Opowieść o moim miejscu ...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Opowieść o moim miejscu ...
Elizabeth prezentuje się wspaniale!! 

Pięknie, pięknie zapracowana kobieto 

- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jestem pod wielkim wrażeniem Twoich zdolności architektoniczno - murarskich. Podoba mi się praktycznie wszystko, i donica i piwniczka a szczególnie oczko. Z chęcią odgapiłabym ale nie jestem pewna czy poradziłabym sobie z wykonaniem. Chyba nie wiedziałbym od czego zacząć. A może masz jakieś takie zdjęcia jak tworzyłaś to oczko - od podstaw?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, jak Twoje rośliny po majowym ataku zimy???
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Andrzejku dzięki za radę to spróbuję trzymać ich w ryzach ....nie ma to jak rady ogrodników

Dana ty nie przesadzaj....ale dziękuję za komplement. Wiesz dziś też popracowałam (tak mi się podobają te twoje kamyki)ale coś mam pietra czy to pokazać czy lepiej nie(prześpię się z tym do jutra i jutro popstrykam to się pochwalę albo zbłaźnię

Misiu niestety zimno z magnolii wyciska ostatnie kwiaty i zaraz będą tylko jasnozieloniutkie listki, floksy są śliczniutkie i mają wiele kolorów bardzo je lubię są raczej bezproblemowe(jak u mnie)
Krysiu co do miłości to raczej kochają się w układaniu kamieni niestety " po swojemu" -ale nie narzekam

Ewuniu dziękuję!

Igiełko fajnie że wpadłaś w odwiedzinki, przyda się fachowa pomoc do różyczek ...będę cię zasypywała pytaniami bo troszkę się wzbogaciłam o kilka różyczek a noga ze mnie w tej sztuce że cho
Moniczko

Aguniu pozazdrościłam ci sasanki czerwonej i już mam

Jagusiu bardzo dziękuję

Lucynko miło że c i się podobają widoczki ja też je uwielbiam i to o każdej porze roku a w piwniczce jeszcze siedzonek i stolika brak ale to trzeba poczekać za to jutro wkleje inną nowość
Dziękuję i pozdrawiam , zdjęcia wkleję jutro bo dziś coś się zbuntowało

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- patkaza
jak na razie to ja wiele roślinek nie mam a te które mam ...no jako tako
nie mogę marudzić bo jak popatrzyłam u innych to
szok
ale piwonie na otwartym polu i jakoś wstają więc chyba tak źle nie będzie
nie mogę marudzić bo jak popatrzyłam u innych to

ale piwonie na otwartym polu i jakoś wstają więc chyba tak źle nie będzie
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Aga to super , że roślinki sobie radzą , będą cieszyć oko . Piwniczka świetna 

- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Ja uwielbiam coś z niczego. Własnymi rękami stworzone inaczej cieszy. Dlatego tak podziwiam to co robisz ty. A są to cudeńka stworzone z pomysłem. Ale na pewno nie będzie to "pestka dla mnie". Mimo to spróbuję, bo oczko [takie małe bo mały ogród] marzy mi się od lat. A jeszcze lepiej jakby szemrało......patkaza pisze: Jagusiu bardzo dziękujęmam to po tacie(murarz) a oczko to dla ciebie pestka : kopiesz dół wsypujesz trochę gruzu i piach w to wstawiasz wannę zalepiasz otwór wylewu i wsypujesz kamienie-lub według gustu i pomysłu, mój ogród powstaje z rupieci które znajduje i staram się je wykorzystać POWODZENIA
Aguś na hosty znajdzie się zawsze parę groszy, zobaczysz
Cieszę się, że znalazłaś sasankę

Cieszę się, że znalazłaś sasankę

- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Agnieszko
Nie spiesz się z kupowaniem host. Ja otrzymałam w darze ok. 20 różnych odmian to do jesieni na pewno się rozrosną na tyle ze będę mogła Ci uszczknąć

Nie spiesz się z kupowaniem host. Ja otrzymałam w darze ok. 20 różnych odmian to do jesieni na pewno się rozrosną na tyle ze będę mogła Ci uszczknąć

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Witaj Patkaziu
,
przeczytałam właśnie cały Twój wąteczek, no i jestem w lekkim szoku. Sama murujesz
!!! To dopiero tytan pracy z Ciebie
. Podziwiam
.
Zaczątki ogrodu naprawdę niezłe, niebanalne. Widać zapał i dużo własnej inwencji. No a wszystkie kwitnące obecnie, na czele z Królową Magnolią - wspaniałe!!! Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem nabycia żółtej magnolii i Elizabeth w kwieciu widzę dopiero u Ciebie. Jest cuuudna!!! Mówisz, że pachnie? Ciekawie jak? Ja mam Betty i pachnie jak Geranium w połączeniu z cytryną...
. Nie martw się, ona na pewno tak szybko nie przekwitnie. Z pewnością pąki będzie otwierać jeszcze przez cały maj
.
Wiem, ze swojego doświadczenia, że dzieciaczki baaardzo lubią pomagać w ogródku
. Efekt...różny
. Ja swojej córci (aby nie przeszkadzała
) wtykałam aparat w rączki i cykała, cykała i cykała ...bez końca. Niektóre fotki były naprawdę udane. Zdjęcie w moim avatarze to jej dzieło
.
Pomysł z nasadzeniami róż podoba mi się, tylko zmieniłabym zestaw kolorków w bukszpanowym klombie. Czerwień fajnie wygląda z żółtym, kremowym, białym. A róż z fioletem, białym, i ...innymi odcieniami różu
. No i zachęcam Cię do podglądania działu różanego. Tam nasze różane ekspertki dają wiele wspaniałych rad. Polecam gorąco!!!
Jeśli pozwolisz to będę czasem odwiedzać Twój ogród i podpatrywać jak go tworzysz. A masz gdzie, oj masz!!!

przeczytałam właśnie cały Twój wąteczek, no i jestem w lekkim szoku. Sama murujesz

Zaczątki ogrodu naprawdę niezłe, niebanalne. Widać zapał i dużo własnej inwencji. No a wszystkie kwitnące obecnie, na czele z Królową Magnolią - wspaniałe!!! Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem nabycia żółtej magnolii i Elizabeth w kwieciu widzę dopiero u Ciebie. Jest cuuudna!!! Mówisz, że pachnie? Ciekawie jak? Ja mam Betty i pachnie jak Geranium w połączeniu z cytryną...

