea ckrocata, nie pokazywałam jej bo czekałam na kwitnienie, ale to tak długo trwa, że pokaże choć pączki, to te żółte końce nowych przyrostów

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Sylwio pooglądałam Twoje przepiękne kwiaty. Masz ich mnóstwo i widać troskliwą rękę. Piękny domowy ogród
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
a możesz tą kalatejke pokazać w całości jakie ma liście plizzzz.....
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
i Ty mówisz, że stefanois łysy?
wielkanocnik mnie zaczarował
postaw go może w jakimś chłodniejszym miejscu i kto wie, może po świętach pokaże na co go jeszcze stać
ale dla mnie tam wystarczy ten jeden kwiatuszek - no kolorek jeśli chodzi i o grudniki i wielkanocniki - to mój ulubiony
skrętnik na wypasie
takie sztywne ekstra zielone liście
no i paprotka... cudna, nie dziwne, że się nie oparłaś
ja też omal jej nie wyniosłam z B-ki... ale opamiętałam się, że już nie jedna na tamtym świecie dzięki mnie

wielkanocnik mnie zaczarował

skrętnik na wypasie

no i paprotka... cudna, nie dziwne, że się nie oparłaś

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- kasiuta74
- 500p
- Od: 1 sty 2012, o 21:21
Sylvi piękne kwiaty pokazałaś
.Stefanotis fajnie wygląda i wcale nie jest łysy. Paproteczki cudne 

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Wiesz co Sylwio, wszystko co kocham jest u Ciebie i takie zdrowe. Piszesz tylko trzy kwiaty, ale jakie piekne
A Skretniki,cudnie wyrosniete i takie kwitnace, a u mnie został już tylko jeden o nazwie Silvia 

-
- 1000p

Maska

koniczynka

mniodkowa, kasiuta74 miło, że chwalicie tego łysielca, choć teraz to i ja przyznam, że wygląda już całkiem okazale, ale był łysy i pewnie gdyby nie odbił nie miałby okazji na sesję zdjęciową na FO

Marylko

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Sylwia, ja dzisiaj namoczę skórki z banana i jutro podleje kwiaty, może rzeczywiście znikną te upierdliwe ziemiórki

-
- 1000p
Marylko, oby pomogło, paskudy z nich upierdliwe
Kochane kobiety całe popołudnie objeżdżałam moją "kochaną" Jelenią "dziurę" za perlitem, cóż - jak to w metropolii, nie znalazłam, wkurzyło mnie to trochę bo perlit to chyba nie jest jakieś halo... a jednak
Gdzieś po drodze powiedziano mi żebym popytała w kwiaciarniach.
złociutkie, nawet nie wiedziałam - większość kwiaciarni ma u nas jakieś - 6-8 m.kw.
nawet mowy nie było o jakimkolwiek, najmniejszym woreczku na stanie w tak ogromnych sklepach
ALE... wiecie jak to w kwieciarni
od kilku dni powstrzymuję się, żeby nie kupić szeflery w B., nie chodzę tam na zakupy
a tu pól dnia niemalże w kwiaciarniach
i jeszcze te nerwy! Musiałam sobie poprawić humor

od dawna marzyłam o żółtym storczyku, nie koniecznie falku
ale ten podbił moje
zwłaszcza, że nie nadwyrężył kieszeni
delikatnie zwróciłam uwagę sprzedawcy na jego opłakany stan, a ten sam wykrzyknął "ależ jego trzeba natychmiast przecenić!"
i to jest dryg do handlu. Sprzedawca pozbył się zdychającego kwiata, a ja kupiłam go za przyzwoitą cenę - każdy zadowolony
NIestety pąki w większosci są do wyrzucenia
mam nadzieję, że szybko wypuści nowe pąki, bo ogólnie jest w dobrym stanie
Ale skoro kupiłam coś taniej to nadwyżkę kaski musiałam szybko zainwestować hi hi
dalmatyńczyka też jeszcze nie miałam
No dobra - humor mi się poprawił, ale co do wielkanocnika, o którym pisałam to trudno mówić o dobrym humorze. Tak wygląda, nie wiem czy zdjęcia oddają jego stan, ale człony ma blade szare, jakby usychalące, brak nowych przyrostów i ogólnie marny
co mam z nim zrobić
Przeszedł okres spoczynku na chłodnym parapecie - 12-14 st. jest podlewany, wiem, że potrzebuje więcej wody niż grudnik, przesadzony latem zeszłego roku...
koniczynka, specjalnie dla ciebie liście calathei, bez kwiatów są mniej interesujące
a teraz z innej beczki, trochę wiosny na zewnątrz. Tę przylaszczkę ( wbrew prawu) przyniosłam z lasu
a krokusy bardzo chciałam pokazać w pełnym rozkwicie, ale jak wychodzę do pracy są zmrożone, a jak wracam już się zamykają, zaraz przekwitną dlatego zdecydowałam się pokazać takie zamknięte
i tulipanki
powiadają, że jak rozkwitnie forsycja to już na pewno jest wiosna ( można np. ciąć róze) zatem wiosna już już...
a to tylko tak dla przypomnienia ..., carnoska szalele, ale australis też ją goni
i na koniec rozrastający się pędzik miltoni
i niezbyt ładny aeschynantus, z pąkami go kupiłam, ale większość uschła i opadła

Kochane kobiety całe popołudnie objeżdżałam moją "kochaną" Jelenią "dziurę" za perlitem, cóż - jak to w metropolii, nie znalazłam, wkurzyło mnie to trochę bo perlit to chyba nie jest jakieś halo... a jednak

od dawna marzyłam o żółtym storczyku, nie koniecznie falku

No dobra - humor mi się poprawił, ale co do wielkanocnika, o którym pisałam to trudno mówić o dobrym humorze. Tak wygląda, nie wiem czy zdjęcia oddają jego stan, ale człony ma blade szare, jakby usychalące, brak nowych przyrostów i ogólnie marny

Sylwi kochana, widze ze wiosna u ciebie pelna para
Hoja pieknie kwitnie. A humorek to sobie rzeczywiscie poprawilas ze nie wiem 

Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Moje kwiatuszki