justus27 pisze:Na drugiej fotce, w białej doniczce, ten mniejszy fiolecik- to miniaturka jest?
Justynko to normalny Phalaenopsis tylko z bardzo drobnymi kwiatuszkami i często się rozgałęziają.
Haim pisze:Namawiam serdecznie do wysiania Masdevalli, będzie to ciekawy eksperyment, ale Ciebie jak i dla nas, odwiedzających Twój wątek
Na razie jak się zorientowałam to zbyt duża inwestycja w sprzęt do tego potrzebny ale zobaczymy. Tych torebek jest więcej. Chyba na 4 Masdevalliach.
Haim pisze:Fotki zrobione u hodowcy

, faktycznie, od razu musiałam wziąć moje tabletki na serducho
Asiu najciekawsze jest to, że obecnie kwitły najzwyklejsze hybrydy, ale zawsze fascynuje mnie ich wyeksponowanie. Dlatego lubię jeździć po różnych ogrodniczych i podglądać jak dekorują.
Venus9 pisze:Pięknie wyeksponowane storczyki a osłonki są w sferze moich marzeń
Też mi się podobają te białe ale nie ich cena.
Storczykowa pisze:A były jakieś botaniczne lub inne Phal. z gwiazdkowatymi kwiatami? (taki kształt jak np. amboinensis czy lea marie salazar).
Dusia były, bo to od tego hodowcy masz swoją hybrydę amboinensis.
Te fotki to tylko ze sklepu. A botaniki mają w szklarniach a tam nie robiłam fotek, ale się naoglądałam i nawąchałam.
pani_storczyk pisze:Ale dookoła Ciebie pokusy i z tego co widzę to nie za dobrze sobie radzisz by im nie ulec
Aniu, wręcz przeciwnie ja umiem się bardzo dobrze oprzeć pokusie. B w innym razie to za każdym razem przywiozłabym z 10 a nie jednego.

Ja raczej dużo się przyglądam jak oni pielęgnują storczyki i wypytuję się, o wszystko możliwe.
A teraz pochwalę się, że
Restrepia brachypus którą dostałam w prezencie od Kasi, (kasiunieczka_32) przyjęła się i wypuściła nowy przyrost. Jak podrośnie to wstawię fotkę.
Jeszcze raz dziękuję.