BOŻENKO ja mam różnie poobcinane butelki . Jedne mają dziurki w denku inne są pozakręcane . Te akuratnie to po 5 l wodzie i tym obcięłam tylko dno . Nie są jak na razie zakręcone .Veilchenblau ukorzeniałam bez butelki niczym nie była zabezpieczona . Tylko 2 patyczki mi sie przyjęły a reszta zmarzła .
MARZANKO może to taki właśnie cyklamen . na pewno miałaś napisane kiedy kwitnie . Czy to ogrodowy . U mnie też wiosenne powypuszczały listki a jesienny ma pąka i mnogo listków . Jutro zrobię mu fotkę, bo ten pąk w takim stanie jest już chyba od pażdziernika czy listopada
NELKA u mnie teżwszystko rwie sie do zycia . Róże mają pąki liściowe czerwone a niektóre chca wypuszczać listki . Dużo starych różanych liści pospadało dzisiaj je zbierałam . Zamówiłam tylko lelujki i nic więcej [jak na razie

]
DOROTKO nie mam aż tylu pachnących różyczek ,ale lelujek to mam dość sporo i te na pewno będą roznosić woń
DANUSIU zamówiłam tylko 4 pełne orienpety ,ale nazw Ci nie powiem ,ale na pewno jest Miss Lucy
MAJU znów się pojawiłaś wiec kiedy pokażes nam znowu Twoje zdjęcia ogrodowe i napiszesz coś więcej . Jak tam w sezonie sprawowały sie Twoje różyczki no i ogólnie . Możesz pisać u mnie jak chcesz
TOŚKA no to łubu dubu . Na ogródku wszystko chyba zaczyna się juz wiercić w ziemi .
MAJKA nie można sie obżerac nie ma takiej opcji . Przecież na zapas nie idzie sie najeść . Wczoraj też na resztę grządek porozrzucałam obornik . Niech przez zimę wpije w ziemię a tu jak na razie zimy nie widać

Pierwsze zimowo-wiosenne grzebanie w ziemi zaliczone . Nawet chciałam posiać rzodkiewkę ,ale jak jutro będzie taka pogoda to chyba posieję pod folię ,bo pietruszka na rabacie już wyszła
GRAZYNKO ja też przeglądam i mogę chociaz nacieszyc oczy tymi wszystkimi pięknymi irysami i liliowcami i nie tylko tym
LUCYNKO no to czemu nie kupiłaś to piękne i wytrzymałe róże . Mogę je z czystym sumieniem polecić każdemu