Wszystkie te kwestie są omówione w sekcji. przeszukiwarka sekcji działa,wyszukiwarka również.Dufin pisze:A czy te pałeczki są godne polecenia? Słyszałam dużo dobrego o środku Provado ale w internecie widziałam go głównie w postaci sprayu i nie wiem jak miałabym go używać skoro problem nie dotyczy liści lecz podłoża, więc może te pałeczki byłyby dobrym rozwiązaniem. Aczkolwiek nawozu w pałeczkach się raczej nie poleca a jak to jest ze środkami owadobójczymi? czy chcąc zaaplikować taką pałeczkę, znów muszę wygrzebywać storczyka z podłoża, czy wystarczy ją wsunąć bez ruszania kwiatka?
Ponadto wybacz, ale......w kwestiach " stosowania bądź nie" odpowiadam w tej sekcji rozstrzygająco w poradach ,gdy konsultuję temat..nie ma tu przypadku.
Moderacja moja jest dwutorowa.... po pierwsze i zasadnicze pomoc merytoryczna , dopiero po drugie.... sprawy porządkowe.
Tak bywa, że konstrukcja na forach jest różna. Na naszym i od 2007 roku sekcja objęta jest pomocą merytoryczną .
A, ja...no cóż...nie jestem przypadkowym gościem, a zawodowo...wystarczająco przygotowana, aby móc pomóc,gdy jest nowy problem lub konieczna jest interpretacja.
Tego ma prawo spodziewać się pytający w tej sekcji.
A już najmniej ma to ze zgadywania z mojej strony.. .
Dyskusje towarzyskie są dobre , lecz w sprawach merytoryki i zagadnień stosowania śr.chemicznych oraz ochrony....
istnieje pewna zależność i waga zagadnień ,których nie można lekceważyć.
P.S.
W sprawach zakupu Nomoltu proszę w googlach wpisać zapytanie np."gdzie kupić "nomolt". Jest realizowana sprzedaż wysyłkowa nie tylko przez all.....
Pozdrawiam JOVANKA