kasiuta74- czasami i mnie udaje się złapać muchę w locie
Stokrotkania- odpowiedziałam na pw
Wiktoria_W- tak wyglądała skalnica w maju, dziś ledwie uratowałam przechować przez zimę - trzy jej sadzonki.
A mucha...nie wklejałam tej fotki w maju, gdy je zrobiła, bo uznałam, że zdjęcie jest nieudane...bo mucha "weszła" w kadr. Widać, się myliłam, bo mucha robi furrorę na forum...
fiskomp- ja też byłam w weekend na działce. Wszytko białe...Też uważam, że obrzę, iż jest śnieg - roślinki mają "kołderkę", pod którą śpią...
kociara- ale tej wiosny też wywiozę moją skalnicę na działkę. Tam będzie mieć chłodny i jasny parapet do dyspozycji
zeberka4- oj szkoda. Ja mam psicę, ale na szczęście, ona tylko wącha roślinki. Jedynie, co lubi robić.... to zrywanie wisien z dolnych gałązek na wiśniach
mniodkowa- a ja zamierzam troszku przesuszyć pieniążka, liczę na młode odrosty w marcu
Marwes/Marku- tak, tu troszku storczyków będzie... U mnie ciągle mało czasu na drugie forum, bo każdy weekend poświęcam kwiatom, a raczej przesadzaniu. Już prawie wszystkie roślinki mają nowe podłoże.
Teraz trzeba będzie się wziąć za wycieranie kurzu z liści i prysznic dla tych, które to lubią
W poprzednim tygodniu miałam urodziny... prezent sobie kupiłam... a jakże - dwa, nowe storczyki. Tylko kiedy przyjadą, nie wiadomo...bo póki co, zima trzyma.
Pocieszeniem jest moja, biała miniaturka, która otworzyła pierwszego kwiatuszka w dniu moich urodzin. Dziś ma otwarte trzy kwiatuszki. Fotki niedzielne:
I...fotka z sobotniego przesadzania (jednej z wielu roślin wtedy przesadzonych)...mojej kliwii, około 15-letniej. Miała 5 przyrostów, dwa zostają u mnie: