Pozdrawiam
Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"cz.1
-
Gosika_M
- 100p

- Od: 29 mar 2011, o 22:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"
Dziekuje za odpowiedź. Górne liście są ok. Przy duzych sadzonkach tych w ziemi usunęłam te co są całkiem na dole i wilki. Co do ogórków zostawie je na razie jak są podrosną i zobacze które najsilniejsze
Niespodziewałam się aż takiego wzrostu z nasionek...praktycznie każde które zasiałam wzeszło dlatego teraz tak sie nad tym pikowaniem zastanawiam. Na drugi rok posieje tylko po 2-3 nasinka w jedej doniczce. Wybaczcie za moją niewiedze ale zawsze jak kupowałam pomidory czy ogórki to były juz gotowce... a w tym roku postanowiłam sama od początku wyhodować roslinki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Gosia
Zapraszam do mojego ogródka http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=44155" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogródka http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=44155" onclick="window.open(this.href);return false;
-
mousefishyork
- 200p

- Od: 3 maja 2011, o 14:23
A musisz przesadzać do gruntu??? Ja tam zostawiam w doniczkach
tylko nie takich malutkich, i puszczę je do góry na sznurku, żeby w ziemi nie leżały
A w sumie, to też ciekawa jestem, jak duże powinny być, bo mam ich sporo, ale jeszcze malutkich
i może to co mi się pod folię nie zmieści, posadzę sobie pod płotem 
-
mousefishyork
- 200p

- Isskaa
- 500p

- Od: 21 kwie 2011, o 15:32
- Kontakt:
Sprobuj przez fotosik,wrzuca sie bez problemu.
Zaznacz tylko 500 pikseli ,przegladaj,wrzuc zdjecie jakie Cie interesuje i tyle.
Dasz rade
P.S. Myslalam,ze w innej czesci Anglii (ja z Liverpoolu) juz takie wielkie ogorki sa
Zaznacz tylko 500 pikseli ,przegladaj,wrzuc zdjecie jakie Cie interesuje i tyle.
Dasz rade
P.S. Myslalam,ze w innej czesci Anglii (ja z Liverpoolu) juz takie wielkie ogorki sa
Ja wklejam przez fotosik. Trzeba utworzyć folder ze zdjęciami, zredukować zdjęcia do 500 pikseli, kliknąć w napis " przeglądaj ", wybrać zdjęcie z foldera, kliknąć w niego i samo się wklei.

-
mousefishyork
- 200p

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/107 ... 15ed9.html
-- 11 maja 2011, o 10:00 --
he he nici z tego, popróbuję jeszcze... ale ja ciemna jestem uffff

-- 11 maja 2011, o 10:00 --
he he nici z tego, popróbuję jeszcze... ale ja ciemna jestem uffff

- Isskaa
- 500p

- Kontakt:
Ale juz zobaczylam z linka
Twoim juz ida liscie glowne,te trojkatne wiec juz jestes daaalej niz ja
Chwal sie na biezaco co z tego bedzie .
Powodzenia.
A teraz tak jeszcze pomyslalamm.
klikasz na dole to "dodawanie zdjec przez fotosik"? czy idziesz bezposrednio na strone fotosika i kopiujesz link i wklejasz w post?
Twoim juz ida liscie glowne,te trojkatne wiec juz jestes daaalej niz ja
Chwal sie na biezaco co z tego bedzie .
Powodzenia.
A teraz tak jeszcze pomyslalamm.
klikasz na dole to "dodawanie zdjec przez fotosik"? czy idziesz bezposrednio na strone fotosika i kopiujesz link i wklejasz w post?
-
mousefishyork
- 200p

Udało się he he
hura!!!
Wstawiłam pomidorki, które już muszę porozsadzać
Trochę małe wyszło, muszę jeszcze pokombinować z rozmiarem
No nic - ale wiesz co ja zrobiłam, że mają już główne ??? he he - przykryłam je pokrywką plastikową z otworkami, i dzisiaj - po dwóch dniach ją otworzyłam, i miałam niespodziankę, nawet te ziarenka co były trochę za nisko posadzone mi wyszły (te małe pipsztoczki co tam na zdjęciu widać)
a te które nie były przykryte, są takie jak Twoje, bez głównych listków jeszcze 
A mam takie pytanko do forumowicz
- widzisz na mojej fotce pomidorki w słoikach??? Czy jak tak porozsadzam - do słoików, i zostawię tam już do końca, aż do zaowocowania - to starczy im ziemi i miejsca w takim słoiku??? Pytam, bo słoików mam od groma...
hura!!!
Wstawiłam pomidorki, które już muszę porozsadzać
Trochę małe wyszło, muszę jeszcze pokombinować z rozmiarem
No nic - ale wiesz co ja zrobiłam, że mają już główne ??? he he - przykryłam je pokrywką plastikową z otworkami, i dzisiaj - po dwóch dniach ją otworzyłam, i miałam niespodziankę, nawet te ziarenka co były trochę za nisko posadzone mi wyszły (te małe pipsztoczki co tam na zdjęciu widać)
A mam takie pytanko do forumowicz
-
mousefishyork
- 200p

