Leśny ogród Moni68 cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.10

Post »

Januszu, rzeczywiście jakieś hobby trzeba mieć :lol: Myślę, że to Forum jest miejscem spotkań nie tylko zielono zakręconych, więc życzę Ci wielu nowych przyjaźni :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A wiesz, że chyba bym zapłaciła :wink: większość atrakcji jest przereklamowaynych, ale wolałabym to niż skok na bangii :lol:
Ale takie wakacje w środku zimy ;:167 żeby tylko lot był nieco krótszy ;:224
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, i wcale się nie dziwię, bo to są niezapomniane wrażenia :) Nie patrz na godziny lotu, warto po prostu dobrze się zabawić za wcale nie aż tak dużo większe pieniądze niż w sezonie w Polsce :lol:
Życzę Ci cudownych wakacji ;:196
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Zachęcona Twoimi odwiedzinami w moim " Królestwie " postanowiłam i ja wpisać się w Twój wątek .

Fotorelacja z pobytu na Kubie , a zwłaszcza w okresie zimy ... rozgrzewające słońce , biały piasek , ciekawa architektura i gościnni Kubańczycy ...to kwintesencja dobrej zabawy . Ja uwielbiam zabytki ...gdziekolwiek bym nie była , to jakaś siła mnie ciągnie w kierunku zwiedzania .
dziękuję za możliwość oderwania się od rzeczywistości , spacer uliczkami Hawany , widoki tak piękne , że aż nie realne , dla nas Europejczyków . Myślę , że miałaś okazję do spróbowania markowych cygar , jak i rumu - w oryginale :wink: .
Miłego tygodnia i dużo zdrowia ;:196 :wit .
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monisiu u ciebie też śnieżek sypał? U mnie biała pierzynka otuliła wszystko szkoda tylko,że tak późno :roll: Połowa lutego to już mamy z górki :) A potem wiosna ukochana,a po niej lato ;:3 Miłego popołudnia ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, cygara i rum zawsze!!! Zdecydowanie najlepsze na świecie, więc zawsze ktoś przywoził do degustacji :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Lucynko, śnieżek trochę prószył, ale za mało, żeby przykryć rośliny.... Jestem ciekawa, co będzie wiosną :)
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196 ;:167
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
rico62
500p
500p
Od: 19 lip 2010, o 20:45
Kontakt:

Post »

Witam Monike :wit Bardzo Pieknie u Ciebie ;:180 ;:138 Jeden z Najpiekniejszych Ogrodów jakie widziałem w zyciu!! byłem juz kiedys u Ciebie, ale czytałem tylko wspomnienia Twoje z Afryki-Bardzo Ciekawa lektóra ;:180 ,mam troche pojecia byłem w 2 krajach Afrykanskich ,ale wczasy to nie to samo co mieszkac tam ;:14 , będę zaglądac bo uczyć sie trzeba od Mistrza, od najlepszych,Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Monika. Jestem zaszczycony, dziękuję. Widzę, że plany masz ambitne i zróżnicowane, choć ta Alaska jak na kobietę bardzo nietypowa :shock: . Turystyczne kierunki są oczywiste, kobiety ciągnie południe, ciepło, i dużo ludzi na km2, a nas facetów północ, bezdroża i bezludzie. Z radością jednak zauważam, że o ile dotychczas, ulegaliśmy Waszej presji i parciu na południe, to teraz bardzo widoczny jest powszechny trend wyjazdów na północ. No cóż, rodzaj męski nie może być w nieskończoność uległy, bo to nie jest cecha dana mu przez naturę. Podzielam jednak obawy rdzennych dzielnych ludków z prawdziwej północy, aby południe nie zadeptało jeszcze nie tkniętej ludzką stopą przyrody północy.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, za chwilę muszę lecieć po P do szkoły :) Dziękuję, że jesteście ze mną ;:167 - to bardzo miłe, zwłaszcza że ostatnio bardzo Forum zaniedbuję.... Odpowiem za czas jakis :)

