Moje początki hodowli storczyków...

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje początki hodowli storczyków...

Post »

Arkadiusu witaj. :wit
Masz nie tylko piękne storczyki, ale prawdziwy talent do robienia zdjęć, gratuluję.
Muszę Ci powiedzieć, że kwiaty doniczkowe nie należą do moich najulubieńszych, ciągle zapominałam o podlewaniu, dlatego pozbywam się ich na rzecz storczyków, które bez uszczerbku przetrwają nawet trzy tygodnie bez podlewania, gdy wyjeżdżamy na działkę, no i są naprawdę piękne.
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Furious witaj.
Dzięki za kolejne odwiedziny i pozdrawiam.

Tajka witaj.
Miło Cię powitać jako nowego i kolejnego gościa w moim wątku.
Dzięki za milutki komentarzyk i pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit ,wpadłam tu z rewizytą, i zachwyciłam się Twoimi storczykami. Wszystkie urocze. Dawno temu też miałam ich sporo.Teraz tylko raptem 3 szt. Gratuluje pięknych okazów i udanej ich uprawy.Rośliny pięknie pokazane na fotkach ;:63
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Arkadius121
Dziś miałam dzień komputerowy, więc mogłam pozwolić sobie na zwidzenie kilku wątków. Twój był jednym z bliższych mojemu sercu, ponieważ poświęcony storczykom. sama mam ich ok. 35, ale nie kwitną wszystkie, część jest reanimowana, marketowa od znajomych. Do niedawna twierdziłam że zostanę tylko przy nich, ale teraz mam też skrętniki i myślę o fiołkach odmianowych. Twoje storczyki prezentują się wspaniale i od razu serce rośnie gdy się patrzy na takie widoczki. Muszę założyć własny wątek, ponieważ w ogrodowym robi się misz-masz. Trzymam kciuki za jak najdłuższe kwitnienia. Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p
Od: 28 wrz 2011, o 00:20

Post »

Białe storczyki zawsze mnie zachwycają :)
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mmarylu-Marylu
-witam Cię u siebie szczególnie serdecznie jako kolejnego nowego gościa w moim wątku. Dzięki za gratulacje w hodowli ale przyznam się,że i ja poniosłem porażkę bo pozbyłem się białego dwupędowego storczyka,przedobrzyłem z nawożeniem i było to ostatnie jego kwitnienie.Dziękuję za miłe odwiedziny i pozdrawiam.

Jolciu1212-Jolu-
i Ciebie witam równie serdecznie w moim wątku.Zaskoczyłaś mnie ilością swoich storczyków a niepowodzeniami się nie zrażaj bo są one nieuknione,jak już wyżęj wspomniałem obecnie zostałem tylko przy dwóch.Dzięki za życzenia i pozdrawiam serdecznie i Tobie życzę założenia udanego nowego wątku.

Kwiaciaro-Kamilo witaj
Przyznaję,że i ja jestem pod urokiem białych storczyków ale nie tylko.Pozdrawiam Cię i dziękuję za kolejne odwiedziny.
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08

Post »

No proszę jakie piękne zdjęcia storczyków.Jak z katalogu. ;:138
Widzę,ze lubisz kwitnące,widziałem śliczne hibiskusy u Ciebie to piękne storczyki ;:180 ;:136
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miro78-Mirku-miło Cię gościć poraz kolejny ;:136 i za odwiedzinki bardzo dziękuję.
Zapraszam do mnie znowu i serdecznie pozdrawiam.
P.S.Uwierz mi,że moim zdjęciom do katalogowych dużo brakuje a jeżeli jestem w błędzie to dzięki za uznanie.
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witaj:) piękne storczyki i cudne zdjęcia. Gdybym potrafiła takie robić... tego się pewnie nigdy nie nauczę bo trzeba mieć talent, za to z uwagą czytam cenne informacje bo posiadam aż jednego :D storczyka ,żyć jeszcze żyje od dwóch lat ale jakoś szczególnie zadbany nie jest. I już wiem że mam obserwować korzenie i wtedy podlewać,pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monikwiaty-Moniko-i w drugim moim wątku miło mi Cię serdecznie powitać i podziękować tak za zainteresowanie moimi storczykami jak i odwiedziny.Przyznam Ci się jednak,że i ja ponoszę porażki-a czemuż by nie,bo pozostałem przy dwóch storczykach,które mam nadzieję udało mi się uratować bo już puszczają nowe pędy i korzenie,które niestety zgniły na wskutek przedobrzenia nawożeniem i zbyt częstymi kąpielami.Niestety białego dwupędowego nie udało mi się uratować i było to jego ostatnie kwitnienie jakie zaprezentowałem.
Odnośnie moich zdjęć na których prezentuję swoje storczyki to cieszy mnie fakt,ze Ci się podobają ale zapewniam Cię,że są one przeciętne i do wykonanie takowych nie trzeba mieć wcale talentu i można je wykonać na dowolnym aparacie cyfrowym.
Bardzo dziękuję za sympatyczny komentarz i odwiedziny.Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Arkadius-urzekły mnie te Twoje cudne storczyki. ;:63 ;:138 ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kwiaciara
200p
200p
Od: 28 wrz 2011, o 00:20

Post »

Arku jakieś nowe, piękne focie by się przydały :)
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu123A-cieszę się,że spodobały Ci się moje storczyki tylko szkoda,że przedobrzyłem podlewaniem i nawożeniem bo tym sposobem pozbyłem się białego dwupędowego,którego zdjęcia z ostatnim i krótkim kwitnieniem pokazałem.Niestety zgniły korzenie a i nasłonecznienie było również zbyt silne.
Uratowałem -mam nadzieję dwa pozostałe: tygryska i różówego bo po usunięciu zgniłych korzeni i dokładnym spłukaniu pozostałości oraz wyszorowaniu doniczek i zmianie podłoża na świeże po jakimś czasie pojawiły się pierwsze korzenie i być może pędy,które prezentuję na wklejonych tyle co zdjęciach.Dziękuję Ci za sympatyczny komentarz i odwiedziny i serdecznie pozdrawiam.

Kwiaciaro-Kamilo-witam ale niestety tym razem zawiodę nie tylko Ciebie,za co szczerze przepraszam, bo po stracie jednego ze storczyków i przekwitniętych i chorujących dwóch pozostałych mam nadzieję zregenerowanych, nie mogę zaprezentować,czytuję:"nowych pięknych foć" a jedynie efekty poczynionych starań w celu uratowania-tygryska i różowego-zdjęcia w załączeniu.Dziękuję bardzo za dwiedzinki,raz jeszcze najmocniej przepraszam i serdecznie pozdrawiam.

Pozwalam sobie zapoczątkować w moich wątkach cykl zatytułowany: "Osiagnięcia i niepowodzenia"

Tak prezentował sie kiedyś storczyk " tygrysek":

Obrazek Obrazek

A tak po przekwitnieniu i w trakcie rehabilitacji:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Tak wygladał w pełnej krasie różowy nakrapiany:

Obrazek Obrazek

A tak po przekwitnieniu i w okresie rekonwalescencji:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Przepraszam Wszystkich Zawiedzionych ale tak już w życiu bywa,że raz nam coś wychodzi a innym razem nie co nie jest wcale powodem do zniechęcania się.

Życzę wszystkim Forumowiczom samych sukcesów w hodowli roślin i serdecznnie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
amatorka015
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 17:12

Post »

Masz racje, nie wolno się zniechęcać tylko walczyć dalej :wink: Każdy popełnia błedy ale nie każdy umie je naprawić tobie się udało bo widzę że falki mają już się dobrze ;:63
Ps.reanimowałeś je w takim podłożu w jakim są teraz ? jestem ciekawa bo ja reanimuje w keramzycie i jakoś na razie nie widać efektów ..
ZAPRASZAM.. JUSTYNA
Dorobek Amatorki
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amatorko015-Justynko
-witam szczególnie serdecznie jako mojego kolejnego i miłego Gościa.
Podbudowałaś mnie i umocniłaś w przekonaniu,że: " nie wolno się zniechęcać i trzeba walczyć dalej" no i mam w Tobie sojusznika-dzięki Ci Pytasz o podłoże-tak reanimowałem je w takim w jakim są teraz ale uwierzę w ich całkowite odrodzenie się jak zakwitną-trzymaj kciuki.
Dziękuję za odwiedzinki i bardzo sympatyczny komentarz.Serdecznie pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”