Ogródek-kalejdoskop-lojki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki

Post »

Ach. Przepraszam oczywiście że hortensja tylko mi się coś pokićkało po prostu już 4rok czekam aż urośnie większa a ona dorośnie do tego momentu i ani drgnie. ;:223 Chyba mnie nie lubi :;230 a ja ją tak ;:167 ;:226
niedobra "tensja" :;230 zawsze staram się rozluźnić korzonki ale tu coś nie podziałało ;:14 ;:167
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu jeszcze nie widziałam białej forsycji jak taka jest to będę pytać chociaż nasze ogrodowe nie mogą się zbytnio pochwalić super nowościami.Ja po ostatnim czasie mam straszną chętkę na więcej i różnorodnych róż i lilii ,liliowców i wszelkich nawet dużych roślin np.wysokie trawy pomponowe z tymi pióropuszami.To dlatego że na wiosnę ruszam twardo z zasadzeniami na starej górce zanim rozpuści się tam trawsko.Kiedyś moja sąsiadka miała dużo roślin ale teraz zlikwidowała ze względu na wiek i nie możność obrobienia tego wszystkiego i już tutaj nie skorzystam .Mnie wszyscy w domu też to mówią ale mnie jakby diabeł nawiedził i teraz chcę mieć dużo różności a zdrowie może "Bozia" da miejmy nadzieję. ;:136 ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,zyczę ci dzisiaj...Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu dziękuję bardzo Mikołaj przyszedł do mnie rzeczywiście ale z pracy dobre i to... :;230 Tobie również dużo, dużo ;:1
Obrazek ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gapa ze mnie zamiast do Gosi prezancik został w moim poscie ale może widziałaś Goniu teraz może coś na przeprosiny żeby nudno nie było- Obrazek już mi przekwitł ale dla upamiętnienia

Obrazek a co myślicie o tym bluszczyku bo mam wrażenie że się męczy a zaczyna mi kwitnąć Obrazek i jeszcze parę wspomnień

[img]http://%20%20%20%20%20%20%20%20%20[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c54af5e7288b2837.html]Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazekna tym miejscu na drugi rok będzie pergola z różami Obrazek Obrazekkiepsko mi to wklejanie zdjęć dzisiaj idzie może jutro będzie lepszy dzień. ;:167
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak bluszczyk się meczy, to mu daj większa donicę z dobrą ziemią :-)
Kwitnącego jeszcze nie widziałam :shock:
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jeszcze przed paroma dniami miał jeden żółty kwiatuszek może dostanie więcej to zrobię zdjęcie i ci prześlę na razie bardzo ciągnie w długie pedy a to zima powinien chyba odpoczywać to nie pora na przesadzanie ale chyba to zrobię .Jest strasznie poplątany ale nie wiem czy nie lepiej było by go puścić na żyłki i po pokoju.Jak ktoś takiego ma to może podzieli się wiedzą jak najlepiej prowadzić taki bluszczyk jest silny bo jak wytrwał w moich rękach do tej pory to jest mocarz. :;230 ;:138
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trzymając się danego słowa zakupiłam nasionka Goryczki-mieszanka gatunków,Orlik karłowy biedermeier ,Omieg, Dzwonek skupiony ,Trawa pampasowa, Łubin trwały, i tu coś nowego dla mnie RATIBIDA i DZIEWIĘĆSIŁ BEZŁODYGOWY.Ten ostatni to jak mi się wydaje kiedyś przywiozłam z Lądka Zdroju jak wędrowałyśmy po górkach w ramach relaksu koleżanka znała to coś i mówiła że jest fajne,niestety mnie nie zakwitło i wyrzuciłam.Teraz spróbuję jeszcze raz tylko czy mi cierpliwości starczy bo większość to bylinki.Proszę o opinię i rady. ;:196 ;:167
ursa
200p
200p
Od: 30 paź 2007, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajne nasionka zakupiłaś, i to ma sens. Twój ogród tętni życiem. Zyczę powodzenia i wytrwałości.
Też jestem z podkarpacia, chętnie do Ciebie jeszcze zajrzę.
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Uleczko cieszę się że do mnie zajrzałaś zapraszam częściej tylko teraz nie mam o czym pisać ani gdzie zdjęć robić bo ponuro i szaro,bardzo bym chciała więcej o tobie wiedzieć z jakich stron podkarpacia jesteś ?Masz bzika jak my na tle ogrodów czy bywasz tu w charakterze zwiedzania ogrodów. Ja bardzo chciąłam stać się jedną z "NICH"i już troszkę się taką czuję ale do NICH to mi jeszcze daleko.Jak masz własny ogród to bardzo chciałabym go zwiedzić i zawsze jestem łasa na ciekawe pomysły a najlepiej ciekawe tanie pomysły w ogrodzie. :;230 :tan ;:138 Do ponownej wizyty ;:167
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Z zakupów moim faworytem jest omieg :-) Uwielbiam te słoneczka :-)
Fakt, byliny zakwitną za rok, ale jak to potem człowieka duma rozpiera, kiedy widzi wszystkie cuda ogrodowe z własnego siewu :-)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,z tych nasion , co piszesz wzeszedł mi łubin j jeden malutki nawet zakwitł w tym samym roku.Jestem ciekawa kwiatów w przyszłym roku,bo w biedronce kupowałam sadzonki czeronego,żółtego i fioletowego i nie mam żadnego.Trawę pampasową siałam i też nic,w ogóle nie potrafię wyhodować rośliny z siewu,oprócz pewnych jednorocznych.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

lojka 63 pisze:Obrazek
To 'Nostalgia'?
Cudna jest ;:167
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jadziu myślałam że ci już odpisałam ale prze tymi Świętami to była taka kołomyja że można było się pogubić.Cieszę się bardzo że zajrzałaś do mnie wpadaj częściej ja tak z doskoku bo praca nie pozwala na przesiadywanie przed kompem.Marzy mi się dużo roślinek na wiosnę a do tego dużo wolnych dni od pracy żeby marzenia zrealizować. ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu,wybierasz się w maju na ogólnopolskie spotkanie forumowe?Byłoby fajnie poznać się. ;:136
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”