Skromna kolekcja
Re: Skromna kolekcja
Elcia, Renatka dziękuję
Nie przesadzam kwiatkow od razu po zakupie, człowiek na błędach się uczy
Kupuję zawsze doniczkę i tam sobie stroją nowe nabytki. No chyba że rozmiar bryły korzeniowej pasuje do donicy to podsypuję keramzyt z grysem, dosypuję trochę ziemi i zostawiam.

Nie przesadzam kwiatkow od razu po zakupie, człowiek na błędach się uczy

Kupuję zawsze doniczkę i tam sobie stroją nowe nabytki. No chyba że rozmiar bryły korzeniowej pasuje do donicy to podsypuję keramzyt z grysem, dosypuję trochę ziemi i zostawiam.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Za każdym razem, kiedy widzę tę odmianę krotona, to od razu na myśl przychodzi mi salamandra
Przymierzałam się do kupna tej rośliny, ale dla mnie ona jest jednak zbyt wymagająca 

- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Witaj,ja również u Ciebie dawno nie byłem.widzę że roslinek kilka przybył.krotonik na pniu fajny.Dracenka również
pozdrawiam

pozdrawiam

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
O jakie śliczne storczysie

Arletko dziękuję. Obiecałam sobie, że nie kupię nowych storczyków dopóki moje 2 prezenty nie zakwitną, po tym jak zmarniały. Na szczęście dzięki Storczykowej odżywają (mój wątek storczykowy).
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37

Piękna u Ciebie palma,chyba Feniks,na pandana uważaj,bo jak się rozrośnie to tymi ząbkami może zdowo podrapać.w ogóle sympatycznie u Ciebie,a co dalej z tymi kulami do nawadniania - udało Ci się "namierzyć"?
Po ile takie cuda???

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Hej Ado
Przychodzę z rewizytą
Masz piękny storczyk w swojej kolekcji, mój też często poprawia mi zepsuty nastrój
Grudnik zaczyna pokazywać na co go stać
Kalanchoe - coś pięknego, pewnie w rzeczywistości wygląda jeszcze ładniej.
Pozdrowionka

Masz piękny storczyk w swojej kolekcji, mój też często poprawia mi zepsuty nastrój

Pozdrowionka

Krysiu, milo mi bardzo
Ja też zanim gdzieś dotrę to trochę czasu uplynie. Edziu jest super :P
Moja palemka już teraż pokazuje jak ładnie drapie, ehhhh
Kule są u mnie u małym sklepie ogrodniczym (ale teraz zostały tylko najwieksze a ja potrzebuję mniejszych, więcej widziałam na allegro. Mama ma kontakt z jedną znajomą która kupiła kiedyś dwie i cały czas ją męczę o zakup nowych, ale jakoś bezskutecznie (na razie).
Adam witam serdecznie u mnie
i dziękuję za miłe słowa
Storczyków nie lubilam dopóki nie dostałam od znajomych na nowym mieszkanku. Mam w tej chwili 4. Dwa prezenty i dwa (te kwitnące jednopędowe na zdjeciach wyżej) niedawno kupione na poprawe nastroju
Kalanchoe jest niesamowite, a grudnik i kwitnie i puszcza mlode listki, trochę zglupiał na wiosnę

Zapraszam

Moja palemka już teraż pokazuje jak ładnie drapie, ehhhh
Kule są u mnie u małym sklepie ogrodniczym (ale teraz zostały tylko najwieksze a ja potrzebuję mniejszych, więcej widziałam na allegro. Mama ma kontakt z jedną znajomą która kupiła kiedyś dwie i cały czas ją męczę o zakup nowych, ale jakoś bezskutecznie (na razie).
Adam witam serdecznie u mnie

Kalanchoe jest niesamowite, a grudnik i kwitnie i puszcza mlode listki, trochę zglupiał na wiosnę

Zapraszam

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Ciapki bardzo ładne. Kalanchoe ma ciekawe wybarwienie, jest bardziej czerwony czy pomarańczowy?
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki