Biały ciemiernik prześliczny
Mój sadzony wiosną tego roku (siewka) wypuścił pączek, z czego bardzo się cieszę, bo nie spodziewałem się, że zakwitnie w tym roku
Zeniu, dziękuję jeszcze raz za odwiedziny w moim wątku, bo dzięki temu znalazłam Twój I zobaczyłam tylko te piękne kolory i już wiem, ze muszę przeczytać od początku "ze zrozumieniem".
Zabieram się do czytania, a trochę czasu mi to pewnie zajmie
Kasiu...dziękuję. Niestety to już ostatnie kwiatuszki z działeczki . Teraz tylko powspominać i planować co na przyszły rok. . A planów mam zawsze mnóstwo, jedne zrealizuję..inne nie. Co sobie jednak pomarzę i naplanuję to moje... a i zima szybciej przeleci.
Dawidku..tylko pogratulować. Szybko zakwitł ci ciemiernik. Wiem jak to cieszą takie niespodzianki. . Także mam jeszcze takie co nie kwitły i nawet nie wiem jakiego będą koloru.
Jagódko..dziękuję. Dobrze skojarzyłaś ...kształtem podobne są, choć dużo większe od kwiatu jabłoni.
Ewuniu....dzięki za odwiedziny. Spokojnie sobie pooglądaj jeśli masz ochotę. U mnie ogrodowe z domowymi...te drugie nie wiem czy będą cię interesować ,choć jest ich bardzo malutko.
Dziś moje ciemierniki kwitnące wiosną. Tak więc troszkę wiosny jesienią.
Zeniu podziwiam twoje ciemierniki. Posiadam jeden gatunek i już nawet zapomniałam jak miałby wyglądać bo nie kwitł ani razu. Wiem, że nie powinno się je przesadzać, ale będę musiała chyba to zrobić.
Zeniu, to tobie w tym roku tego oleandra zwinęli z tej klatki? Cały czas myślałam, że to było kiedyś dawniej. Jak moje dwa mikre jeszcze oleandry przeżyją zimę, to chętnie ci podrzucę jednego z nich razem z fuksją wiosną. W sumie tyle się tego zielska już namnożyło w domu, że już kombinuję, ile skrzynek będę musiała dokupić, żeby te domowe jakoś na balkonie ulokować, a przecież samych balkonowych tez niemało. Oleander nie jest jakiś niezwykły, bo pojedynczy różowy, ale gdybyś chciała nie ma sprawy.
Zeniu-pobiegłam do Podwórkowego sprawdzić ciemierniki,niestety na razie tylko liście,ale dorodne.Nacieszyłam więc oko Twoimi kwiatami,rzeczywiście biały podobny do jabłoni.
Wyczytałam u Jagody że Zenia coś upolowała w biedronce więc kłusuję do Zeni a tu .............Figulca !!!!!!!!!!! Zeniu ogrodowe cymes miód malina śliczne są . Ale gdzie to biedronkowe co ?
Witam was wszystkich i każdego z osobna. Cieszę się bardzo że ciemierniki podobają się...ciekawe czy jeszcze kwitną . Za zimno i na działeczkę nie chce się jechać. Poza tym wszyscy w grudniki już zaopatrzeni, a ja w tyle byłam. . Czas ten więc przeznaczyłam na bieganie po...Biedronkach. W sumie obleciałam trzy.. cieszę się bo właśnie pod moim nosem budują następną Biedronkę. A że ja w tym roku umyśliłam sobie białego grudnika więc nie było łatwo. Ale udało się .
Jagódka...co ty mi nic nie szepnęłaś że Doda w naszej gareryi była . Ludu podobno zatrzęsienie ale i ja bym się zmieściła. Może jakiego autografa bym dostała w mediach była lub coś.. . Przecież ty tam biegasz na pewno codziennie.
Zeniu, a jakoś nie pomyślałam, że ty fanką Dody jesteś. Gdybym wiedziała, to bym dala znać, choć dowiedziałam się chyba dwa dni wcześniej od córki.
Grudniczek prześliczny, mój też prawie taki mógł być, gdyby się nie zbiesił i nie zrzucił pączków.