Uff wreszcie udało mi się przegrać zdjęcia na początek moja nowość nr 2 zakupiona w OG Phalaenopsis Barbara Moller X venosa pierwsze zdjęcie jest ściągnięte z OG po to aby Wam pokazać jak wyglądał kwiat jeszcze w sklepie a w jakim stanie dostarczyła go poczta

To już zdjęcie zrobione przeze mnie po otrzymaniu przesyłki . W doniczce są dwie roślinki i na tej mniejszej wypatrzyłam też pęd kwiatowy więc może za jakiś czas doczekam się swoich kwiatów już nie zniszczonych

Tu kwiaty w przybliżeniu

A to już dendrobium nobile kupione jako przekwitnięte po dwóch latach raczyło pokazać mi swoje oblicze choć tylko jednym kwiatkiem, ale cóż i tak jest super do tego pachnie

A to moja dzisiejsza zdobycz poszłam do sklepu po patyczki podpórki do kwiatów a kupiłam to.
Trochę na pocieszenie za ten kwiatek, którego poczta nie doręczyła mi do piątku a z którego nie wiem co zostanie do poniedziałku o ile w ogóle w poniedziałek dotrze
Zapach ma piękny
kinga_232 mam nadzieje że uda mi się doprowadzić ją do kwitnienia na internecie wyczytałam że to jedna z łatwiejszych laelii jeśli chodzi o doprowadzenie do kwitnienia , poczekamy zobaczymy