Teraz do Jarka :) Myślisz, że kobiety nie lubią zimna? :lol: :lol: Po latach spędzonych w tropikach chłodniejsze rejony wydają się bardziej atrakcyjne. Do tej pory udało mi się zjeździć całą Finlandię, część Danii i pokochać Amsterdam (spędziłam tam chyba 10 weekendów, przede wszystkim na wystawach van Gogha)... Alaska to moje na razie niespełnione marzenie- mam nadzieję wybrać się tam rowerem. Czekam, aż Pawcio dorośnie, bo też kocha rower :lol: Chociaż jestem niespecjalnie praktykująca, ale myślałam o rowerwowej pielgrzymce do Santiago de Compostella (północna trasą)- co o tym myślisz??
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiedziałam, że Jarkowi się dostanie 8-) :;230

Moniko, jakie wspaniałe kolory na Twoich zdjęciach ;:63 . Za serce mnie chwyciły szczególnie zdjęcie z niebieskimi okiennicami i kawiarenką(?) na placu i drugie z ostatniej serii - błękitny wóz na tle piaskowych budynków ;:167
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziecię w domu nakarmione i to najważniejsze :lol:

Ryszardzie, dziękuję za tak miłe słowa :D Prawdę powiedziawszy ciągle po nich jestem w szoku... Absolutnie nie jestem żadnym mistrzem- jeśli komukolwiek w czymkolwiek mogę pomóc, to jestem szczęśliwa :) Jestem ciekawa, w jakich krajach afrykańskich byłeś? Codzienność może nie należy do najłatwiejszych, ale cieszę się, że afrykańskie akcje rosną- nareszcie mają więcej przychodów z wydobycia różnych kopalin, a i byli kolonizatorzy zaczynają prosić o pożyczki :lol: Afryka w końcu nabiera na znaczeniu- lepiej późno niż wcale!!

Tym razem kilka zimowych zdjęć sprzed ferii- teraz jest o wiele mniej śniegu :lol: Hiacynt znaleziony i utrwalony już po powrocie :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Miłego wieczoru ;:167 :wit
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ho ho dawno mnie nie było jaki Pawcio już duży chłopiec :shock:
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26

Post »

Moniko. Masz za sobą karierę podobną Włoszczowskiej? Cenię umiar, rowerem na działkę i z powrotem, czyli niecałe 70 km, to dla mnie w tym wieku wystarczająca ekstrema :D . Rowerem na Alaskę, to ...absurdalny pomysł ;:14 , podróż ....do Hadesu. Już lepiej po monotonnej i płaskiej Finlandii, jest przynajmniej nadzieja, że się wróci, choć ...w bąblach po złośliwych komarach. Płn. Skandynawia to bezkresne, bezludne, mrożne i bezwzględne pustkowie, z jedną drogą asfaltową, opuszczenie jej to pewna śmierć. Można rowerem, tylko latem, tylko tą jedną drogą, ale to prawdziwy wyczyn, setki a raczej tysiące kilometrów, dla prawdziwych twardzieli (z centralnej Polski do Nordcapu i z powrotem to ponad 8 tyś.km.). Rzeczywiście już lepiej do iberyjskich miejsc kultu religijnego, . Z Pawciem jednak będzie trudno, bo jak on dorośnie, to dla Ciebie w zupełności te 70 km. wystarczy :lol: .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MONISIU Pawełek rośnie toż to uż chlop całą gębą . Twoje Rh ślicznie wyglądają pomimo ,że śniegu u Ciebie nie za dużo . W maju mam lecieć z mamą do Portugalii . Mam nadzieję ,ze trochę pozwiedzam ;:196 Spełnienia wakacyjnych planów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Witaj, Moniu. ;:167 Jak u wszystkich trochę "powtórki z rozrywki' (rh zawsze mile widziane)i tradycyjnie ciekawe fotki
z podróży.Nie przeżyłaś szoku termicznego?
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”