Jak przestać jeść słodycze?

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jak przestać jeść słodycze?

Post »

Moja to by zaraz pokazała na plusie ;:306 Już tak robi ;:224
Do świąt wszelkim słodyczom mówię nie ;:185
Awatar użytkownika
kiziorek
50p
50p
Od: 16 mar 2016, o 13:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie walka ze słodyczami jest zażarta. Nie wiem czy jest w ogóle możliwe, aby z nich zrezygnować. My z córką wiecznie się pilnujemy a mąż wcina i nie tyje ;:145 I powiedzcie sami gdzie tu sprawiedliwość? ;:185
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ostatnio przyjaciel przesłał mi takiego linka, https://www.youtube.com/watch?v=-VcDpp3nU_E
myślę, że wyjaśnia dlaczego nawet jedząc mało widocznego cukru waga nam nie spada.
Po prostu zjadamy zbyt dużo cukru ukrytego.
;:233 Beata
Umysł jest jak spa­dochron. Nie działa, jeśli nie jest ot­warty Frank Zappa
pitres
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 7 maja 2015, o 08:35

Post »

A jak to jest z tą czekoladą na diecie?

Mozna jeść gorzką czy nie?
dziadek22
ZBANOWANY
Od: 30 gru 2010, o 18:33

Post »

Można jeść gorzką. Ja jem dziennie pół działki około 90% z Wawelu. W czasie pracy na działce.
pitres
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 7 maja 2015, o 08:35

Post »

No właśnie probowałem tej ale jak dla mnie zbyt dużo kakao.... Próbowałem się przekonac i probowałem wiele innych czekolad gorzkich takich na 80 czy 90% zawartości kakao ale jak dla mnie to przesada..... Toleruję najwyżej 70% .
Ostatecznie kupiłem sobie gorzką od wedla. Chyba najbardziej mi smakuje. Zamierzam się jednak trzymać tych 2-3 kostek dziennie maksymalnie :P
Obrazek
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Od słodyczy jestem uzależniona i męką dla mnie jest ich niejedzenie. Aby nie kusić siebie samej, rzadziej piekę placki, a zamiast mlecznej od niedawna kupuję gorzką czekoladę. A że tej zwyczajnie nie lubię, więc albo jej nie jem, albo jem tylko 2-4 kawałków. Do tej pory mówiłam, że tabliczka czekolady jest jednostka niepodzielną i zajdałam ją całą od razu.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gorzką czekoladę kocham, innych nie jadam. Niestety trzeba czytać etykiety, bo raz udało mi się kupić gorzką, która miała 30% cukru. :shock:
esttt
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 lut 2017, o 13:35
Kontakt:

Post »

W moim przypadku pomogło jedzenie suszonych owoców. Nie wiem jak to zadziała z czekoladą, bo nigdy mnie do niej jakoś specjalnie nie ciągnęło
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

U zdrowych ludzi chęć na słodkie pojawia się wtedy, kiedy powstaje duże zapotrzebowanie energetyczne.
Dzieje się tak kiedy jest się bardzo głodnym, a przerwy między posiłkami są zbyt długie.
Tak więc nie należy dopuszczać do takich sytuacji.
Jednak węglowodany dostarczają energii.
Dlatego sportowcy i osoby wykonujące ciężką fizyczną pracę ich potrzebują - oczywiście niekoniecznie w postaci białego cukru.
W czasie długotrwałego wysiłku palimy tłuszcz - ale żeby proces ten był efektywny - potrzebne są węgle, często, w niewielkich ilościach, tak żeby podtrzymywać metabolizm tlenowy.
Natomiast osoby prowadzące niezbyt intensywny tryb życia powinny stawiać na dietę bogatszą w białko - zwłaszcza po godzinie 14 należy do minimum ograniczyć węglowodany.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

E.....tam, weszłam, poczytałam ostatnie posty i mi się czekolady zachciało. ;:124
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24

Post »

No bo to się nie da czytać aby, zaraz rozpaczliwym wzrokiem nie spoglądać w stronę pustego opakowania po czekoladzie ;:145
Mi jest jedno czy gorzka czy mleczna, i tak jak napisała ewka36jj też jest ona dla mnie jednostką nie podzielną :;230
Jednak najbardziej uwielbiam z dużą ilością orzechów. :D W sklepie skrupulatnie przeglądam szczególnie te z laskowymi, nawet mąż się nauczył takie dla mnie wyszukać, bo dzień bez czekolady to zmarnowany dzień :lol:
No cóż, inni mają papierosy, inni piwo a ja swoją czekoladę ;:224
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

To będzie trochę złośliwe, ale prawdziwe:

Większość ,,czekolad" dostępnych na rynku jest wyprażonych w wysokich temperaturach i zmieszanych z cukrem, mlekiem w proszku, konserwantami, uwodornionym tłuszczem, lecytyną sojową i wieloma innymi dodatkami. Przetworzona czekolada poza pustymi kaloriami i gwarantowanym uzależnieniem od cukru, nie może nam zaoferować nic wartościowego.

Kiedyś koleżanka przywiozła mi ze Szwajcarii trochę prawdziwych, nieprzemysłowo wytwarzanych, czekolad zawierających min. 80% czystego kakao.
W niektórych naszych sklepach można takie dostać, choć cena jest wielokrotnie wyższa niż tych zwykłych.
Ale warto, polecam zwłaszcza gorzkie czekolady z dodatkiem chili.
Poza tym przy takiej cenie gwarantowane jest zmniejszenie spożycia do rozsądnych ilości.
Z pozdrowieniami, Magda
Awatar użytkownika
whitedame
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lut 2012, o 16:22

Post »

Zawsze lubiłam czekoladę (każdą) i ciasta i ciasteczka szczególnie te domowe. Od jakiegoś czasu muszę niestety omijać je szerokim łukiem i nie chodzi broń Boże o nadwagę ( która mam ale mi nie przeszkadza) tylko o względy zdrowotne. Stwierdzono u mnie zwyrodnienia siatkówki oka, których jedną z przyczyn jest zła dieta, bogata w przetworzony cukier i tłuszcze. Zakaz dotknął więc również czekolad tych niby zdrowych gorzkich też.
Dostałam od okulisty przepis na taki niby ersatz czekoladowy, zdrowy, który raz na kilka dni wolno mi zjeść:
1 banan + 1 avocado + 2 płaskie łyżki prawdziwego ( sprawdzić skład, bo niektóre mają "bogate wnętrza") kakao, można jeść po zblendowaniu jak się chce.
Nie jest złe a po trzecim razie smakuje jak niebo w gębie ;:306
;:233 Beata
Umysł jest jak spa­dochron. Nie działa, jeśli nie jest ot­warty Frank Zappa
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Bardzo Ci współczuję zwyrodnienia siatkówki.
Moja mama cierpi na jedną z postaci tej choroby, więc zdaję sobie sprawę, z czym to się wiążę w dłuższym okresie czasu.
Jesteś młoda, więc musisz zrobić wszystko, aby ten proces spowolnić.
Akurat odpowiednia dieta ma tu rzeczywiście kluczowe znaczenie.

Nasze popularne czekolady gorzkie rzeczywiście są tak samo do kitu, jak te zwykłe.
Koleżanka przywoziła mi wyroby z czystego kakao, bez dodatku tłuszczów rafinowanych z niewielkim dodatkiem cukru nieoczyszczonego.
Także naturalne kakao jest zupełnie inne, niż to, co kupujemy w sklepie.
Smak mają diametralnie różny od tego, co na ogół kojarzy się z czekoladą.
Z pozdrowieniami, Magda
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”