Wiem, ze swojego doświadczenia, że dzieciaczki baaardzo lubią pomagać w ogródku

Pomysł z nasadzeniami róż podoba mi się, tylko zmieniłabym zestaw kolorków w bukszpanowym klombie. Czerwień fajnie wygląda z żółtym, kremowym, białym. A róż z fioletem, białym, i ...innymi odcieniami różu

Jeśli pozwolisz to będę czasem odwiedzać Twój ogród i podpatrywać jak go tworzysz. A masz gdzie, oj masz!!!
- patkaza
Aguś roślinki wytrwale walczą rano trawa jak w popiele a później słoneczko sprząta i roślinki wyglądaja tak:
oto moja brzoskwinka posadzona z pestki ma pyszne owocki .........................i coś co rosło niedaleko psiej budy.........................a tu bukiecik jadalny
mniejsze ale bardziej soczyste od tych ze szkółkowych drzewek.....................a teraz rośnie w ogródku
...............................z mojej szklarenki(dzieciaki były zachwycone!)

Jagusiu ja zrobie jeszcze jedno oczko (teściówka miała stary brodzik i z niego powstanie mini oczko) z dzwoneczkami i rozwarem a nad nimi będzie królowała magnolia(podobno fioletowa):

a dla ciebie oczko jeszcze raz w innej odsłonie:(próbuj jak się zacznie to pukają w głowę a jak skończy to sami potem się tam chłodzą
)

Aguniu i ja cieszę się z sasanki-ciekawe tylko jak długo trzeba będzie na kwiaty poczekać
Jagusiu byłabyś moim złotkiem, a ja w zamian mogłabym cie obdarować gailardią zobacz jak ślicznie wyglądała w tamtym roku(niestety już w tym jej tam nie będzie , bo rosła przy samym przejściu i ciągle sie kładła to był kłopot ):

Moniu fajnie że jesteś dziękuję za dobre słowo i rade pochodzę po" różanym "jak znajdę ciut czasu bo zaraz idę kończyć swoje wypociny zobacz co ja wyprawiam:
moje kamienne
wypociny(
znów muszę się wybrac po kamienie na pola) ta sucha rzeka to będzie dróżka i pienki do podziwiania przy oczku

teraz muszę iść do teściówki na kawkę
i dalej do pracy -pomaga mi synio
pozdrawiam i nie dawajcie sie przymrozkom

oto moja brzoskwinka posadzona z pestki ma pyszne owocki .........................i coś co rosło niedaleko psiej budy.........................a tu bukiecik jadalny
mniejsze ale bardziej soczyste od tych ze szkółkowych drzewek.....................a teraz rośnie w ogródku

Jagusiu ja zrobie jeszcze jedno oczko (teściówka miała stary brodzik i z niego powstanie mini oczko) z dzwoneczkami i rozwarem a nad nimi będzie królowała magnolia(podobno fioletowa):

a dla ciebie oczko jeszcze raz w innej odsłonie:(próbuj jak się zacznie to pukają w głowę a jak skończy to sami potem się tam chłodzą

Aguniu i ja cieszę się z sasanki-ciekawe tylko jak długo trzeba będzie na kwiaty poczekać

Jagusiu byłabyś moim złotkiem, a ja w zamian mogłabym cie obdarować gailardią zobacz jak ślicznie wyglądała w tamtym roku(niestety już w tym jej tam nie będzie , bo rosła przy samym przejściu i ciągle sie kładła to był kłopot ):

Moniu fajnie że jesteś dziękuję za dobre słowo i rade pochodzę po" różanym "jak znajdę ciut czasu bo zaraz idę kończyć swoje wypociny zobacz co ja wyprawiam:
moje kamienne

teraz muszę iść do teściówki na kawkę

pozdrawiam i nie dawajcie sie przymrozkom

Dziewczyno kochana toż to ogrom pracy!!!
Normalnie nic dodać.

- Jagusia
- 1000p
- Kontakt:
Moje hostowisko już prawie, prawie... Jeszcze muszę kory nawieźć i ziemi i myślę że w przyszłym tygodniu objawię je światu. Teraz za duży tam jeszcze bałagan. Ale same roślinki już prawie wszystkie wyściubiły noski, większość to już liście ma. To wypiszę te hosty które tam są, żebyś wiedziała czego nie kupować
A to "moje" oczko wodne - ciurkające to jak zrobiłaś - kupiłaś pompę do wody. Jaką i gdzie? Bo o takie coś mi właśnie chodzi
No i te kamulce to od razu na ziemi kładłaś i lepiłaś. czy dawałaś jakąś folię czy coś? a jaka zaprawa, bo ja się kompletnie nie znam...
nie dam rady
i sama się stanę moim oczkiem wodnym ciurkającym 

A to "moje" oczko wodne - ciurkające to jak zrobiłaś - kupiłaś pompę do wody. Jaką i gdzie? Bo o takie coś mi właśnie chodzi