Na szczęście nigdy nie wpadłam na pomysł wapnowania swoich przylaszczek. Jakoś zawsze kojarzyły mi się z lasem i to mnie powstrzymywało. Mam je w dwóch różnych miejscach i widać gołym okiem jak ważne jest stanowisko.
Te krokusy dwukolorowe są niesamowite! Jakoś nie mam szczęście do zakupu tych mniej popularnych odmian. Zawsze wyrasta nie to co miało
Ja też wczoraj zmarzłam na działce. A nie byłam tak długo jak Ty. Dzisiaj wciąż wieje i zrobiło się jeszcze zimniej A miało być tak fajnie...
Witaj Moniu!
Z ogromną ciekawością przeczytałem Twój wątek Afryka.Jestem miłośnikiem powieści i filmów przygodowych,mam ich ogromny zbiór.Nie doczytałem się czy doczekałaś się wydania swych przygód/bez seksu/.Życząc Ci powodzenia z niecierpliwością czekam na ukazanie się książki.
Edward
Moniu...ładne krokusiki..szkoda że już przekwitają. Ale to nic, będą następne kwitnące. Ja dziś po mimo wietrznej pogody byłam na działce. Warto było pojechać. Dużo się teraz tam dzieje, choć troszkę oczy nacieszyłam. Po drodze kupiłam trawkę kostrzewę...nie mam ani jednej. . A miałam już nic nie kupować, ale cieszę się z niej. Przesyłam
Moniś dzisiaj solidnie pracowałam, sadząc liliowce i róże.
Wieczorem deszczyk kropił a ja na kolanach - chciałam posadzić wszystkie róże i udało mi się.
Hosty czekają na swoja kolej. Prasy nie brakuje a doba za krotka. Buziaczki
Moniczko musiałaś ogromnie dużo pracy wykonać, żeby po zimie ogród do takiego pięknego stanu doprowadzić.
Wiosna w leśnym ogrodzie jest cudowna.
Dziękuję za wiadomość o przylaszczkach.
Ponieważ słabo kwitną, więc miałam przesadzić, podsypując dolomitem, ale już nie mam odwagi.
Kochani, witam Was serdecznie
Dziękuję za odwiedziny i wszystkie wpisy Od ostatniej bytności na forum nie pracowałam w ogrodzie- było potwornie zimno i lało. Dopiero dzisiaj pogoda się poprawiła i liczę na ładny weekend. Mimo niesprzyjających warunków czuć wiosnę- rośliny rosną i coraz więcej kolorów pojawia się w ogrodzie Na poprawę humoru kupiłam kilka azalii wielkokwiatowych i clematisów, a w sobotę odbieram kolejne magnolie
Kilka dzisiejszych zdjęć.
Ten wilczomlecz zmarzł zimą, ale na szczęście odbija.