Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Coś z niczego czyli Agaty i Kamila ogrodu początki
Podobno na koty sąsiadów dobrym odstraszaczem jest własny kot. Ale jeśli będzie bardzo towarzyski, to może odwrotnie? ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ooo..nasionka już są.
. No to niedługo zacznie się sianie i pierwsze wschody. Co to oznacza...niedługo wiosna. 

- goferek
- 500p
- Od: 7 lis 2009, o 15:48
- Kontakt:
No ja tak właśnie myślę Zeniu, że tymi zakupami tą wiosnę przyciągnę i może się uda bo za oknem +5 :P
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Agatko przeczytaj koniecznie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=50503
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No to 1 koty za ploty czyli zaczyna sie dziać . Siewy ,siewy a potem to pikowanie . Mam nadzieję ,ze wszystkie nasionka powschodzą a wiosna będziemy podziwiać Twoje kwiaty
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Piszesz,Agatko,że zraziłaś się do siania wprost do gruntu
Czasami są niepowodzenia,ale z sianiem do doniczek tez nie zawsze pójdzie gładko.Łatwo przesuszyć,przelać,czasami padają nie wiadomo czemu
Dużo roboty z tym ,więc ja co mogę sieję wprost do gruntu a co nie można,to wiadomo,trzeba się pobawić.W tym roku praktykuję z sasanką i pierwiosnkiem
Stoją na balkonie już drugi tydzień,ale pogoda taka,że nie bardzo mogą przemarznąć 

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
No pierwsze zakupy świetne ale nie zazdroszczę ci tego siania. Bawiłam się tym rok temu ale ja w większości siałam byliny i teraz mam swoje sadzonki na długie lata.
Jakby co to mogę pożyczyć Ci mojego Edula, on skutecznie wygoni wszystkie koty.

Jakby co to mogę pożyczyć Ci mojego Edula, on skutecznie wygoni wszystkie koty.

- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Jakie udane zakupy, ależ będzie kolorowo 

Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Kontakt:
Wyścig zbrojeń trwa ... 

- goferek
- 500p
- Kontakt:
Tosia1 pisze:Wiosna za 52 dni i ani dnia dłużej!!! Kup jeszcze astry. HalinaK ma piękne nasiona, Zajrzyj tam. Astry też ładnie wschodzą. Ja sieję do gruntu, a później pikuję!!!
Tosiu dzięki za namiar na pewno do niej zajrzę.
-- wtorek, 24 sty 2012, 15:00 --
JAKUCH- i ja mam taką nadzieję, że wyrośnie cokolwiekJAKUCH pisze:No to 1 koty za ploty czyli zaczyna sie dziać . Siewy ,siewy a potem to pikowanie . Mam nadzieję ,ze wszystkie nasionka powschodzą a wiosna będziemy podziwiać Twoje kwiaty

- goferek
- 500p
- Kontakt:
Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że z sianiem wcale nie jest łatwo. To co kiedyś siałam wprost do gruntu to było urządzanie małej grządki u mamy na blokowisku. Sama glina i kamienie- nie ma się co dziwić,że mało co chciało tam rosnąć, ale złe wspomnienia zostałyMiriam pisze:Piszesz,Agatko,że zraziłaś się do siania wprost do gruntuCzasami są niepowodzenia,ale z sianiem do doniczek też nie zawsze pójdzie gładko.Łatwo przesuszyć,przelać,czasami padają nie wiadomo czemu
Dużo roboty z tym ,więc ja co mogę sieję wprost do gruntu a co nie można,to wiadomo,trzeba się pobawić.W tym roku praktykuję z sasanką i pierwiosnkiem
Stoją na balkonie już drugi tydzień,ale pogoda taka,że nie bardzo mogą przemarznąć

Maju ja sianie bardzo lubię. Niepowodzenia oczywiście bywają, ale jaka przyjemność jak powolutku to wszystko potem rośnie. No chyba, że na sam koniec wszystko pada- wtedy

Marta - jak cokolwiek wyrośnie to będzie :P Pożyjemy zobaczymy

AGP-ON - trwa, trwa, a jak

-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Goferku! Jestem przekonana ,że z takim zapałem poradzisz sobie ze wszystkimi problemami i ogródek będzie piękniał z dnia na dzień. Myślę,że pomysł wykorzystania dużej ilości roślin jednorocznych jest doskonały - tani i szybki efekt. Czy myślałaś o nagietkach i nasturcji? A słoneczną siatkę pięknie pokryje wilec . Bo chyba nasturcje masz , to przecież klasyczna pozycja.
Trzymam za Ciebie kciuki!
Trzymam za Ciebie kciuki!
- Marta_S
- 500p
- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
U mnie nagietki same się rozsiewają od chwili, gdy posadziłam je pierwszy raz. Teraz pozbywam się ich z miejsc, w których nie są mile widziane. Ale nie są kłopotliwe, mają przepiękny pomarańczowy kolor, kwitną neustannie i w najbardziej słonecznych, suchych miejscach 

Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- goferek
- 500p
- Kontakt:
Tamaryszku- Zapał jest. Już usiedzieć na tyłku nie mogę 
Nasturcje kupiłam w kolorze vanilla ice, wilec jest, nagietki trafiły na listę " do kupienia"
Marta
mam nadzieje, że i u mnie rozsieją się bez problemu
Od wczoraj u mnie wielkie pakowanie. Worki i kartony już mi się w domu nie mieszczą . W sobotę przewozimy wszystko. Wtedy już z miejsca będę nadzorowac moj ogródeczek
W calym tym balaganie wpadła mi do głowy taka myśl, że może by tak w tym roku (kiedy kasy po remoncie będzie niewiele) w części ogrodu stworzyć kwiatową łąkę? Oglądałam fajne mieszanki i zdjęcia takich łąk przydomowych-podoba mi się
Macie jakieś doświadczenia? Co sądzicie?

Nasturcje kupiłam w kolorze vanilla ice, wilec jest, nagietki trafiły na listę " do kupienia"

Marta
mam nadzieje, że i u mnie rozsieją się bez problemu

Od wczoraj u mnie wielkie pakowanie. Worki i kartony już mi się w domu nie mieszczą . W sobotę przewozimy wszystko. Wtedy już z miejsca będę nadzorowac moj ogródeczek

W calym tym balaganie wpadła mi do głowy taka myśl, że może by tak w tym roku (kiedy kasy po remoncie będzie niewiele) w części ogrodu stworzyć kwiatową łąkę? Oglądałam fajne mieszanki i zdjęcia takich łąk przydomowych-podoba mi się