Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dorkasz1
500p
500p
Od: 30 sty 2007, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

Przepraszam, że bez pytania zamieściłam swoje zdjęcie w Twoim wątku. Chodziło mi o pokazanie takich kilku pędowych krzewów. Jeśli chcesz, to je usunę.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Dorko, ależ niech zostanie, nie przeszkadza mi :wink: Mamie pokażę, może jeszcze zechce swoją leszczynę na ludzi wyprowadzić, a i sama nie wykluczam posiadania tego drzewa gdzieś w ogrodzie, więc się przyda ku pamięci :wink:
Awatar użytkownika
majar
1000p
1000p
Od: 26 sty 2011, o 14:21

Post »

survivor26 pisze:
Niestety mebli starych już nie ma...handlarze meblami zrobili nam krecią robotę, bo przyjechali jakiś czas temu, meblami się zachwycili, więc wlasciciele wszystko zabrali myśląc, że mają w nich majątek...
A niech ich dunder świśnie! :roll: Trzymaj się dzielnie Pat. ;:196
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szkoda mebli :roll:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aaaa...jednak coś ocalało: wiejski kredens, kilka świetnych ławeczek takich do zasiądnięcia na przyzbie, fatastyczna umywalnia (choć bez marmurowego baltu, bo widać uznany został za cenny :wink: ) i mocno spróchniałe szafy, z których jednak mozna będzie choć elementy odzyskać. Fotorelacja na początku tygodnia, ponieważ tu, na wysuniętej placówce, Internet na razie mamy z limitami i boję się przekroczyć :roll:

i drugie aaaa... chaszcze oglądane w zimie, wiosną okazały się kilkoma wcale dorodnymi starymi odmianami drzew owocowych :wink: wierzby też uniknęły siekiery, bo jak się okazało jest ich tylko 5 i służą odciąganiu wód gruntowych. Za to pod piłę poszły niezliczone samosiejki wiśni, bo to one tłok na działce robiły...mój mąż odkrył w sobie powołanie i od 5 godzin lata po ogrodzie z piłą łańcuchową :D A ja w końcu zasiadam poszukać inspiracji w sieci, bo od świtu obrządzam obejście czując silny zew genów chłopskich, a nie chcę przesadzić i wylądować na porodówce już jutro ;:224
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Muszę powtórzyć za innymi - piękny dom :)
I dom i działka spora więc macie dużo miejsca do popisu, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć przywracanie życia w starych murach. Trzymam kciuki!
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

:wit
Kochana nie szalej zbyt mocno z pracami bo musisz uważać nie tylko na siebie ale i na maleństwo które nosisz pod ;:167 .Trzymaj się kochana i życzę miłego wieczoru.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Pati oj udał Ci się ten wiejski eksperyment :tan super domek i otoczenie też a maleństwo w przyszłości będzie miało dużo miejsca do zabawy :wink: będę zaglądać jak poczynania z nasadzeniami :)
Pozdrawiam ;:3 Ania
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40

Post »

witaj Pat. Domek marzenie, ale dużo pracy Cię czeka. Trzymam kciuki. może jeszcze jakieś skarby odnajdziesz. Czekam na focie z ogrodu. Pozdrawiam
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

A ja zawsze żałuję, że nie miałam ogrodu, kiedy moje dzieci były małe. Bardzo mi się podoba taki widok - wózek z dzieciątkiem pod drzewkiem, nakryty jakąś pieluszką albo gazą, żeby się owady nie dostały...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

M na pewno zaczyna się spełniać jako gospodarz całą gębą :D Wiśnie potrafią narobić niezłego zamieszania.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja dziś na szybciutko, bo wróciliśmy przed południem, potem lekarze, potem pakowanie resztek, a jeszcze do pracy usiąść by trzeb :oops: Ale wrzucę Wam kilka zdjęć ogrodu, zrbiłam zaraz po przyjeździe, już teraz się trochę przejaśnilo, bo pod piłę poszły wszystkie rachityczne dziczki wiśniowe :wink:
Pierwsze zdjęcie to widok z sadu na dom, dwa kolejne zdjęcia - wzdłuż plotu od głównej drogi, gdzie ma być grządka rozsączająca pod oczyszczalnię i zywopłot

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze dwa odkrycia botaniczne z prośbą o identyfikację:
1: to wygląda na zdjęciu trochę jak tulipan, ale między listkami, czego nie widać, ma takie zalążki kwiatów bardziej kłoskowate, coś ala hiacynt?

Obrazek

2. A tego miliony rosną w sadzie....ma listki jak szafirek, a kwiatki jak na zdjęciu widać, czyli widać niewiele...to chyba coś dzikiego, bo nie sądzę, żeby komuś się chcialo tym 10 arów sadu obsadzać :wink: Obrazek

A kilka ciekawostek z wnętrza jutro, jak mąż swoje zdjęcia zrzuci, bo twierdzi, ze moje są do bani i wstyd publikować :oops:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pati życzę powodzenia, roślinkom daj podrosnąć za parę dni wszystko się okaże. Czekam na zdjęcia domu
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Ja też czekam :)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i wygląda na to, że skupiając się na detalach, zapomnieliśmy porobić zdjęć całych pomieszczeń :) ale mam te z ubieglego roku, jeszcze z wyposażeniem poprzednich wlaścicieli, więc musicie sobie wyobrazić, jak to wygląda teraz, gdy zostały tylko najobskurniejsze meble, a "antyki" już pewno na allegrooo :?
kuchnia
Obrazek
i kuchnia kaflowa, obecnie nasze jedyne źródło ogrzewania :wink:
Obrazek
pokój nr jeden na dole
Obrazek
a w nim coś, co roboczo nazywamy sejfem :wink:
Obrazek
sejf w środku:
Obrazek

oraz pokój nr 2 - na zdjęciu tego nie widać, ale jest olbrzymi, ma ze 30 metrów :wink:
Obrazek

i na koniec tej tury dobro odziedziczone, czyli ruda małpa...bardzo charakterny kot, a raczej chyba kotka, bo zachowuje się jak rasowa baba, a co gorsza zdaje się, że jest 'z wkładką", bo ma brzuch podejrzanie zaokrąglony i porusza się podobnie chwiejnym krokiem co ja.... :D

Obrazek

Basiu, dzięki u lekarza w miarę dobrze...niestety nabawiłam się cukrzycy w tej ciąży, więc muszę się kłuć jak narkoman i kontrolować to co rusz, ale zostało 9 tygodni więc dam radę :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”