Opowieść o moim miejscu ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu ...

Post »

Elizabeth prezentuje się wspaniale!! :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Pięknie, pięknie zapracowana kobieto ;:138
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jestem pod wielkim wrażeniem Twoich zdolności architektoniczno - murarskich. Podoba mi się praktycznie wszystko, i donica i piwniczka a szczególnie oczko. Z chęcią odgapiłabym ale nie jestem pewna czy poradziłabym sobie z wykonaniem. Chyba nie wiedziałbym od czego zacząć. A może masz jakieś takie zdjęcia jak tworzyłaś to oczko - od podstaw?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Lucy2na

Post »

bardzo pomosłowa piwniczka ;:138
a widoczki wspaniałe....
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, jak Twoje rośliny po majowym ataku zimy???
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit ale mam gości :shock: waw ............WITAJCIE
Andrzejku dzięki za radę to spróbuję trzymać ich w ryzach ....nie ma to jak rady ogrodników ;:180 a jak tam samopoczucie po stratach? Na targu można sobie nieźle poprawić nastrój ;:7
Dana ty nie przesadzaj....ale dziękuję za komplement. Wiesz dziś też popracowałam (tak mi się podobają te twoje kamyki)ale coś mam pietra czy to pokazać czy lepiej nie(prześpię się z tym do jutra i jutro popstrykam to się pochwalę albo zbłaźnię :oops: zobaczymy) ciągle mi chodzi po głowie ta brzózka ale nie wiem gdzie ję wyeksponować-podpowiedz ty jesteś ekspertem jaką i gdzie by ładnie się prezentowała twoim zdaniem? ;:180.
Misiu niestety zimno z magnolii wyciska ostatnie kwiaty i zaraz będą tylko jasnozieloniutkie listki, floksy są śliczniutkie i mają wiele kolorów bardzo je lubię są raczej bezproblemowe(jak u mnie)
Krysiu co do miłości to raczej kochają się w układaniu kamieni niestety " po swojemu" -ale nie narzekam ;:224 pomoc to pomoc(uściskam od cioci Krysi), dzięki za pochwały pomysł jest raczej mój widziałam oczko jak robili u sąsiadki i pomyślałam że u mnie wody w takiej ilości nie może być ze względu na moje szwędobylskie maluchy i ich rozwijające się życie towarzyskie :;230 ale bez wody-czemu nie?I tak to było! Kląb otoczony bukszpanem też nabiera wyrazu nieco się zmieni latem bo dosadziłam róże -jak myślisz czy różowe z czerwonymi będą współgrały?(bo białe jakoś mi tam nie pasowały!)
Ewuniu dziękuję! :D ;:196 ale twoja to dopiero coś nie to co kruszynka z mojego podwóreczka a i forsycja kwitnie jak od korzenia aż po czubki-jak ty to robisz?moja tylko kawałeczkiem a reszta to liście :cry: a przecież ma słoneczko
Igiełko fajnie że wpadłaś w odwiedzinki, przyda się fachowa pomoc do różyczek ...będę cię zasypywała pytaniami bo troszkę się wzbogaciłam o kilka różyczek a noga ze mnie w tej sztuce że cho
Moniczko ;:196 jeszcze raz wszystkiego naj... a jeden kwiatuszek ten naj.. jest dla ciebie miło że jesteś
Aguniu pozazdrościłam ci sasanki czerwonej i już mam :heja -znalazłam, niestety na hosty zbrakło.. :( ciebie teraz czeka też wiele pracy ale dopiero początek wiosny i musimy się ostro wziąć do roboty(na szczęście mamy ślicznych pomocników)zapraszam cię tu jak najcieplej
Jagusiu bardzo dziękuję ;:180 mam to po tacie(murarz) a oczko to dla ciebie pestka : kopiesz dół wsypujesz trochę gruzu i piach w to wstawiasz wannę zalepiasz otwór wylewu i wsypujesz kamienie-lub według gustu i pomysłu, mój ogród powstaje z rupieci które znajduje i staram się je wykorzystać POWODZENIA
Lucynko miło że c i się podobają widoczki ja też je uwielbiam i to o każdej porze roku a w piwniczce jeszcze siedzonek i stolika brak ale to trzeba poczekać za to jutro wkleje inną nowość
Dziękuję i pozdrawiam , zdjęcia wkleję jutro bo dziś coś się zbuntowało :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jak na razie to ja wiele roślinek nie mam a te które mam ...no jako tako
nie mogę marudzić bo jak popatrzyłam u innych to :shock: szok
ale piwonie na otwartym polu i jakoś wstają więc chyba tak źle nie będzie
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga to super , że roślinki sobie radzą , będą cieszyć oko . Piwniczka świetna ;:108
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

