Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

aleb-azi pisze: niezapominajki trochę ( ale tylko trochę ) maskują to co nieładne po przekwitnięciu cebulowych. To był kwiecień i maj. W czerwcu jest sprzątanie i na rabatę lądują kocanki albo portulaki.
No jakby od razu nie można było posadzić hostek :) I roboty by nie było i ładnie byłoby przez cały rok :D
Nie,ale rozumiem,że ta rabata to taka wizytówka ogrodu i chodzi o to,by było tam ładnie przez cały rok i w miarę bezobsługowo...
A dlaczego z planów powojnikowych rezygnujesz? Może bylinowe albo takie delikatniejsze wspierające się bądź pnące się po iglakach?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Martuś, nie rezygnuję z clematisów. Wręcz przeciwnie... mam nadzieję, że nareszcie ochłonęły i wezmą się do życia :D
Hostki... też prawie bezobsługowe... Teraz jakaś taka pustka została...
Ale na rabacie podjazdowej na prawdę jest gorąco... mur idzie w kierunku północ- południe, więc nasłonecznienie przez dzień cały... Ziemi nie ma tylko piach.... z żużlem... Widziałaś, że u mnie nawet tarczownica w cieniu przypalona i przywiędnięta....
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Nie pamiętam, co lubią obrazki (ramki? :;230 ), raczej zwróciłam uwagę na odstępstwo... kolorystyczne :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Nie było oczopląsu z cebulowymi na tej rabacie. Na wiosnę w kolorach wszystkie chwyty dozwolone.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

GorzatkoMał - zaraz tam odstępstwo... akcent kolorystyczny :;230

Aniu Zielona - to prawda, że wiosna rządzi się własnymi prawami. Może by tak wiosnę powspominać...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na dobranoc i dzień dobry wspomnienia tulipanowe ( te bardziej uporządkowane :;230 )

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Obrazki lubią...wisieć? :)
Tulipanowe nasadzenie wręcz nieprzyzwoicie jednorodne, u mnie owa jednorodność realizuje się co najwyżej w ilości 5 cebul, tak jak pakują :;230 To chyba oni wiedzą, jak powinno być :D
A jeszcze w nawiązaniu do drugich planów, na które lubi zwracać uwagę Margo, to na tych zdjęciach podjazdowej rabaty raz widzę, a raz nie widzę samochodu...Też jestem spostrzegawcza? :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś - bo to wyprzedażowe mega paki były. Weź trzy a czwartą dostaniesz za darmo :;230 W grudniu sadzone :;230
Spostrzegawczość na poziomie max - to może oznaczać tylko jedno. Wracasz do zdrowia i planujesz jutrzejsze święto spędzić na Martowym polu.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ku chwale Ojczyzny! :;230
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Tak jest, panie generale! :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka uporządkowane rabatki u Ciebie sobie pooglądam,bo u mnie zawsze misz -masz,cebul tulipanów i narcyzów nie wyciągam ,chyba ,że przy przesadzaniu wykopię cosik,ale do końca nie wiem do jakiego kwiatu cebula należy... :roll:A i tak niespodzianka mnie czeka ,gdzie wiosną czubki pokażą... :wink: I taki bogaty poplonu Ciebie,rabatka pełna i gustowna... :uszy i clematisami się zapełni... ;:224
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mi sie podoba ta nieprzyzwoita jednorodność kolorystyczna w nasadzeniach tulipanowych ;:224 Vita powiedziałabym, że dobrze ;:136 plamy kolorystyczne :uszy
Co do ilości cebul... megapaka, czy nie i tak nie kupuję więcej niż 5 sztuk, więc Ci co pakują maja rację :uszy
Izka cudnie kolorowy Twój podjazd ;:136
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

W życiu bym nie powiedziała, że pod niezapominajką wrzosy rosną. Zakryła całkiem :roll:
Jakie oczopląs?
Przecież to przepięknie kolorowy, optymistyczny akcent ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś cudowne wiosenne wspomnienia, tulipany i drobne cebulice to najbardziej ukochane przeze mnie cebulowce :D Takie widoczki od razu poprawiają humor, nawet czas w pracy w świąteczny dzień, tak bardzo sie nie dłuży 8-) :lol:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gorzatko - tak patetycznie oddelegowałaś Martę... zobaczymy być może podniosły skutek :D

Martuś - odmaszerowałaś :?: Do boju :wink:

Nelu - niezły poplon :;230 A rabatce, to naprawdę clematisów brakuje. Ale już troszkę liznęłam "instrukcji obsługi" , więc powinno być lepiej. Wiosną na rabacie okaże się co wyjdzie bez kontroli... albo co nie wyjdzie z braku kontroli :wink:

Joluś - plamy kolorystyczne są fajne... ale jakoś tak się mieszają... same z siebie :;230 Nie potrafię pozbyć się żółtego tulipana tylko dla tego, że wyrósł wśród czerwonych czy białych... Co więcej takie niespodzianki po prostu, najnormalniej w świecie mnie bawią. Szanuję inicjatywę własną roślinek :wink: I z tego powodu pewnie zawsze podjazd będzie pstrokaty. Ach... gdyby był biało- różowy... cudny byłby. Ale to wiosna, niech będzie kolorowo, bardzo kolorowo, pstrokato... na landrynki i pastylki pudrowe pora przyjdzie latem :;230

Goś- pod niezapominajką zmieści się wszystko... co ponad nad nią nie wyrośnie :;230 Nie tak dawno iglaki ledwo wystawały :;230 No i jako się rzekło... wiosna ma prawo do szaleństw kolorystycznych, przecież tak do nich tęsknimy zimą.

Agnieś - pracujesz dziś... czasem trzeba... Cebulice ... muszę się za nie wziąć, bo jakoś tak mi giną... Pewnie im w tym pomagam :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”