Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Aguś druga fotka podbiła moje ;:167

Te żurawki na fotkach to ilu letnie ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krysiu dziękuję za miłe słowa ;:196 Huśtaweczka to ulubione miejsce moich ogrodowych posiadówek. Mam z niej widok na większą część ogrodu :D
Jesień faktycznie nadchodzi wielkimi krokami, chociaż tak na prawdę mocno jeszcze jej nie widać. Drzewa i krzewy zielone, spadają dopiero pojedyncze liście.....ale niestety idzie, idzie.....

Aguś ja też bardzo lubię oglądać widoczki ogólne.....ale uwielbiam też oglądać portrety kwiatów. Patrząc z dużej odległości nie widać tego co w roślinie najpiękniejsze......i skąd byśmy brali nasze chciejstwa 8-) :lol: a tak jak naoglądamy sie z bliska takich cudowności, to zeszyty puchną 8-) :lol:

Ewuś aż się boję co będzie jak wszystko się rozrośnie 8-) :lol: Ale od czegóż są sekatory :lol:

Aguś żurawki widoczne na fotce to zeszłoroczne nasadzenia :wit
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Pieknie się u Ciebie rozrosły żurawki.
w ogóle fatastycznie zestawiasz rośliny.
Dzięki temu każda jest widoczna ;:138
Pozdrawiam Ida
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piekne krajobrazy nam serwujesz....na drugiej fotce na ławeczce chyba Pani Jesień leży takie miałam wrazenie ,że się rozgościła na dobre :uszy Cudowne ujęcia mojego ulubionego ogródka ,w którym dawno nie byłam :oops: Poprawię się ;:108
Buziaki !!!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko te rabaty hostowo -żurawkowe są jednak najciekawsze od wiosny do jesieni jest cały czas ładne .
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Śliczne fotki i uważam że żurawki to jednak królowe :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie ;:138 , no cóż , jak zawsze serwujesz soczystą zieleń i jak dla mnie ...letnie klimaty ;:108 .

Nie zauważam , ba , nie zwracam uwagi na opadające liście z drzew . Wszak żurawki , hosty , języczki nie dają po sobie poznać , że to schyłek lata .

...Ubiorę Jesień w kolory lata ..

by cieszyć się nimi dłużej ...

... rano mgła , o zmierzchu poświata ..

wyrażnie mi to nie służy ...

Gorące , upalne pozdrowionka ;:196 .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś dziękuję ;:196 lubię łączyć rośliny różniące się ze sobą, uważam, że takie kontrasty jeszcze bardziej pokazują ich urodę i różnorodnośc i zarówno w kolorze jak i w kształcie liści i pokroju roślinki :D

Danuś ;:196 oj leży , leży....najpierw poskracałam pędy jeżyny i położyłam na huśtawkę żeby rozdrobnić, ale zanim to wykonałam, to zrobiłam sobie przerwę na fotking 8-) Tak, że bałaganik został uwieczniony na zdjęciu......ale faktycznie udajmy, ze to Pani Jesień......jeszcze śpi w promykach letniego słoneczka 8-) :lol:

Geniu ja też tak myślę, żurawki są przepiękne o każdej porze roku....nawet zimą, jeśli nie przykryje ich śnieg :D Dlatego wkomponowuję je wszędzie gdzie się da.....i coraz widzę nowe miejsca, gdzie mogą zamieszkać 8-) :lol:

Kasiu dziękuję ;:196 Co do żurawek podpisuję się obiema łapkami :D

Jagódko
piękne rymy....dziękuję Ci za nie ;:196
Ja też czuję sie wybitnie letnio.....tych kilku liści leżących na trawniku nie widzę 8-) Drzewa i krzewy jeszcze soczyście zielone, ani myślą o przebarwianiu, na dworze upalnie i pięknie.....tylko się cieszyć wspaniałymi letnimi dniami :tan

Słoneczne, gorące, kolorowe lato 8-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, to ja zginęłam w poprzedniej części, a Ty taki skok do przodu, nie nadażam, może zimą...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

ale widoki... :shock: :shock: ;:138 ;:138 ;:138
Uczta dla oczu i serca :tan
A h.dębolistna w zieleniach wprawiła mnie w osłupienie - moje już łapią czerwony kolorek na brzegach liści... :shock: znaczy - u mnie jesień, a u Ciebie ciągle lato... ;:3
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu Twój ogród wcale nie przypomina jesieni. Piękne, soczyste kolory rabat i trawnika, tylko kilka spadłych listków sugerują nadchodzącą jesień, ale one u Ciebie wyglądają uroczo.
Gdy byłam u Ciebie, zachwycałam się pięknymi liliami, że nawet nie zauważyłam wrzosów, a one tak pięknie kwitną.
Każda roślina ma w ogrodzie swoją porę, kiedy się zwraca na nie uwagę i to jest piękne. ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Odwiedziłabym Cię hihi ale muszę teraz znów grzecznie pomieszkać w domu:D:D
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Aguś :D
Pisałaś nie raz, że masz dość mały ogródek. Ale za to jest bardzo klimatyczny ;:333 Aż chce się posiedzieć i w spokoju napić porannej kawusi ;:40
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Aga pięknie u Ciebie- jak w bajce. Żurawki są niesamowite- sama uległam ich urokowi, ale większość to tegoroczne nabytki więc dopiero w przyszłym roku się rozrosną. Nawet nie przypuszczałam, że tyle jest odmian. :roll:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu zimą będzie więcej czasu na odwiedzanie wątków....teraz bardzo przyzywa nas ogródek :D Ja mam tę przyjemność , ze mogę korzystać z internetu w pracy :D

Ewuniu dziękuję, jesteś bardzo miła ;:196 Ja naprawdę wcale nie widzę jesieni....tylko schyłek wspaniałego barwnego, rozświetlonego gorącym słoneczkiem lata :D U mnie drzewa i krzewy jeszcze się nie przebarwiają, spadają tylko pojedyncze liście z wiśni....a pozostałe zieloniutkie....

Tajeczko ja powiem szczerze, że też wcale nie czuję jesieni.....może przez te cudowne upały jakie są cały czas :D
Gdyby było deszczowo i szaro, to odczucia byłyby zupełnie inne.....a tak.....sielanka :D
Z lilii zostały tylko patyczki.......no muszę oddać pokłon lilii Rubrum.....cały czas kwitnie....jako jedyna już.....
Wrzosów mam dosyć sporo , bo jak na teki mały ogródek to ponad 50, ale te zeszłoroczne są słabiutkie....mam nadzieję, że nabiorą mocy i się wzmocnią....

Ula....a jak długo potrafisz grzecznie usiedzieć 8-) :lol:

Marcinku .....nie masz daleko.....więc serdecznie zapraszam na kawkę, póki jeszcze piękna pogoda i troszkę kolorków w ogrodzie :D

Iduś dziękuję ;:196 :oops: Żurawki rosną szybciutko, więc błyskawicznie będziesz miała piękne kępy :D A odmian jest ogrom.....i wszystkie takie piękne....Ja też część kupowałam w tym roku i już bardzo ładnie porosły :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”