Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Post »

Biały ciemiernik prześliczny ;:167
Mój sadzony wiosną tego roku (siewka) wypuścił pączek, z czego bardzo się cieszę, bo nie spodziewałem się, że zakwitnie w tym roku :)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Piękny ten ciemiernik, przypomina mi wyglądem kwiat jabłoni, tylko pewnie jest znacznie większy, cudo ;:63
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zeniu, dziękuję jeszcze raz za odwiedziny w moim wątku, bo dzięki temu znalazłam Twój :D I zobaczyłam tylko te piękne kolory i już wiem, ze muszę przeczytać od początku "ze zrozumieniem".
Zabieram się do czytania, a trochę czasu mi to pewnie zajmie :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Kasiu...dziękuję. Niestety to już ostatnie kwiatuszki z działeczki :wink: . Teraz tylko powspominać i planować co na przyszły rok. ;:224 . A planów mam zawsze mnóstwo, jedne zrealizuję..inne nie. Co sobie jednak pomarzę i naplanuję to moje... :;230 a i zima szybciej przeleci. :heja

Dawidku
..tylko pogratulować. Szybko zakwitł ci ciemiernik. Wiem jak to cieszą takie niespodzianki. ;:108 . Także mam jeszcze takie co nie kwitły i nawet nie wiem jakiego będą koloru. ;:7

Jagódko..dziękuję. Dobrze skojarzyłaś ...kształtem podobne są, choć dużo większe od kwiatu jabłoni. ;:108

Ewuniu
....dzięki za odwiedziny. Spokojnie sobie pooglądaj jeśli masz ochotę. U mnie ogrodowe z domowymi...te drugie nie wiem czy będą cię interesować ,choć jest ich bardzo malutko. :;230

Dziś moje ciemierniki kwitnące wiosną. Tak więc troszkę wiosny jesienią. :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, normalnie zarażasz ciemiernikami, jestem zachwycona. :)
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Piękne te Twoje ciemierniki :D
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Zeniu podziwiam twoje ciemierniki. Posiadam jeden gatunek i już nawet zapomniałam jak miałby wyglądać bo nie kwitł ani razu. Wiem, że nie powinno się je przesadzać, ale będę musiała chyba to zrobić.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Piękne ciemierniki ale chyba się nimi nie zarażę, chyba. ;:138 :;230 :;230 :;230
Xk-k
---

Post »

:wit Dziś u mnie bialutko i mglisto :wink:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, to tobie w tym roku tego oleandra zwinęli z tej klatki? Cały czas myślałam, że to było kiedyś dawniej. Jak moje dwa mikre jeszcze oleandry przeżyją zimę, to chętnie ci podrzucę jednego z nich razem z fuksją wiosną. W sumie tyle się tego zielska już namnożyło w domu, że już kombinuję, ile skrzynek będę musiała dokupić, żeby te domowe jakoś na balkonie ulokować, a przecież samych balkonowych tez niemało. Oleander nie jest jakiś niezwykły, bo pojedynczy różowy, ale gdybyś chciała nie ma sprawy. :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-pobiegłam do Podwórkowego sprawdzić ciemierniki,niestety na razie tylko liście,ale dorodne.Nacieszyłam więc oko Twoimi kwiatami,rzeczywiście biały podobny do jabłoni.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Wyczytałam u Jagody że Zenia coś upolowała w biedronce więc kłusuję do Zeni a tu .............Figulca !!!!!!!!!!! Zeniu ogrodowe cymes miód malina śliczne są . Ale gdzie to biedronkowe co ? :twisted:
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witam was wszystkich i każdego z osobna. ;:196 ;:4 Cieszę się bardzo że ciemierniki podobają się...ciekawe czy jeszcze kwitną :?: . Za zimno i na działeczkę nie chce się jechać. Poza tym wszyscy w grudniki już zaopatrzeni, a ja w tyle byłam. ;:14. Czas ten więc przeznaczyłam na bieganie po...Biedronkach. W sumie obleciałam trzy.. cieszę się bo właśnie pod moim nosem budują następną Biedronkę. :;230 A że ja w tym roku umyśliłam sobie białego grudnika więc nie było łatwo. Ale udało się :heja.

Jagódka...co ty mi nic nie szepnęłaś że Doda w naszej gareryi była :;230 . Ludu podobno zatrzęsienie ale i ja bym się zmieściła. Może jakiego autografa bym dostała w mediach była lub coś.. ;:223 . Przecież ty tam biegasz na pewno codziennie. ;:224

Oto mój grudniczek. :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Xk-k
---

Post »

Zeniu i u Ciebie kwitnąco grudnikowo ale za to jak cudnie i ta biel ;:167
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zeniu, a jakoś nie pomyślałam, że ty fanką Dody jesteś. ;:224 Gdybym wiedziała, to bym dala znać, choć dowiedziałam się chyba dwa dni wcześniej od córki.
Grudniczek prześliczny, mój też prawie taki mógł być, gdyby się nie zbiesił i nie zrzucił pączków.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”