Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Aniu odetchnęłam z ulgą, po przeczytaniu o perukowcu, że go ocaliłaś. :D
To piękny krzew, tylko mój wciśnięty za cyprysiki, gdyż myślałam, że szybciej od nich będzie rósł i już go nie widać. :oops:
Wrzosy przepięknie Ci kwitną.
Pozdrawiam serdecznie. :)
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tajko dziękuję za odwiedziny :wit no ja nie jestem taka narwana- żartowałam tylko-perukowiec na pewno ocaleje :uszy , nawet bez peruczki jest piękny :D i miejsca w koło ma zarezerwowane dużo, tak żeby był widoczny w całej krasie jak urośnie :tan , no mój to jest taki malutki jeszcze i teraz ledwo go widać A wrzosy Tajeczko uwielbiam i przymierzam się do zakupów, mogę tylko mieć MAŁY problem z moim M -niestety jestem jeszcze bez prawka i musi służyć za kierowcę :( ale coś się wymyśli :;230

;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aniu moja koleżanka ma perukowca od 5-ciu lat. W 3 roku obsypał się peruczkami i tak jest już co roku ;:108 Więc bądźmy dobrej myśli bo ja też czekam ;:224
Wpadłam do Ciebie z wątku pogodowego, co z tym gradem :( napisz proszę
anka_
ZBANOWANY

Post »

Jolu poczekamy, poczekamy i jak wreszcie zachwycą peruką to ;:224 ;:224 ;:224
A gradowe chmurzysko :evil: wzięło się niewiadomo kiedy i skąd, całość trwała może 10-15 min i poza obtrąconymi kwiatami dalii i krzewuszki nie ma strat :roll: Dziękuję za troskę i zapraszam ;:196
anka_
ZBANOWANY

Post »

Turzyca Buchanana- czeka do wsadzenia
Obrazek

Tawuła japońska Anthony Waterer jeszcze pokazuje co-nieco
Obrazek

Powojnik po przekwitnięciu też ma swój urok
Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Masz rację,że te malutkie peruki, po kwiatach klematisa, są przeurocze a jeszcze tak pięknie sfotografowane -cudo.
Krzewuszka mnie zachwyciła-ma dużo kwiatów.U mnie jakieś pojedyncze niedobitki jeszcze by się znalazły.
Hosty mam takie same jak Ty-to te z tych popularnych,ale też są dekoracyjne i ładnie kwitną.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

turzyca super - jeszcze takiej nie spotkałam, fajny kolorek :D

co do perukowca... kupiłam właśnie royal purple 4-letniego z 3 perukami, więc nie wiem o co chodzi z tym, że niby ich nie ma :/
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
anka_
ZBANOWANY

Post »

Aniu klematisowe peruczki malutkie ale w grupie wyglądają bardzo ładnie :D Co do krzewuszki to mnie zachwyciła swoim kwitnieniem, :tan zobaczymy jak będzie w przyszłym roku :? Hosty mam i inne upatrzone, ale rabatka dla nich będzie dopiero w przyszłym roku, bo będzie tam wchodził jeszcze ciężki sprzęt

Diano witam na moim 'placu boju' :wit widziałam wielką kępę tej turzycy, na białym żwirowisku i mnie zachwyciła- więc też zakupiłam ;:138 co do perukowca- to baaardzo się cieszę, mam nadzieję, że mój też kiedyś zaszczyci mnie swoją peruczką :heja
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

anka_ pisze: Co do jaśminu- to niestety nie wiem :? Ja ze swoim nic nie robię- no poza mocnym przycięciem wiosną
A może właśnie o to chodzi, może trzeba przyciąć krzew na wiosnę żeby zakwitł :roll: muszę poczytać
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

zawsze myślałam że każdy perukowiec ma peruczki. i od tego jego nazwa a tutaj się dowiaduje że niestety nie?
turzyca ;:63 ;:63
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Witaj,
bardzo ciekawie się zapowiada Twój ogród. Masz bardzo dużo ciekawych roślin i talent do dokumentowania .
Pozdrawiam , Joanna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
anka_
ZBANOWANY

Post »

Iwonko :wit mój jaśminowiec jest mocno przycinany po wiosennym kwitnieniu, pędy starsze niż 2-letnie przy ziemi. :pogon Cięcie na pewno ma duży wpływ i i odmiana też ma swoje znaczenie

Jolu- witam u mnie :wit też tak myślałam, ale nadal mam nadzieję, że mój kiedyś mnie zachwyci swoją peruką :heja Turzyca też mi się podoba, jest już wsadzona, a cały urok pokaże jak się rozrośnie :tan

Joanno- serdecznie witam :wit tych roślinek to dużo nie ma w moim ogrodzie, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku jak się skończą roboty budowlane to nadrobię zaległości :lol: Ale cały czas, biegając po forum, spisuję listwę chciejstw :;230 :;230
Awatar użytkownika
Aisyrk
1000p
1000p
Od: 18 sie 2008, o 16:22

Post »

Aniu, piękne masz rośliny! Widać, że lubicie się wzajemnie. Twój ogród dopiero powstaje - ach, cóż to będzie za cudo, kiedy już powstanie . . . Chociaż podobno ogród nigdy nie jest dziełem skończonym, zawsze jest ochota coś zmienić, upiększyć.
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu ciekawą turzycę sobie kupiłaś, jest zimozielona, ale lubi przemarzać, powinnaś na zimę trochę ja okryć. :)
anka_
ZBANOWANY

Post »

Aisyrk- witam u mnie i bardzo dziękuję za miłe słowa :wit A ogród chyba rzeczywiście nigdy nie jest dziełem skończonym- i ... chyba dobrze :heja

Tajko turzyca bardzo mi się podoba, choć dopiero jak się rozrośnie to będzie widać jej cały urok :tan I nie wiedziałam, że trzeba ją przykrywać :oops: - dziękuję
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”