patkaza pisze: Jagusiu bardzo dziękuję ;:180 mam to po tacie(murarz) a oczko to dla ciebie pestka : kopiesz dół wsypujesz trochę gruzu i piach w to wstawiasz wannę zalepiasz otwór wylewu i wsypujesz kamienie-lub według gustu i pomysłu, mój ogród powstaje z rupieci które znajduje i staram się je wykorzystać POWODZENIA
Ja uwielbiam coś z niczego. Własnymi rękami stworzone inaczej cieszy. Dlatego tak podziwiam to co robisz ty. A są to cudeńka stworzone z pomysłem. Ale na pewno nie będzie to "pestka dla mnie". Mimo to spróbuję, bo oczko [takie małe bo mały ogród] marzy mi się od lat. A jeszcze lepiej jakby szemrało......
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś na hosty znajdzie się zawsze parę groszy, zobaczysz ;:224
Cieszę się, że znalazłaś sasankę ;:196
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Agnieszko ;:196
Nie spiesz się z kupowaniem host. Ja otrzymałam w darze ok. 20 różnych odmian to do jesieni na pewno się rozrosną na tyle ze będę mogła Ci uszczknąć :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Witaj Patkaziu :D ,
przeczytałam właśnie cały Twój wąteczek, no i jestem w lekkim szoku. Sama murujesz :shock: !!! To dopiero tytan pracy z Ciebie ;:63 . Podziwiam ;:108 .
Zaczątki ogrodu naprawdę niezłe, niebanalne. Widać zapał i dużo własnej inwencji. No a wszystkie kwitnące obecnie, na czele z Królową Magnolią - wspaniałe!!! Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem nabycia żółtej magnolii i Elizabeth w kwieciu widzę dopiero u Ciebie. Jest cuuudna!!! Mówisz, że pachnie? Ciekawie jak? Ja mam Betty i pachnie jak Geranium w połączeniu z cytryną... ;:170 . Nie martw się, ona na pewno tak szybko nie przekwitnie. Z pewnością pąki będzie otwierać jeszcze przez cały maj :uszy .
Wiem, ze swojego doświadczenia, że dzieciaczki baaardzo lubią pomagać w ogródku :roll: :roll: :roll: :wink: . Efekt...różny :lol: . Ja swojej córci (aby nie przeszkadzała :oops: ) wtykałam aparat w rączki i cykała, cykała i cykała ...bez końca. Niektóre fotki były naprawdę udane. Zdjęcie w moim avatarze to jej dzieło ;:108 .
Pomysł z nasadzeniami róż podoba mi się, tylko zmieniłabym zestaw kolorków w bukszpanowym klombie. Czerwień fajnie wygląda z żółtym, kremowym, białym. A róż z fioletem, białym, i ...innymi odcieniami różu :lol: :lol: :lol: . No i zachęcam Cię do podglądania działu różanego. Tam nasze różane ekspertki dają wiele wspaniałych rad. Polecam gorąco!!!
Jeśli pozwolisz to będę czasem odwiedzać Twój ogród i podpatrywać jak go tworzysz. A masz gdzie, oj masz!!!
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś roślinki wytrwale walczą rano trawa jak w popiele a później słoneczko sprząta i roślinki wyglądaja tak:
oto moja brzoskwinka posadzona z pestki ma pyszne owocki .........................i coś co rosło niedaleko psiej budy.........................a tu bukiecik jadalny
mniejsze ale bardziej soczyste od tych ze szkółkowych drzewek.....................a teraz rośnie w ogródku ;:224 ...............................z mojej szklarenki(dzieciaki były zachwycone!)
Obrazek Obrazek Obrazek
Jagusiu ja zrobie jeszcze jedno oczko (teściówka miała stary brodzik i z niego powstanie mini oczko) z dzwoneczkami i rozwarem a nad nimi będzie królowała magnolia(podobno fioletowa):
Obrazek
a dla ciebie oczko jeszcze raz w innej odsłonie:(próbuj jak się zacznie to pukają w głowę a jak skończy to sami potem się tam chłodzą :;230 )
Obrazek
Obrazek Obrazek
Aguniu i ja cieszę się z sasanki-ciekawe tylko jak długo trzeba będzie na kwiaty poczekać ;:65
Jagusiu byłabyś moim złotkiem, a ja w zamian mogłabym cie obdarować gailardią zobacz jak ślicznie wyglądała w tamtym roku(niestety już w tym jej tam nie będzie , bo rosła przy samym przejściu i ciągle sie kładła to był kłopot ):
Obrazek Obrazek
Moniu fajnie że jesteś dziękuję za dobre słowo i rade pochodzę po" różanym "jak znajdę ciut czasu bo zaraz idę kończyć swoje wypociny zobacz co ja wyprawiam:
moje kamienne :oops: wypociny( ;:14 znów muszę się wybrac po kamienie na pola) ta sucha rzeka to będzie dróżka i pienki do podziwiania przy oczku
Obrazek Obrazek Obrazek
teraz muszę iść do teściówki na kawkę :tan i dalej do pracy -pomaga mi synio :;230
pozdrawiam i nie dawajcie sie przymrozkom ;:196 :wit
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyno kochana toż to ogrom pracy!!! ;:180 ;:180 ;:180 Normalnie nic dodać.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Moje hostowisko już prawie, prawie... Jeszcze muszę kory nawieźć i ziemi i myślę że w przyszłym tygodniu objawię je światu. Teraz za duży tam jeszcze bałagan. Ale same roślinki już prawie wszystkie wyściubiły noski, większość to już liście ma. To wypiszę te hosty które tam są, żebyś wiedziała czego nie kupować :heja

A to "moje" oczko wodne - ciurkające to jak zrobiłaś - kupiłaś pompę do wody. Jaką i gdzie? Bo o takie coś mi właśnie chodzi ;:108 No i te kamulce to od razu na ziemi kładłaś i lepiłaś. czy dawałaś jakąś folię czy coś? a jaka zaprawa, bo ja się kompletnie nie znam... :( nie dam rady :( i sama się stanę moim oczkiem wodnym ciurkającym ;:98
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”