U oster sezon 2012
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U oster sezon 2012
Oserku wydaje mi się że możesz już wsadzić do gruntu i na wszelki wypadek przykryć butelka cebulki zimują w gruncie więc nic nie powino im być. Ja w tym roku powiększyłem kolekcje liliowców o 4 kolejne jak na razie 

- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczna miodunka - a moje zaginęły.... u Grażynki-Księgowej 200 metrów ode mnie już kwitną - a u mnie ani listeczka nie widać 

- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
Dzięki, Martinez, dzisiaj je powsadzam do ziemi; zastanawiam się, czy razem z fioletowymi
Ambuniu, przykro mi z powodu zniknięcia miodunki. To taki sympatyczny kwiatuszek. Nie miałam
pojęcia o jej istnieniu. Sporo roślinek podostawałam od kochanych forumek, ale ponieważ były już po kwitnieniu, nie zapamiętałam, co gdzie powsadzałam. Teraz dopiero wychodzi, co mam. Bardzo żałuję, że przesadzenia nie przeżył pięciornik. Dostałam od Basi /TAJGI sporej wielkości krzew, cudownie kwitł, ale nie przyjął się u mnie. Wysechł po kilku tygodniach
Nie mogę go odżałować. Nie wsadzałam nic na jego miejsce, bo mam ciągle nadzieję, że odbije od korzeni. Jeśli nie - poszukam gdzieś w sklepach pięciornika.
Zrobiłam dodatkowy namiocik w namiocie, miejsca jest sporo. Dziś z rana jadę do szpitala do Zdunowa, ale
kiedy wrócę, będę mogła wynieść juz wszystkie roślinki pod osłonę. Musze zanieść tam termometry.
Mój paciorecznik ma ok. 15 cm wysokości. Kiedy go wynieść na dwór?

Ambuniu, przykro mi z powodu zniknięcia miodunki. To taki sympatyczny kwiatuszek. Nie miałam
pojęcia o jej istnieniu. Sporo roślinek podostawałam od kochanych forumek, ale ponieważ były już po kwitnieniu, nie zapamiętałam, co gdzie powsadzałam. Teraz dopiero wychodzi, co mam. Bardzo żałuję, że przesadzenia nie przeżył pięciornik. Dostałam od Basi /TAJGI sporej wielkości krzew, cudownie kwitł, ale nie przyjął się u mnie. Wysechł po kilku tygodniach

Nie mogę go odżałować. Nie wsadzałam nic na jego miejsce, bo mam ciągle nadzieję, że odbije od korzeni. Jeśli nie - poszukam gdzieś w sklepach pięciornika.
Zrobiłam dodatkowy namiocik w namiocie, miejsca jest sporo. Dziś z rana jadę do szpitala do Zdunowa, ale
kiedy wrócę, będę mogła wynieść juz wszystkie roślinki pod osłonę. Musze zanieść tam termometry.
Mój paciorecznik ma ok. 15 cm wysokości. Kiedy go wynieść na dwór?
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uf... Wreszcie Cię znalazłem!! Widzę, że u Ciebie wiosna pełną gębą. Zakuy, nasadzenia, wykopy.... cała rodzina pracuję pełną parą!! Brawo!!
Sprawdz PW

Sprawdz PW
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Wandziu może byś tak przez przypadek do mnie zajrzała co
Szklarenka do pozazdroszczenia.Super

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Paciorecznik dopiero po majowych przymrozkach, ale jak się ociepli, to mogłabyś spróbować przetrzymać w szklarni. Najwyżej przykryć agro w nocne przymrozki.
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23
Witaj kochana buziaki dla dzieciaków
No ty jak zwykle szalejesz w ogrodzie co do namiotu to M ma mi też postawić przynajmniej tak powiedział ,ale czy się doczekam to się okaże to samo się tyczy oczka że w tym roku to już na pewno no ale zobaczymy .A Twój namiot jest ekstra Pozdrawiam
No ty jak zwykle szalejesz w ogrodzie co do namiotu to M ma mi też postawić przynajmniej tak powiedział ,ale czy się doczekam to się okaże to samo się tyczy oczka że w tym roku to już na pewno no ale zobaczymy .A Twój namiot jest ekstra Pozdrawiam

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;

Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wesołych Świąt!!!
- joannakr0508
- 500p
- Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.

Osterku.......gdzie jesteś?!

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Rzeczywiście Osterek już miesiąc poza forum. Dzieciaczki chore ? ( tfu, tfu - odpukać ) czy zarobiona wśród roślinek 

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Osterku - brakuje tu Ciebie!
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Podziwiam twoje poczynania.
Jak zwykle
Gdzie się podziewasz?
Jak zwykle

Gdzie się podziewasz?
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...