MyszkoRybko z Yorku Nie bardzo rozumiem pytanie. Czy Ty masz zamiar uprawiać pomidory w słoiczkach?. Do słoików nie powinnaś nawet pikować pomidorów a już nie mówiąc , byś je trzymała owocujące. Po pierwsze- słoik nie ma w dnie otworu na odpływ nadmiaru wody, więc nie trudno będzie o przelanie korzeni. Po drugie- ze słoika nie wyciągniesz sadzonki bez uszkadzania korzeni, ponieważ słoik ma u góry przewężenie. Słowem jest to pomysł nie do przyjęcia.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
mousefishyork
- 200p

No właśnie
Prosto i konkretnie
Czyli jaki rozmiar doniczki byłby najlepszy dla pomidorków? w czym je rozsadzać żeby miały "najwygodniej???
- Isskaa
- 500p

- Kontakt:
forumowicz,wiem,ze jestes profesjonalista,w zyciu bym sie nie sprzeciwila temu,co piszesz,ja to zwykly amator jestem,pierwszy raz w zyciu uprawiam pomidory...ale...
Ja wsadzilam pomidory jak byly male tak:

Worki nie maja otworow na dole i sa juz takie:

Pomysl wzielam od poprzednika domu i szklarni,tak wlasnie mial wszystko posadzone,pomidorki i papryczki i wszystko pieknie roslo i jemu i mnie...wiec moze jednak sie da
ohhh..cos fotosik odmawia posluszenstwa..
Ja wsadzilam pomidory jak byly male tak:

Worki nie maja otworow na dole i sa juz takie:

Pomysl wzielam od poprzednika domu i szklarni,tak wlasnie mial wszystko posadzone,pomidorki i papryczki i wszystko pieknie roslo i jemu i mnie...wiec moze jednak sie da
ohhh..cos fotosik odmawia posluszenstwa..
-
mousefishyork
- 200p

chętnie sobie zobaczę o co chodzi, ale faktycznie - jak się dobrałam do fotosika ja osobiście - to już innym nie chodzi... 
Chyba odkryłam to zdjęcie o które Ci chodzi - na Twoim wątku
Moja ciotka, też hodowała takie z folii, cudnie jej rosły
i były pyszne
Ale ja - ponieważ czerwone kupuję w lidlu - 1.99kg. Pyszne, pachnące - zupełnie jak polskie
A nie takie sałatkowe ogólnie dostępne, bo tego paskudztwa nie potrafię przełknąć!! Fuj !!!
Wiesz o które mi chodzi.. ?
Więc ja zakupiłam ziarenka black krim, i green zebra, a i jeszcze białe beef tomatoes, ale ich jeszcze nie posadziłam, i nie posadzę, poczekam do przyszłego roku.
Ja też mam tych krzaczków ze 100 !!! i też nie mam pojęcia co z nimi zrobić !!! chyba oddam na freecycle he he - ludzie będą mieli niespodziankę - bo albo zielone im wyrosną, albo czarne - ale numer he he - ( nie wiem które są które, bo mi karteczki rozmiękły z napisami - i informacja zaginęła bezpowrotnie... )
Chyba odkryłam to zdjęcie o które Ci chodzi - na Twoim wątku
Ale ja - ponieważ czerwone kupuję w lidlu - 1.99kg. Pyszne, pachnące - zupełnie jak polskie
Wiesz o które mi chodzi.. ?
Więc ja zakupiłam ziarenka black krim, i green zebra, a i jeszcze białe beef tomatoes, ale ich jeszcze nie posadziłam, i nie posadzę, poczekam do przyszłego roku.
Ja też mam tych krzaczków ze 100 !!! i też nie mam pojęcia co z nimi zrobić !!! chyba oddam na freecycle he he - ludzie będą mieli niespodziankę - bo albo zielone im wyrosną, albo czarne - ale numer he he - ( nie wiem które są które, bo mi karteczki rozmiękły z napisami - i informacja zaginęła bezpowrotnie... )
- Isskaa
- 500p

- Kontakt:
nie wiem co sie stalo,ale te pomidorki tzn fotke mam w moiim temacie na stronie 12,wejdz i zobacz,jak wygladaja.
Maja juz duzo kwiatkow i beda mialy chyba niebawem owoce.
A male pomidorki tez chyba gdzies mam w moim temacie ,gdzies na poczatku.
Maja juz duzo kwiatkow i beda mialy chyba niebawem owoce.
A male pomidorki tez chyba gdzies mam w moim temacie ,gdzies na poczatku.