Rośliny z Biedronki i innych marketów

Drzewa owocowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 23:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Drzewka owocowe z Biedronki itp.

Post »

Generalnie pomysł kupowania drzewek z marketów nie jest zły. Maja one bardzo dobra cenę i do tego drzewka bardzo często są bardzo dobrej jakości. Jest tylko jeden problem ? wybór odmian. Seryjnie robione jest tylko parę odmian z każdego gatunku. Najczęściej te najbardziej popularne, jak z grusz konferencja czy faworytka. Czy są to smaczne i pożądane odmiany to już jest kwesta gustu. A o gustach wiadomo, nie dyskutuje się. Jednakże jeśli chcecie dostać cos niezwykłego, jakieś zimowe odmiany gruszy to raczej w markecie ich nie uraczycie niestety. Bo do masowych one nie należą.

Pozdrawiam serdecznie
Ewao4
500p
500p
Od: 2 mar 2014, o 13:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie w poniedziałek były forsycje po 1.99 ale chyba uschnięte i jeszcze dwie z trzech odmian winorośli po 6.99.jedna to Kalina ale małe sadzonki bo resztę rozebrali:(I jakieś wysokie czerwone porzeczki ale też już końcówka...Dobrze,że w tamtym tygodniu kupiłam lilaka i berberys bo wykupili ;:138
Pozdrawiam Ewa
mili17199
100p
100p
Od: 23 lut 2016, o 11:29

Post »

Moja mama rok temu w markecie Berberysa i jesienią usechł a róża miała być niebieska a okazała się żółta. Ja kupiłam dwa drzewa owocowe w Biedronce i zobaczę czy coś z tego będzie jak zacznie puszczać liście.
Gosia
Awatar użytkownika
Arii
50p
50p
Od: 2 wrz 2015, o 13:23

Post »

mili17199 pisze:Moja mama rok temu w markecie Berberysa i jesienią usechł a róża miała być niebieska a okazała się żółta. Ja kupiłam dwa drzewa owocowe w Biedronce i zobaczę czy coś z tego będzie jak zacznie puszczać liście.

Są już drzewka dostępne w biedronce? JADĘ! Mój wujek kupuje co roku od 2-3 drzewek z biedronki. Ma już ich chyba z kilkanaście i wiecie co... Ku mojemu zdziwieniu każde się przyjęło i wyglądają świetnie :)
Awatar użytkownika
seedkris
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2009, o 11:56

Post »

Dziś jeszcze nie było tych drzewek, tylko nasiona.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
Awatar użytkownika
kama_80
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2013, o 09:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie jedynie w wiśniach (szt 2) usechł przodownik. Lepiej, gorzej? Na dwoje babka wróżyła. Obie miały owoce, bardzo smaczne owoce a że mam ogródek na rod to wcale mi na drzewach jak dąb nie zależy.

Niestety ani razu w biedrze nie trafiłam na jabłoń cortland i chyba faktycznie mają bardzo wąską grupę odmian.
Pozdrawiam Jola
x-p-11
---
Od: 20 lut 2015, o 15:58

Post »

W Obi: Kosztela, Złota Reneta, Zorza (Kalwila polska), Cesarz Wilhelm, Antonówka, Golden Delicious, Koksa Pomarańczowa, Elstar, Jonagold. Byłem kilka dni temu, drzewka baaardzo ładne, trochę poniżej 20 PLN.
mili17199
100p
100p

Post »

Pilarczyk pisze:
mili17199 pisze:Moja mama rok temu w markecie Berberysa i jesienią usechł a róża miała być niebieska a okazała się żółta. Ja kupiłam dwa drzewa owocowe w Biedronce i zobaczę czy coś z tego będzie jak zacznie puszczać liście.

Są już drzewka dostępne w biedronce? JADĘ! Mój wujek kupuje co roku od 2-3 drzewek z biedronki. Ma już ich chyba z kilkanaście i wiecie co... Ku mojemu zdziwieniu każde się przyjęło i wyglądają świetnie :)
Jeszcze nie ma, ale myślę że za dwa tygodnie powinny się pojawić.
Gosia
GodfatherPL
200p
200p
Od: 20 kwie 2014, o 18:12

Post »

Co do drzewek i krzewów z biedronki to radziłbym uważać. O ile wszędzie mogą sprzedać zupełnie coś innego to ja kupiłem tam 2 razy i 2 razy się zawiodłem. Raz kupiłem piękny krzaczek jagody kamczackiej niestety od dwóch lat prawie nic nie urosła a w lato zawsze gubi liście. Ten rok, jeśli się nic nie zmieni będzie jej ostatnim rokiem. Drugim razem kupiłem porzeczkę czerwoną pienną. Okazało się, że nie jest czerwona a biała i praktycznie cały rok była bez liści ale za to miała kilka owoców (które zresztą opadły). Moje drzewka i krzewy w większości pochodzą z internetu (część z allegro inne od sadowników) więc też nie mam 100% pewności, że z nimi jest wszystko ok. Ale na biedronce przejechałem się 2 razy i wolę już kupić u sprawdzonego sprzedawcy w necie niż z biedry.
mili17199
100p
100p

Post »

Ja w tym roku kupiłam w Bricomarche 4 agresty zielone po 3.99zł/szt, aronię 3.99zł/szt i pigwowca japońskiego za 3.99zł/szt zobaczymy jak będą rosły roślinki. Zwykle kupuje w szkółce ogrodniczej, na targu lub robię sadzonki sama.
Gosia
Awatar użytkownika
seedkris
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2009, o 11:56

Post »

Gdzie jest ta biedronka co ma te krzewy teraz po 3,99?
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Agneska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2015, o 09:20

Post »

A kupował ktoś z Was w supermarketach czeresnie i wiśnie? Bywały na podkładkach skarlających?
Pozdrawiam
Agneska
Awatar użytkownika
NOWY 83
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2014, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Melduję że w tesko są orzechy laskowe ,morwy, porzeczki maliny i uwaga śliwa wiśniowa - mirabelka [czyżby ałycza] ?
mili17199
100p
100p

Post »

W Biedronce mają być od poniedziałku drzewka owocowe po 13,99zł.
Gosia
Awatar użytkownika
Arii
50p
50p
Od: 2 wrz 2015, o 13:23

Post »

A od wczoraj są DINO :D Widziałem tam wiśnie, czereśnie, jabłonie, brzoskwinie i jakieś krzaczki.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”