Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
- JustaS
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 mar 2012, o 03:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czym obsadzacie skrzynki w tym sezonie?
Dzięki Ewo,
Twoja rada to miód na moje serce, zastosuję się...
miejsca na tarasie jest dużo donico=skrzynie będą mobilne /zawsze można dokręcić kółeczka/ więc poganiam się ze słonkiem i zrobię doświadczenie na 2 duety.
OBIECUJĘ!! jak to się uda zrobię i przeslę/zawieszę FOTKI
baaaardzoooo dziękuję
Justa
Twoja rada to miód na moje serce, zastosuję się...
miejsca na tarasie jest dużo donico=skrzynie będą mobilne /zawsze można dokręcić kółeczka/ więc poganiam się ze słonkiem i zrobię doświadczenie na 2 duety.
OBIECUJĘ!! jak to się uda zrobię i przeslę/zawieszę FOTKI
baaaardzoooo dziękuję
Justa
Pozdrawiam Justyna
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
A ja w tamtym roku trafiłam na odmianę wilczomlecza z mnóstwem białych kwiatuszków ,cudownie wyglądał z pelargonią różową zwisająca pełną,aż do październikowego mrozu.w tym roku też na niego zapoluję w leroy.I mimo różnych prób łączenia pelargonii z różnymi roślinami,najbardziej lubię bakopę.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Zapewne ten wilczomlecz to odmiana Diamond Frost. Piękny ten wilczomlecz. Szczególnie super wygląda w poł ączeniu z czerwonymi kwiatami. U mnie z pelargonią i begonią czerwoną. Cudo
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Ja w tym roku nastawiłam się na begonię, chyba się zakochałam

- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
Krab, begonie są cudne, ale nie lubią zbyt nasłonecznionych balkonów. Będę je wsadzać do donic stojących przy ścianie. A w tym roku na balkonie będę mieć mnóstwo kwiatów. Pelargonie rabatowe, angielskie, fiołek zwieszający się, aksamitki, begonie, astry, wilce i byliny kupione w Biedronce.
- Agnieszka83
- 200p
- Od: 8 maja 2010, o 17:59
Ja standardowo: dalie miniaturki różne kolorki, fuksje wiszące, surfinie, petunie i jak będzie jakaś nowość na ryneczku to kupie na pewno:) .
W zeszłym roku miałam jeszcze lobelie, pelargonie,coleus, begonie.
W zeszłym roku miałam jeszcze lobelie, pelargonie,coleus, begonie.
Oczywiście ze koleus, surfinie, fuksje jeszcze.Wwodzie puszcza korzonki komarzyca,więc też bedzie posadzona.
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwono, śliczne te wiszące balkonowe doniczki. Gdzie je kupiłaś?
-
- 200p
- Od: 12 lut 2012, o 16:19
Dostałam je od siostry, przyjechały z niemieckiego Tchibo.Sprawdzałam na naszej polskiej stronie też są i również w formie skrzyneczek.
Iwona
- sylwia75
- 100p
- Od: 19 lut 2012, o 22:49
Comcia ja poszłam dalej,również będę miała truskawki w donicy ,ale ananasoweComcia pisze:Ja w donicy będę miała truskawki ozdobne, podobno kwitną cały sezon :P

Pozdrawiam Sylwia
Ja dziś zrobiłam taką jeszcze kompozycję-niecierpek,koleus ,nemezja ,tytoń, i 1 mięta.Zobaczymy.Fotki póżniej.
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Justa, jak czytałam o begonii, plektrantusie i portulace, to zachodziłam w głowę, jaką ty masz wystawę, bo jak ktoś już pisał portulaka potrzebuje dużo słońca, a begonia pięknie kwitnie mi w kompletnym cieniu.
Plektrantus faktycznie jest bardzo ekspansywny i do skrzynki 60 cm sadzę dwie begonie stojące i jeden plektrantus. Dorastał mi do metra długości.
Koleusy też mi wspaniale wyrosły, mimo że kupiłam strasznie zabiedzone w sierpniu. W skrzynce 60 cm były dwa koleusy i jeden bluszczyk kurdybanek. Identyczny koleus trzymany w domu w doniczce był po dwóch miesiącach bez porównania mniejszy niż te balkonowe, choć jak je kupowałam, to do domu wzięłam ten najdorodniejszy. Wniosek? Koleusy potrzebują dużo miejsca na korzenie i świeżego powietrza.
Plektrantus faktycznie jest bardzo ekspansywny i do skrzynki 60 cm sadzę dwie begonie stojące i jeden plektrantus. Dorastał mi do metra długości.
Koleusy też mi wspaniale wyrosły, mimo że kupiłam strasznie zabiedzone w sierpniu. W skrzynce 60 cm były dwa koleusy i jeden bluszczyk kurdybanek. Identyczny koleus trzymany w domu w doniczce był po dwóch miesiącach bez porównania mniejszy niż te balkonowe, choć jak je kupowałam, to do domu wzięłam ten najdorodniejszy. Wniosek? Koleusy potrzebują dużo miejsca na korzenie i świeżego powietrza.