Zrobiłam zdjęcia, we wtorek je umieszczę na forum.
Aż tyle sztuk planujesz tej róży w jednym miejscu? Przemyślałaś, że jak będzie przerwa w kwitnieniu to będzie smutno na rabatce.

Lemko, świetne plany. Dobrze to wymyśliłaś. Skąd ja to znam, w trakcie sadzenia - zmiany. Prawda to czasami koniecznelemka77 pisze:Maju, Gosiu na tej rabacie nie tylko ta róża będzie. CHodzi mi tylko o pewną powtarzalność jakiegoś akcentu i właśnie tą różę wybrałam. Posadzę tam jeszcze lawendę, kostrzewę, czyśća i myślę o czymś jeszcze kwitnącym na biało - liatria i może dzwonek. I jeszcze irys syb biały tam się znajdzie. Ale jak to wyjdzie to nie wiadomo, bo moje plany nasadzeniowe zmieniają się ciagle i to w trakcie sadzenia. Na żywo badziej widać co gdzie pasuje.
Teaz właśnie robimy rabatę liliowcową ale przeciez same liliowce to byłoby nudno więc są tam trawy, róże - miniaturki z marketu, dwie Coniki jako element symetrii. A bedzie jeszcze piwonia i pewnie coś tam jeszcze dosadzę -ale właśnie punktem wyjścia był pomysł zrobienia rabaty z liliowcami![]()
Powiedziałabym.... pachnie inaczejShirall pisze:ciemiernik cuchnący? ale on chyba nie śmierdzi, prawda?![]()