Mój ogród - Eukomis cz.4
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - Eukomis cz.4
Halinko piekna ta trawa rozplenica ja kupiłam teraz taką, oraz drugą o lisciach czerwonych nie wiem czy na zimę trzeba je okrywać
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Tosiu ja tego gołąbka nie mogę złapać on się bardzo boi, a nie chciałam go płoszyć bo jak przyleciał to był bardzo zmęczony , głodny i kulawy, Na tą chorą nogę w ogóle nie stawał . Dzisiaj go nie widziałam chyba był rano pojeść.

JAGUSIU- ja to bym ich teraz przesadziła, tak zrobiłam ze swoimi do zimy się ukorzenią i dobrze przetrzymają mrozy.Wieczornik na pewno ci przezimuje tak pisały dziewczyny.
EWO- Tosia gdzieś wysyłała emaila i mi napisała ze ten gołąbek to jest z zachodnio-pomorskiego biedactwo. Ja myślę że go jastrząb pokiereszował cieszę się że mu mogłam choć dać jeść i odpoczoł w moim ogródku.
IZO- Dzięki za dobre serce zobaczymy co z niego będzie , dziwne że teraz zakwitł ale zato mam teraz na klombie kolorowo.
INKA- jak rozplenice teraz sadziłaś to ja bym ich na zimę związała i obsypała trochę korą ,lepiej przetrwają mrozy. A w przyszłym roku to juz sobie poradzą.

JAGUSIU- ja to bym ich teraz przesadziła, tak zrobiłam ze swoimi do zimy się ukorzenią i dobrze przetrzymają mrozy.Wieczornik na pewno ci przezimuje tak pisały dziewczyny.
EWO- Tosia gdzieś wysyłała emaila i mi napisała ze ten gołąbek to jest z zachodnio-pomorskiego biedactwo. Ja myślę że go jastrząb pokiereszował cieszę się że mu mogłam choć dać jeść i odpoczoł w moim ogródku.
IZO- Dzięki za dobre serce zobaczymy co z niego będzie , dziwne że teraz zakwitł ale zato mam teraz na klombie kolorowo.
INKA- jak rozplenice teraz sadziłaś to ja bym ich na zimę związała i obsypała trochę korą ,lepiej przetrwają mrozy. A w przyszłym roku to juz sobie poradzą.
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Halinko, ta wysoka trawa, której nie znasz nazwy to Spartyna grzebieniasta 'Aureomarginata' ;)
I pewnie przejęzyczyłaś się podpisując dziurawca jako wilczomlecz ;)
Pozdrawiam
I pewnie przejęzyczyłaś się podpisując dziurawca jako wilczomlecz ;)
Pozdrawiam

- eukomis
Grzegorz dziękuje masz, rację to dziurawiec. 

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Halinko zgłosił się właściciel gołębia i prosi o kontakt. Co mam mu podać?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Halinko wpadłam zobaczyć co u Ciebie słychać. Jak zwykle bardzo ciekawie i kolorowo i w dodatku z przebojami...biedny gołąbek.
Dobrze, że się nim zajęłaś i nakarmiłaś....musi się udać.

Dobrze, że się nim zajęłaś i nakarmiłaś....musi się udać.

A ja czekam na relację z Katowic.Miód kupuję prosto z pasieki blisko Pszczyny.
Halinko a do nas kiedy się wybierzecie?
Halinko a do nas kiedy się wybierzecie?
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- eukomis
Witaj Aniu My jezdzimy na wiosne i jesień do Katowic na Targi Bliżej Zdrowia Bliżej Natury są ciekawe wykłady odnośnie zdrowia, leczenia itp.Mamy swojego pana miodziarza i zawsze u niego kupuje miód na zime.Aniu na pewno w Pazdzierniku się wybierzemy do Was byle była jeszcze ładna pogoda i piękna jesień w Pszczynie. Wizyta u Tosi się udała jak zawsze poznała Tosi mame bardzo miła i ciepła osoba i jak zwykle w bagarzniku przywiozłam roślinki.
Z mojej byłej pracy jedna dziewczyna się przeprowadziła do nowego domu i zaczeła myśleć o miejscu gdzie ma być ogród, ale wiesz nie ma już kasy na rośliny i żadnego pomysłu wiec jej trochę pomagam i mam zbyt na każdą roślinkę bo teren doś duży.W pierwszej kolejnosci jest dość długa skarpa przy tarasie do obsadzenia.
Z mojej byłej pracy jedna dziewczyna się przeprowadziła do nowego domu i zaczeła myśleć o miejscu gdzie ma być ogród, ale wiesz nie ma już kasy na rośliny i żadnego pomysłu wiec jej trochę pomagam i mam zbyt na każdą roślinkę bo teren doś duży.W pierwszej kolejnosci jest dość długa skarpa przy tarasie do obsadzenia.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twój ognik jest uroczy!
Ale czemu tak mało zdjęć? ...
Halinko, czy masz jeszcze takie niebieskie kwiatki jednoroczne, które kiedyś dostałam od Ciebie?
Nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywały

Ale czemu tak mało zdjęć? ...
Halinko, czy masz jeszcze takie niebieskie kwiatki jednoroczne, które kiedyś dostałam od Ciebie?
Nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywały

- eukomis
Izko nie wiem jakie to kwiaty, ja ostatnio z jednorocznych to sieje dalie, cynie, astry.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Hej Halinko
widzę,że różyczki jeszcze pięknie kwitną ,a twój ogródek emanuje,jak zwykle pięknem i kolorami 

- cherryberry321
- 200p
- Od: 1 sty 2010, o 20:35

Z ciebie to prawdziwa ogrodniczka. Masz ogromną różnorodność roślin i na dodatek pięknie skomponowane

Cały rok jest co podziwiać. Nie dziwi mnie, że przy takiej gospodyni wszystko rośnie jak na drożdżach.
Fajnie, że w mieście można w taki sposób zadbać o otoczenie. Mam taką znajomą, która mieszka w Kołobrzegu-w wieżowcu, a mieszka na parterze. Ona również jest taką pasjonatką jak ty -Halinko. Koło tego blokowiska stworzyła piękny kawał zieleni - z drzewami włącznie(brzozy, sosny). Cudownie tam sie można ukryć przed upałem i nie tylko ...
P.S. A twój gołąbek pewnie z moich stron do ciebie przyleciał -u mnie sami gołębiarze w okolicy mieszkają.
Sama niedawno uratowałam takiego biedaka i oddałam hodowcy. Też był poturbowany przez jakiegoś drapieżnika.
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle