Działka korzo_m

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu tykwy muszą rosnąć przy mocnych podporach może to być siatka ogrodzeniowa. Ja je sadzę w marcu do doniczek w maju wysadzam do gruntu, podlewam jak potrzeba, plewię .
Jeżeli chodzi o różnicę między liliami, a liliowcami to fachowcy wypowiedzą się na pewno lepiej odemnie. Lilie rosną z cebulek, a liliowce tworzą kłącze, różnią się wyglądem kwiatów,liści.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

korzo_m pisze:Aniu tykwy muszą rosnąć przy mocnych podporach może to być siatka ogrodzeniowa. Ja je sadzę w marcu do doniczek w maju wysadzam do gruntu, podlewam jak potrzeba, plewię .
Jeżeli chodzi o różnicę między liliami, a liliowcami to fachowcy wypowiedzą się na pewno lepiej odemnie. Lilie rosną z cebulek, a liliowce tworzą kłącze, różnią się wyglądem kwiatów,liści.
Dzięki za informacje o tykwach.
O liliach i liliowcach to muszę sobie poczytać w internecie.
Na razie czekam aż zakwitną moje pierwsze trzy lilie.
W jakim miesiącu one kwitną?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Dorotko- śliczne te Twoje kwiatuchy na ścianie :roll: i dzięki za informację o tykwie, mam zamiar wysiać ją w nowym sezonie :wink:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Dorotko, ja już trzy razy podchodziłam do "uprawy" tykwy. W tym roku doczekałam się słownie jednej sztuki. Czy robisz im Dorotko jakieś opryski na choróbska :?: . Pozdrawiam Magda :D
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tykwy nie pryskam na żadne choróbska ,jedynie ją w razie potrzeby podlewam, wiosną zasilam azofoską. Jak chcesz nasiona to mogę Ci przesłać wczesną wiosną bo z tykwy moro (tak ją nazwałam) jeszcze nie wyjęłam.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko, oczywiście żebym chciała. Śliczna jest ta twoja tykwa. Z mojego ogródka też służę, oczywiście możesz sobie coś wybrać :!: . A jak się zapatrujesz na hodowlę tej tykwy w dużej donicy :?: Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu daj namiary na Pw ,a może jak będziesz w Krakowie to się spotkamy. Jeżeli chodzi o uprawę w donicy to ja nie mam doświadczeń moja koleżanka jednego roku tak posadziła tykwa bardzo ładne jej kwitła ,ale nie zawiązała żadnego owocu. Zastanawiałyśmy się nad przyczyną donica stała na balkonie 2gie piętro w bloku, wydedukowałyśmy, że żadna pracowita pszczółka tam nie doleciała.
Pozdrawiam Dorota
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Witaj Krakowianko Dorotko ! :D Nareszcie wygospodarowałam czas i zapoznałam się (od dechy do dechy)
z Twoim ogródkiem. Lepiej późno, niż wcale :lol: .
Jestem pod wrażeniem ogromnej ilości roślin :shock: . Świetnie rozrośnięte roślinki skalniakowe, z dodatkiem
muszelek , różnorodne bylinki , tykwy i datura - bardzo mi się podobają.
W oko wpadł mi też uroczy orlik na str. 3, taki fioletowo-biały i też fioletowe coś (?) koło juki ogrodowej. :shock:
Czy to może ostróżka ? Piękna ;:333
Doskonale rozumiem Twoje problemy z wgrywaniem zdjęć... Jak bym czytała o sobie sprzed roku . Ciągłe utarczki
z synami, nagabywanie ich do pomocy .. w zamian za brak cierpliwości i śmichy-chichy ;:214 .
Teraz to już przeszłość i jak piszą Koleżanki - trening czyni mistrza ! Czy już sama, bezproblemowo wstawiasz fotki?

Na koniec proszę przyjmij spóźnione życzenia Urodzinowe - wszystkiego co do szczęścia Ci potrzeba Obrazek

aha ..piszesz, że masz ochotę na większą ilość liliowców. Jeżeli Ci się podobają moje , niezbyt wyszukane, to bardzo chętnie wiosną Ci podaruję. :D
Obrazek Obrazek

W razie czego odezwij się na pw. Serdecznie pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

RACZKU pytasz o liliowce moje kwitną czerwiec -lipiec ,kwitnienie jest uzależnione od gatunku, szkoda tylko ,ze te piękne kwiaty tat szybko przekwitają.
ANIU jeżeli chodzi o obsługę komputera to masz rację trening czyni mistrza, ale do tego mistrzostwa daleka droga i żmudna nauka ,zdjęcia sama umieszczam na forum, ale syn asystuje wspiera mnie, teraz ma dla mnie więcej wyrozumiałości i zrozumienia pewien próg umiejętności już osiągnęłam.
Mój skalniak jest mały roślinki szybko się rozrastają, a muszelki nie wiem czy to dobry pomysł, przywieżliśmy z synem z wakacji i tak naprawdę nie miałam co z nimi zrobić . Nie wiem kto z nas wpadł na pomysł ich rozłożenia na skalniaku.
Jeżeli podoba Ci się orlik to jak przekwitnie pozbieram dla Ciebie nasionka. Na jednym ze zdjęć miałaś rację to ostróżka. Dziękuję za życzenia i ofertę liliaków odezwę się do Ciebie na pw.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Te pszczoły jakieś takie niemrawe i nierobotne były, że mi się nie chciało na 2 piętro dolecieć.
Dorotko ze mnie straszny leniuch, jeśli chodzi o wyjazdy. Ale jak będę się wybierać w twoje strony to dam znać wcześniej na PW. Ostatnio byłam w Krakowie we wrześniu, M zabrał mnie na randkę na Kazimierz. Było fantastycznie, bo Kraków ma taką magię w sobie. Przy okazji troszkę się odstresowaliśmy. No i byłam na randce z moim prawie 17-letnim mężem. Cieplutko pozdrawiam Magda :P
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czekam na wiadomość Madziu i serdecznie zapraszam.
Pozdrawiam Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Widzę, że ty też buszujesz nad ranem po forum Dorotko.
Na pewno dam znać, pozdrawiam Magda :P
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam białą noc często mi się to zdarza, nie mam małych dzieci w nocy cisza spokój ,a ja się budzę ok. 2-3 w nocy wyspana, pełna wigoru. I co tu robić pozostało forum piękne ,cichutkie i Wasze ogrody olśniewające. Madziu daj znać,aha na pw przyślę Ci przepis na likierek bo wiem ,ze jesteś smakoszką.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138

Brawo Dorotko za postępy komputerowe.
Trzymam kciuki za dalszą naukę.

;:215 ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko, likierek ;:13 mniam. Będę tworzyć ten likierek jak dostanę przepisik od Ciebie. Z góry dziękuję Magda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”